Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ | Δεκτές οι προσφυγές κατά του τσιμεντώματος του Ποδονίφτη – Το ΣτΕ ακυρώνει την ΑΕΠΟ
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,07/11/2019

...

 

Αναδημοσίευση από τον Πολίτη Νέας Φιλαδέλφειας

 

...Ακυρώνεται η Απόφαση ‘Εγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο εγκιβωτισμού του Ποδονίφτη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (6/11) στο ακροατήριο από τον πρόεδρο του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής είχαν προσφύγει ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ο Δήμος Αθηναίων και ο Σύλλογος Ροή – Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων μαζί με κατοίκους. Η απόφαση, το σκεπτικό της οποίας αναμένεται, δικαιώνει τους προσφεύγοντες και ακυρώνει το σχεδιασμένο έργο της Περιφέρειας Αττικής για τσιμέντωμα των τελευταίων 780 μέτρων φυσικής κοίτης του ποταμού που βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας.


Η απόφαση αποτελεί πλήρη δικαίωση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου μας, η οποία εμπεριστατωμένα απέρριψε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, υιοθετώντας τις επισημάνσεις ειδικών επιστημόνων και οργανώσεων και οργανώνοντας εκτεταμένες συζητήσεις με τους κατοίκους.


Στην απόφαση και την τεκμηρίωση του δικού μας Δήμου στηρίχθηκε και ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος επίσης απέρριψε το έργο. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Περιφέρεια Αττικής είναι υποχρεωμένη να σχεδιάσει εξ αρχής την όποια παρέμβαση στον Ποδονίφτη και οι δυο όμοροι Δήμοι θα πρέπει να παρέμβουν για την σχεδίαση ενός έργου που να διαφυλλάσσει και να αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον.podoniftisfx.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων