Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Ιστορίες καθ’ οδόν: Το Εθνικό Θέατρο στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,12/11/2019

...

 

4 και 5 Δεκεμβρίου έμπροσθεν Δημαρχείου, Λεωφόρος Δεκελείας 97

 

...Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. υποδέχεται στην πόλη μας την πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ).


Ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο μέσα σε λεωφορείο ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αποτελεί μια εναλλακτική θεατρική σκηνή, επισκέπτεται την πόλη μας και παρουσιάζει τις «Ιστορίες καθ’ οδόν». Μια άκρως διασκεδαστική παράσταση που αποτελείται από εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους. Το θέατρο ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει του θεατές του, να τους προσκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου και να τους μυήσει στη μαγεία του. Το Λεωφορείο ταξιδεύει, κινητοποιεί και ανοίγει νέους τρόπους διαφυγής.


Η σκηνή μέσα στο Λεωφορείο αναδεικνύει με τον πιο εύσχημο και απολαυστικό τρόπο τη σχέση του χθες με το σήμερα. Μια πρωτότυπη, εμπνευσμένη και ευχάριστη παράσταση που συνδυάζει τη γλυκιά μνήμη με την ορμή του αύριο με αφορμή αφηγήσεις, διηγήσεις αλλά και ευθυμογραφήματα του Βασίλη Αττικού.


4 & 5 Δεκεμβρίου, έμπροσθεν Δημαρχείου Λεωφόρος Δεκελείας 97. Διπλές παραστάσεις: 19:30 και 20:30. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.


Οι προσερχόμενοι θεατές δύνανται προαιρετικά να προσφέρουν τρόφιμα για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου.


Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων στο Θέατρο Λεωφορείο τα δελτία εισόδου θα διατίθενται για το κοινό μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.


Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης

Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος

Σκηνογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Κανελλοπούλου

Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Τσιώτη

Μουσική επιμέλεια: Αλέξης Κωτσόπουλος

Φωτισμοί: Τάσος Πυργιέρης

Δραματολόγος: Ειρήνη Μουντράκη

Σχεδιασμός μακιγιάζ: Ρούλα Λιανού

Σχεδιασμός κομμώσεων-Περούκες: Ιουλία Συγριμή


Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Καραγιάννης, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννης Παναγόπουλος, Τάσος Πυργιέρης


Φωτογράφος παράστασης: Χριστίνα Μπράτουσκαethfil.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων