Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ | Ηράκλειο: Ανοιχτά ζητήματα στο Άνω Ηράκλειο
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,30/10/2009

Μισές δουλειές και πολλά προβλήματα Μπορεί τα έργα πεζοδρόμησης και βελτίωσης του οδοστρώματος στην οδό Πλαπούτα να ολοκληρώθηκαν, αλλά τα πράγματα δε φαίνεται να βελτιώθηκαν και πολύ, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και προβλήματα, αφού δεν έλειψαν οι κακοτεχνίες.
Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι τα έργα έγιναν χωρίς να δοθεί προσοχή στις ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα ειδικές ανάγκες, και αυτό διότι είναι ελάχιστα τα σημεία που υπάρχει δυνατότητα διέλευσης για πεζούς. Παρ' όλα αυτά και οι ελάχιστες αυτές διαβάσεις είναι με τη μορφή σκαλοπατιού και μάλιστα ιδιαίτερα ψηλού, κάνοντας απαγορευτική τη διέλευση αναπηρικών αμαξιδίων, ενώ δεν υπάρχει και η ανάλογη σήμανση στο οδόστρωμα.
Οι παρατηρήσεις των κατοίκων είχαν να κάνουν και με το σημείο που βρίσκονται τα σχολεία και στο οποίο επίσης δεν υπάρχει σήμανση θέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά κατά τις ώρες αιχμής. Όπως προαναφέρθηκε η διάβαση του δρόμου δεν είναι τόσο εύκολη, το ίδιο συμβαίνει όμως και με τα πεζοδρόμια αφού σε κάποια σημεία είναι πραγματικά αδιάβατα, γιατί αυτά αποτελούν προνομιακό χώρο στάθμευσης για κάποιους κατοίκους, αλλά κυρίως για περαστικούς που αφήνουν τα αυτοκίνητα τους πάνω στα πεζοδρόμια αναγκάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τους περαστικούς να βγουν στο δρόμο, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Το πρόβλημα αυτό είναι εξαιρετικά έντονο στο σημείο γύρω από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην αρχή της οδού 25ης Μαρτίου, αφού τα αμάξια της καταλαμβάνουν όλο το χώρο είτε αυτός είναι δρόμος είτε είναι πεζοδρόμιο, προκαλώντας δυσφορία στους περίοικους που δυσκολεύονται να παρκάρουν τα δικά τους οχήματα.
Η οδός Πλαπούτα είναι το ένα πρόβλημα της περιοχής, αφού λίγο πιο πάνω υπάρχει το πραγματικά μεγάλο θέμα του νεκροταφείου, στο οποίο οι κάτοικοι εναντιώνονται εδώ και χρόνια, αφού είναι πηγή συνεχούς μόλυνσης της περιοχής. Όπως μας είπε μια κυρία που μένει απέναντι από το κοιμητήριο, αυτό αποτελεί καταφύγιο αρουραίων. Επίσης έντονη οσμή αναδίδεται από το ανοιχτό λάκκο που βρίσκεται δίπλα από την είσοδο του καθολικού νεκροταφείου, στον οποίο πετιόνται όλα τα απορρίμματα του κοιμητηρίου, και τα οποία κατά τη διάρκεια του χρόνου αλλά ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες κάνουν τη ζωή ανυπόφορη στην ευρύτερη περιοχή. Αυτά τα θέματα είναι αυτά που καθορίζουν την ποιότητα ζωής που όλοι οι αρμόδιοι επικαλούνται, αλλά τα λόγια μένουν λόγια και οι κάτοικοι υπομένουν το μαρτύριο εδώ και πολλά χρόνια.
 DSC02181.JPG
DSC02147.JPG
DSC02161.JPG

DSC02171.JPG
DSC02184.JPG
DSC02211.JPG

DSC02222.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων