Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Media Studies Center: Η νέα σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,25/08/2019

 ...

Με την υπογραφή του Γιώργου Χελάκη ...

  Ο Γιώργος Χελάκης, που πήρε την πρωτοβουλία για την δημιουργία του Media Studies Center, είναι αυτός που το 1994 συνίδρυσε το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, την πρώτη ιδιωτική Σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Σήμερα, επανέρχεται με μια συμπαγή ομάδα κορυφαίων αθλητικών συντακτών, πανεπιστημιακών και τεχνικών ήχου και εικόνας με στόχο σπουδές που εξασφαλίζουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας και εναρμονίζονται με τις νέες ανάγκες του επαγγέλματος.

Για το νέο εγχείρημα η Έκφραση μίλησε με τον εμπνευστή του Γιώργο Χελάκη


Έκφραση: Γιώργο, τι ακριβώς είναι το Media Studies Center;

Γιώργος Χελάκης: Το Κέντρο Σπουδών Δημοσιογραφίας «Media Studies Center» (Εργαστήρι Ελεύθερων Σπουδών) είναι μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στην εκπαίδευση και κατάρτιση νέων αθλητικών συντακτών. Το κενό αφορά την εκπαίδευση των σπουδαστών σε πραγματικές συνθήκες δουλειάς ώστε να είναι έτοιμοι να καλύψουν με επάρκεια τις θέσεις εργασίας. Μέχρι τώρα, οι απόφοιτοι ιδιωτικών και Δημόσιων Σχολών περνούσαν ένα μακρύ στάδιο πρακτικής εξάσκησης στα Μέσα προκειμένου να καταλάβουν μια θέση, να δουλέψουν επαγγελματικά. Ετσι στην ουσία, παρέτειναν τον χρόνο των σπουδών τους και εξακολουθούσαν να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το Media Studies Center επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα. Στέλνει τους σπουδαστές του για πρακτική εξάσκηση στα Μέσα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και όχι μετά από αυτές.


Έκφραση: Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το συγκριτικό πλεονέκτημα του M.S.C.;

Γιώργος Χελάκης: Το Πρόγραμμα των Σπουδών που είναι διαμορφωμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζει την απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εξάσκηση. Είναι σταθερά προσανατολισμένο ώστε ο σπουδαστής και η σπουδάστρια να αποκτήσουν δεξιότητες που άλλοτε δεν αφορούσαν τους δημοσιογράφους αλλά τώρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειά τους.
Τους μαθαίνει να επεξεργάζονται (μοντάζ) τον ήχο και την εικόνα. Να βιντεοσκοπούν και να μεταδίδουν εικόνα απευθείας. Να επεξεργάζονται τις φωτογραφίες και να κάνουν σελιδοποίηση από το laptop την ώρα που εξελίσσεται το γεγονός το οποίο καλύπτουν. Ο αθλητικός συντάκτης του μέλλοντος θα είναι ταυτόχρονα και τεχνικός. Το M.S.C. υποδέχεται νέους ανθρώπους που αγαπούν το επάγγελμα και «παραδίδει» επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες έτοιμους να καταλάβουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Έκφραση: Η έδρα του στον Κορυδαλλό. Γιατί…

Γιώργος Χελάκης: Γιατί πιστεύω πως ήρθε η ώρα να σπάσει το στερεότυπο, Σχολές Ιδιωτικής Εκπαίδευσης πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο της Πόλης. Με έδρα τον Κορυδαλλό, το Media Studies Center, απευθύνεται και στα παιδιά των λαϊκών γειτονιών της Αθήνας, του Πειραιά και της ελληνικής περιφέρειας. Εχοντας περιορίσει αισθητά το κόστος των Σπουδών προσφέρει προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης συνδέοντας απευθείας τους αποφοίτους του με την αγορά εργασίας. Τα τμήματά του είναι μονοετή για φοιτητές και απόφοιτους Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Διετή για αποφοίτους Λυκείου.

Στην εκπαιδευτική ομάδα του Κέντρου συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Βαγγέλης Μπραουδάκης, Νίκος Κατσαρός, Μπάμπης Χριστόγλου, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Γιάννης Καραλής, Δημοσθένης Καρμοίρης, Παύλος Γερακάρης, Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος, Διονύσης Δελής, Νίκος Κώτσης, Γιώργος Νοικοκύρης, Δημήτρης Μαλισιώβας, Δημήτρης Μπαλής, Γιώργος Κογκαλίδης και ο Πέτρος Πολυχρονίδης


Για περισσότερες πληροφορίες στο mediastudies.gr

 helakis2.jpg
media studies2.jpg
media studies logo.jpg

media studies1.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων