Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Ο νέος νόμος καταργεί ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,17/09/2019

...

 

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση"

 

...* Απείχε από την εκλογή του προεδρείου η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ουσιαστική κατάργηση του δημοτικού συμβουλίου και κατά συνέπεια του αποτελέσματος της ψήφου των δημοτικών εκλογών, που επιφέρει η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.

 

* Οι μικρότερες παρατάξεις αποκλείονται από οποιαδήποτε συμμετοχή σε επιτροπές

 

* Κάλεσμα σε όλες τις παρατάξεις να προσφύγουν από κοινού για την ανατροπή του νόμου. Με δήλωσή της που διαβάστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ η Συμμαχία Πολιτών εξέφρασε την αντίθεσή της στην τροποποίηση του "Κλεισθένη¨από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την ουσιαστική αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

 

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του επικεφαλής Βασίλη Καραβάκου στη συνεδρίαση:


https://www.youtube.com/watch?v=dpGgxCtKTyQ

 

 

Η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση:

 

Σήμερα, Κυριακή 1/9/2019, καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και τις επιτροπές οικονομική και ποιότητας ζωής.

 

Δυστυχώς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με αλλεπάλληλες κυβερνητικές παρεμβάσεις να πρέπει να λειτουργήσουμε σε ένα ασφυκτικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πήγε στις εκλογές με δεδομένο το εκλογικό σύστημα. Εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, 14.000 στη Μεταμόρφωση προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν νέες δημοτικές αρχές, γνωρίζοντας ότι το εκλογικό σύστημα στην εκλογή του δημοτικού συμβουλίου είναι απλή αναλογική, πλειοψηφικό στην εκλογή δημάρχου, ενισχυμένη αναλογική στην εκλογή επιτροπών.

 

Η κυβέρνηση με τις πρόσφατες αλλαγές στον "Κλεισθένη" (ν.4555/2018), αξιοποιώντας τις ανακολουθίες του εκλογικού συστήματος και προβάλλοντας υποκριτικά την αναγκαιότητα της "κυβερνησιμότητας" των δήμων και των περιφερειών, καταργεί στην ουσία τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ,ενισχύοντας μονοπρόσωπα όργανα όπως ο δήμαρχος, εμβαθύνοντας το "δημαρχοκεντρικό" σύστημα που γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια, καθιστώντας τους απόλυτους κυρίαρχους ως "αυτοκράτορες".

 

Η ισονομία και η αναλογικότητα καταργούνται παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ακόμα και η επιστημονική επιτροπή της βουλής για την αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων.Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ουσιαστικά δεν λαμβάνονται υπόψη.

 

Η "κυβερνησιμότητα" και η "αποτελεσματικότητα" που επικαλούνται είναι προφάσεις μιας και το θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων και περιφερειών είναι διαμορφωμένα με τους αλλεπάλληλους αντιλαϊκούς νόμους και τα διαδοχικά μνημόνια, εδώ και εννιά χρόνια.Προσδιορίζουν δε τις πολιτικές που θα ασκηθούν στην Τ.Α με βάση το τελευταίο μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον μέχρι το 2023.

 

Οι δημαιρεσίες που διενεργούνται μοιάζουν περισσότερο με διορισμό παρά με εκλογές.

 

Ηπαράταξη του δημάρχου ευνοείται σκανδαλωδώς με το διορισμό των μελών της στις επιτροπές, ενώ οι μικρές παρατάξεις αποκλείονται από το δικαίωμα όχι μόνο της συνεργασίας με άλλες παρατάξεις ,όπως έχει ο δήμαρχος,αλλά και της κατάθεσης ψηφοδελτίου!

 

Ακόμα και στο προηγούμενο, επίσης αντιδημοκρατικό σύστημα του Καλλικράτη, η αντιπολίτευση είχε τη δυνατότητα συνεννόησης, ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις στις επιτροπές.

 

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με όλα τα μέσα,πολιτικά και νομικά,που θεωρούμε πρόσφορα, ώστε να ανατρέψουμε την παραχάραξη της ψήφου του λαού μέσω νομοθετημάτων

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση

 

Βασίλης Καραβάκος

Αγγελική Καλαντζή

Δημήτρης Ρεντζήςsymmaxiapolitongiatimetamorfos179.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων