Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Το ΚΚΕ για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,13/09/2019

...

 

Ανακοίνωση ΚΚΕ ΚΟΒ Καλογρέζας-Αλσούπολης

 

...Η φοίτηση των παιδιών σε δομές Προσχολικής Αγωγής είναι μια απαραίτητη διαδικασία που αφορά την ανάπτυξη, την εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση των προνήπιων και των νηπίων.


Η προ ηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η τωρινή της ΝΔ δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για την εφαρμογή της Υπο χρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. Α πό κοντά και ο Δήμος της Νέας Ιωνίας δεν έκανε τίποτα για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες δομές, όπως κατάλλη λους χώρους και κτίρια, για να εγκατασταθούν τα προνήπια και τα νήπια.


Αντίθετα : Π ροχωράει σε δέσμευση ακατάλληλων αιθουσών διδασκαλίας από τα δημοτικά σχολεία, βιβλιοθηκών ή τραπεζαρίας, μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία μακριά από τον τόπο διαμονής τους και άλλες τέτοιες απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές ''λύσεις'', προκειμένου να απορροφήσουν άρον άρον τα παιδιά στα νηπιαγωγεία. Χαρακτηριστ ικά, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26 Αυγούστου επικυρώθηκε η πρόταση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψηφίστηκε και υλοποιείται και από τη νέα, να χρησιμοποιήσει 7 αίθουσες από δ ημοτικά σχολεία του Δήμου, όπως και μια προκατασκευασμένη α ίθουσα ελαφριάς κατασκευής. Το ίδιο προβλέπεται και για το 10ο δημοτικό σχολείο στην Αλσούπολη, γεγονός που δίκαι α έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Αυτές οι αίθουσες θα χρησιμεύσουν ως παραρτήματα νηπιαγωγείων για έ να χρόνο.


Βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι μόνο προσωρινή δεν είναι αυτή η λύση, αφού δεν έχει προβλεφθεί κατασκευή κανενός νηπιαγωγείου στην περιοχή μας. Χαρακτηριστικό επίσης είναι και το γεγονός ότι ο 6ος παιδικός σταθμός στην περιοχή μας στην Αλσούπολη έκλει σε κι έτσι δύο συνοικίες της Νέας Ιωνίας, Καλογρέζα και Αλσούπολη, δεν έχουν δημοτικό παιδικό σταθμό!


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές οι γονείς να υποχρεώνονται να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση με μεγάλο κόστος ή να κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι με τις γνωστές συνέπειες. Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” για την οποία μας μιλάνε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.


Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να μη συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση. Εν έτη 2 019 τα παιδιά να στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες και να τ ους λέμε και ευχαριστώ..


Διεκδικούμε και απαιτούμε:


• Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν δομές για όλα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Γενναία χρηματοδότηση για ανέγερση νηπιαγωγείων. Να δοθεί τώρα κατάλληλη λύση για τα παιδιά των νηπιαγωγείων χωρί ς άλλ η καθυστέρηση.

• 15 παιδιά ανά τμήμα.

• Ολοκληρωμένη λειτουργία ολοήμερων με σίτιση.

• Μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού, ειδικού παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού.

• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, Δημόσια και Δωρεάν φοίτηση για όλα τα π αιδιά.

• Ενιαίο, αναβαθμισμένο παιδαγωγικό επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας με βάση τις ανάγκες κάθε ηλικίας, ώστε τα παιδιά να αναπτύσσονται σωματικά, νοητικά και να κοινωνικοποιούνται ομαλά.kke139.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων