Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Η ΑΚΕΠ-Συνεργασία για τα vouchers στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,03/09/2019

...

 

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "ΑΚΕΠ-Συνεργασία"

 

...Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ένας από τους 43 Δήμους σε όλη την Ελλάδα και ένας από τους ελάχιστους στην Αττική που δεν κατάφερε να έχει έτοιμες τις δομές για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Η πολιτική ευθύνη για αυτό ανήκει αποκλειστικά στον Δήμαρχο, ο οποίος, αντί, να απολογηθεί για αυτό στους Ηρακλειώτες γονείς ή έστω να δώσει κάποιες εξηγήσεις για ποιον λόγο ο Δήμος Ηρακλείου δεν μπόρεσε να είναι έτοιμος, παρουσιάζει ως αποκλειστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας την μη εφαρμογή στο Ηράκλειο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, αποσιωπώντας και υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι αυτό οφείλεται στην δική του ολιγωρία να έχει έτοιμες τις δομές. Ο ρόλος του Υπουργείου, εν προκειμένω, ήταν απλά διαπιστωτικός: Όπου υπήρχαν έτοιμες οι δομές εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, όπου όχι δεν εφαρμόζεται.


Ως λάτρης δε του ¨φαίνεσθαι¨ και της επιφανειακής αντιμετώπισης των θεμάτων, ο δήμαρχος ξαναφωταγραφήθηκε με κυβερνητικό παράγοντα, αυτή την φορά με την Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, για να μας πει ότι δήθεν πίεσε για να δοθούν vouchers στους Ηρακλειώτες να πάνε τα παιδιά σε ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ παιδικούς σταθμούς, το οποίο παρουσίασε … ως τεράστια επιτυχία του !!!


ΛΙΓΗ ΣΥΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ…


Είναι γνωστό ότι τα vouchers, με τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται, θέτουν εκτός τους περισσότερους εργαζόμενους γονείς. Επίσης, τα όποια ημίμετρα δεν αναιρούν τις προσωπικές του ευθύνες για την αδυναμία του Δήμου να εφαρμόσει την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, (ακόμα και νησιωτικοί, ορεινοί, με τεράστιες γεωγραφικές και άλλες δυσκολίες), κατάφεραν να είναι έτοιμοι.dixron.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων