Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Δε δικαιούται ο κ. Καρπέτας να προχωρήσει σε καμία αγορά οικοπέδου
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,11/08/2019

 ...

Περίεργη είναι η επιμονή να πληρώσει ο Δήμος για το Κτήμα Κουτσουμπελη 850.000 ευρώ παραπάνω από την αντικειμενική του αξία!

 

Ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών για τη ΜεταμόρφωσηΤο προηγούμενο διάστημαα αναφέραμεσε ανακοινωσή μας, ότι η δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα δε νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αγορές οικοπεδων, τις οποίες μανιωδώς επεδίωκε τα δύο τελευταία χρόνια.


Η Συμμαχία Πολιτών με συστηματικό τρόπο ανέδειξε τις ζημιογόνες επιλογές ( για τα συμφέροντα του Δήμου) του κ. Καρπέτα., καταφέρνοντας μάλιστα να σταματήσει τη δαπάνη 2.000.000 ευρώ ( το ελάχιστο) για το πασίγνωστο οικόπεδο στον Κηφισό. Στην προσπάθεια μάλιστα αυτή δεν είχαμε τη στήριξη άλλων δημοτικών κινήσεων, ούτε του κ. Σαραούδα. Στον μεγάλο αυτό αγώνα για να μην πετάξει ο κ. Καρπέτας τα 2.000.000 στον Κηφισό συμπορεύτηκε μαζί μας μόνο ο κ. Χαρισης.


Μετά την ανακοίνωση του κ. Σαραούδα, όπου ζητείται να σταματήσει κάθε απόπειρα αγοράς από την ηττηθείσα και απερχόμενη δημοτική αρχή, ο κ. Καρπέτας αποτόλμησε να απαντήσει, με το θράσος και την αλαζονεία που τον χαρακτήριζε στην άσκηση διοίκησης όλη την πενταετία.

Επικαλείται τη "ρητή νομική υποχρέωση" του Δημάρχου να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Καρπέτας είπε κάτι αντίστοιχο σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και του προτείναμε, αν αυτό είναι το πρόβλημα, να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την αναστολή για τρεις μήνες όλων των αγορών. Φυσικά ο κ Καρπέτας έκανε πως δεν άκουσε την πρόταση, όπως κάνει οπότε στριμώχνεται. Αν τόσο ζοριζεται πάντως μπορούμε να τον διευκολύνουμε, να συγκληθεί το ΔΣ άμεσα και να τον απαλλάξουμε από το "ρητό νομικό καθήκον" για τις επόμενες 20 μέρες, το να πληρώσει εκατομμύρια σε διαφόρους. Φυσικά πρέπει να συγκεντρώσει τη διαλυμένη δημοτική του ομάδα, αλλά αυτό δεν αφορά το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο.

Σε σχέση με τα "περίεργα' ή "ύποπτα":

Περίεργη ήταν, κ. Καρπέτα, η απόπειρα αγοράς του οικοπέδου Κούρου στον Κηφισό, σε τιμή 7 φορές πάνω από την αντικειμενική (!) η οποία απετράπη. Όλη η πόλη συμφωνεί σε αυτό, εκτός από εσάς και τον ιδιοκτήτη του (ίσως).


Περίεργη είναι η επιμονή να πληρώσει ο Δήμος για το Κτήμα Κουτσουμπελη 850.000 ευρώ παραπάνω από την αντικειμενική του αξία! Γιατί άραγε; Ήταν τόσοι οι ανταγωνιστές του Δήμου, που εκτόξευσαν την τιμή; Όπως προκύπτει από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, όταν ζητήθηκε από την εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας να αναφέρει έστω και μια προσφορά που είχαν από άλλον ενδιαφερόμενο, δεν ανέφερε ούτε μια. Και μιλάμε για ένα οικόπεδο για το οποίο εσείςζητήσατε να κηρυχθεί Μνημείο Νεώτερης Ιστορίας από το υπουργείο Πολιτισμού, κάτι που σαφώς μειώνει τις δυνατότητες αξιοποίησης από τον μελλοντικό αγοραστή, το Δήμο. Δηλαδή βάλατε τα χέρια σας και βγάλατε τα μάτια μας. Και ζητάτε να το πληρώσουμε και με πανωπροίκι!


Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε κ. Καρπέτα. Το υπέρογκο τίμημα είναι το θέμα και εκεί καταψήφισαν οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μη λέτε ψέματα δημόσια κ. Καρπέτα, γιατί αυτό κάνει ακόμα πιο περίεργη την προσπάθεια βιαστικών αγορών.


Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά τις εκλογές καλέσαμε τον κ. Καρπέτα να σεβαστεί το αποτέλεσμα ( την ήττα του) και να παγώσει τις αγορές όλων των οικοπέδων, όχι μόνο του ενός στο οποίο αναφέρεται. Για αυτά σιωπά ο κ. Καρπέτας. Γιατί άραγε; Πόσα συμβόλαια προσπαθεί με νύχια και με δόντια να υπογράψει ( και να εκταμιεύσει τα αντίστοιχα ποσά) αυτές τις μέρες


Δυστυχώς για εσάς κ. Καρπέτα θα μείνετε στην ιστορία της πόλης ως ο άνθρωπος που προσπάθησε να κάνει σωρεία αγορών σε ανεξήγητα υψηλές τιμές.Ευτυχώς για την πόλη χάσατε τη δυνατότητα για κάθε τέτοια περαιτέρω ενέργεια.
Πάλι καλά...


Συνεργάτες
spmetsis
Συμμαχία Πολιτών Μεταμόρφωσης
Από το Blogger.
 IMG_20190811_012805.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων