Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Οι Πολίτες για την προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος από τις νέες τεχνολογίες για τη 5G
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,09/08/2019

...

 

Δελτίο Τύπου του διαδημοτικού πολιτιστικού συλλόγου συλλόγου "Πολίτες για την προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος από τις νέες τεχνολογίες"

 

...Ο Σύλλογός μας, συντασσόμενος με τους χιλιάδες επιστήμονες ανά τον κόσμο που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, συμμετέχει κι αυτός στην ενημέρωση του κοινού και στις δημόσιες εκδηλώσεις και ομιλίες που γίνονται στην Ελλάδα για την διακοπή της εφαρμογής της 5ης γενιάς ασύρματων δικτύων, της πολυδιαφημιζόμενης 5G.

 

Έτσι, στις 2 Αυγούστου 2019 προσκληθήκαμε και συμμετείχαμε, σε διοργανωθείσα ενημερωτική παρουσίαση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με θέμα : «το Πείραμα της 5G στην πόλη μας» (κεντρικός ομιλητής Δρ Θ.Μέτσης, Μηχανικός Περιβάλλοντος ).

Επισυνάπτουμε ένα άρθρο του νομικού Περιβάλλοντος κου Κώστα Διάκου, δημοσιευμένο στην Εφημερίδα των Συντακτών (22-2-2019) με τίτλο: «Τεχνολογία: η Οικολογική σκοπιά»

 

Σας ενημερώνουμε ότι η θέση του Συλλόγου μας για τη 5G είναι η εξής:

 

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον τεκμηριωμένες ιατρικές μελέτες για τις επικίνδυνες, βιολογικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής (Η/Μ) ακτινοβολίας, όπως πονοκέφαλοι, αϋπνία, μελαγχολία, παθήσεις θυρεοειδούς, αυτισμός, στειρότητα, εκφυλιστικές νόσοι όπως alzheimer και parkinson, διάφορα είδη καρκίνου (γλοιοβλάστωμα του εγκεφάλου, αστροκύττωμα, λευχαιμία κ.λ.π.) η διεθνής και η εγχώρια τεχνολογική κοινότητα προχωρούν ακάθεκτες στην εγκατάσταση της 5ης γενιάς ασύρματων δικτύων, της πολυδιαφημιζόμενης 5G.

 

Υπενθυμίζουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις από τους διαφημιστές της για την καταπληκτική χρησιμότητά της στις επαγγελλόμενες «έξυπνες» (smart) πόλεις, με την έναρξη της εφαρμογής της η ακτινοβολία θα πολλαπλασιαστεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Υγεία των πολιτών και το Περιβάλλον. Αυτό θα συμβεί, (παρά την παραπλανητικώς διαδιδόμενη πληροφορία ότι είναι αβλαβής λόγω της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης πολλών μεν, αλλά μικρών Κεραιών) διότι η πυκνότητα ακτινοβολίας στον αστικό ιστό θα αυξηθεί από 10 έως 100 φορές περισσότερο, σε υπερυψηλές και αδοκίμαστες μέχρι τώρα για την ανθρώπινη αντοχή συχνότητες. 

 

Ζητάμε λοιπόν να σταματήσει η εφαρμογή της νέας αυτής ασύρματης γενιάς δικτύων 5G, διότι οποιαδήποτε οικονομική ωφέλεια προκύπτει από τη διαχείρισή της, στερείται της αναγκαίας προϋπόθεσης της εγγύησης για τα δημοκρατικά βιολογικά, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Για παράδειγμα, η αδιαμφισβήτητη – και από τους ίδιους τους τεχνοκράτες που την θέτουν σε εφαρμογή - δυνητική χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας 5G και για έλεγχο του νου (mind control).

 

Γι’ αυτό, συντασσόμαστε με την άποψη εκατοντάδων διακεκριμένων επιστημόνων από χώρες όλου του κόσμου, που από το έτος 2017 και μετά, κάθε χρόνο κατ’ επανάληψη, ζητούν από τον Ο.Η.Ε., την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς, με την έκκληση «5GAppeal», τη διακοπή της εφαρμογής αυτής.  Το έτος 2017 η « 5G Appeal » υπογράφηκε από 200 περίπου ειδικούς επιστήμονες, από όλες τις χώρες και είχε παγκόσμια απήχηση. Από έτος 2018 και μέχρι σήμερα, είναι διαδικτυακά αναρτημένη η νέα «5Gspace Appeal» ( ονομάζεται έτσι γιατί η νέα αυτή τεχνολογία θα χρησιμοποιήσει και το χώρο του διαστήματος) και το σχετικό link παραπομπής είναι το : http://www.5gspaceappeal.org. Εκεί αναλύεται πλήρως όλο το – κατ’ εμάς εφιαλτικό - σενάριο των σχεδιαζόμενων εφαρμογών της 5G και η επικινδυνότητά της.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η εφαρμογή της 5G πιλοτικά ανά τον κόσμο προκαλεί αντιδράσεις, θεσμικές αντιρρήσεις και κοινωνικές συγκρούσεις από επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Ήδη οι Βρυξέλλες, το Bristol, η Φλωρεντία, η Ρώμη, το Ισραήλ, η Γενεύη, το Portland, η Oregon και άλλες περιοχές, λένε ΟΧΙ στη 5G. Παρ’ όλα αυτά, στη χώρα μας, με τις υπογραφές των πρόθυμων –και μάλλον ανημέρωτων- Δημάρχων τους, έχουν ήδη ανακηρυχθεί οι πρώτες «έξυπνες» (smart) πόλεις για την πιλοτική εφαρμογή της 5G (Τρίκαλα, Ζωγράφου, Καλαμάτα, Πάτρα), και προετοιμάζεται πυρετωδώς η εγκατάσταση χιλιάδων νέων Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας ανά την Ελλάδα, που θα εξυπηρετούν τη νέα αυτή τεχνολογική εφαρμογή 5G, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφαιρεθούν οι περίπου 11.000 ανά την ελληνική επικράτεια παλιές ( αδειοδοτημένες ή και όχι ) Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας από τις θέσεις τους, όπως έχουν κυνικότατα παραδεχθεί όλοι τεχνοκράτες διαφημιστές της νέας κατάστασης σε άρθρα και τηλεοπτικές εκπομπές για το θέμα.

 

Σχετικά όμως με τις προειδοποιήσεις των ειδικών επί του θέματος επιστημόνων για τα ιατρικά αποτελέσματά της και τους κινδύνους υγείας από την εφαρμογή των υπερβολικών δόσεων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που θα δεχθούν άνθρωποι και περιβάλλον, ούτε κουβένταkalpol.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων