Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Θεατράκι του ΗΣΑΠ
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,22/05/2019

...


Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Ηρακλείου Αττικής


...Με μεγάλη συμμετοχή λαού και νεολαίας της περιοχής πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Αττικής, στο θεατράκι του ΗΣΑΠ, με κεντρικό ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Ζαχάρος, δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», λέγοντας ότι όλοι μας έχουμε πλέον συσσωρευμένη πείρα, πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε η ψήφος να μη διασκορπιστεί σε παρατάξεις που εξυπηρετούν την ίδια πολιτική. Ανάμεσα σε άλλα, τόνισε :

 

''Καλούμε το λαό της πόλης μας να σκεφτεί με καθαρό μυαλό. Να αναλογιστεί αυτά που έρχονται μετά τις εκλογές. Ποιος μπορεί να τους αντιπαλέψει; Δήμαρχοι και περιφερειάρχες που υλοποιούν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική των πράσινων και μπλε μνημονίων; Ή αν εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές, περισσότερους κομμουνιστές στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα ασκούν μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση αντιπαλεύοντας τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου και των κομμάτων τους.

 

Κρατάμε σαν πολύτιμη παρακαταθήκη την πείρα από τους δήμους που οι κομμουνιστές έχουν την ευθύνη της διοίκησης όπως στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία, όπως και οι εκατοντάδες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε όλη την Ελλάδα το 5χρονο που πέρασε έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής. Με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

 

Τέτοιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους έχουμε ανάγκη! Αγωνιστές, που μαζί με τον λαό να προβάλουν τα λαϊκά προβλήματα, να αποσπούν κατακτήσεις, να δίνουν ανάσα και κουράγιο στο λαό.

 

Δώστε δύναμη στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές. Για να δυναμώσει η φωνή του λαού. Τώρα λοιπόν όλοι μαζί, σε θέση μάχης να κάνουμε τη νύχτα μέρα να φτάσει η φωνή μας και οι θέσεις μας παντού, σε κάθε σπίτι και εργασιακό χώρο της πόλης μας.

 

Με ένα στόχο να κοκκινίσουμε τις κάλπες. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού."

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό από τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή. Στην τοποθέτησή του ανέδειξε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, αυτής της ένωσης των μονοπωλίων, ο οποίος ξεχειλίζει από κάθε πόρο της, από κάθε ρωγμή. Ο ελληνικός λαός ξέρει καλά τι είναι η ΕΕ: Είναι η τρόικα, οι θεσμοί και τα μνημόνια. Είναι η ελαστική εργασία, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Είναι τα 120 εκατομμύρια που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι 20 εκατομμύρια άνεργοι και οι 6 εκατομμύρια άστεγοι. Είναι το 11% των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο. Είναι ταυτόχρονα τα τεράστια υπερκέρδη για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Τα δεκάδες δισ. ευρώ για πολεμικές δαπάνες και ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. (...)

 

Ψήφος στο ΚΚΕ είναι μήνυμα ενίσχυσης της πάλης για το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό σήμερα. Γιατί σύγχρονο και προοδευτικό σήμερα είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η δωρεάν κρατική υψηλού επιπέδου Υγεία και Πρόνοια. Είναι οι δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου σχολές και πανεπιστήμια. Είναι το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, χωρίς να πρέπει να τα πληρώνουμε πανάκριβα. Και όλα αυτά για την ΕΕ και τον καπιταλισμό αποτελούν μεγάλο κόστος. Γι’ αυτό πρέπει να χαράξουμε άλλον δρόμο.

 

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα της πάλης ενάντια στην ΕΕ, που πρωτοστατεί στο ξήλωμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, φρένο στον ενιαίο αυτό μηχανισμό των αστών που ξεκινάει από τις Βρυξέλλες και φτάνει μέχρι τους δήμους και τις Περιφέρειες. Γιατί κάθε κομμουνιστής ευρωβουλευτής, δήμαρχος, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος θα παλέψει για να τσακίζεται σε κάθε κόμπο αυτή η ενιαία αντιλαϊκή επίθεση.(...)

 

Στην κεντρική ομιλία, ο Θανάσης Παφίλης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη να δώσουμε και αυτή τη μάχη όλοι μαζί: Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι οπαδοί του Κόμματος και όλοι όσοι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ελπίδας για το λαό. Να φτάσει το ψηφοδέλτιο σε κάθε λαϊκή οικογένεια, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

 

Απευθυνόμαστε επίσης σε όσους ταλαντεύονται ακόμα, σε αυτούς που έχουν δει τη ζωή τους να συντρίβεται, σε όσους εκτιμούν ότι το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα τους, σε όλους αυτούς που μας λένε πως είχαμε και έχουμε δίκιο και τους λέμε: Μη διστάζετε, ρίξτε κόκκινο στην κάλπη!

 

Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και στην Περιφέρεια στέλνουμε το μήνυμα πως μπορούμε και θα βάλουμε εμπόδια σε αυτούς που ζητούν «λευκή επιταγή» για να συνεχίσουν ανενόχλητοι να ξεζουμίζουν το λαό, στηρίζοντας τα κέρδη του κεφαλαίου. (...)

 

Να στείλουμε μήνυμα καταδίκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των καπιταλιστών, που δεν αλλάζει, δεν γίνεται φιλολαϊκή - φιλεργατική, γιατί δεν αλλάζει το σύστημα της εκμετάλλευσης, μόνο ανατρέπεται με την πάλη του λαού.

 

Να στείλουμε μήνυμα μέσα και έξω στην ΕΕ, στους λαούς της Ευρώπης, που σηκώνουν τα ίδια βάρη με μας, ζουν την ίδια εκμετάλλευση. Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής, ότι υπάρχει σίγουρος δρόμος για τους λαούς της Ευρώπης, μακριά και έξω από τις ενώσεις των ιμπεριαλιστών. (...)

 

Οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι έχουν την πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσουν σήμερα. (...) Πριν από λίγες μέρες ο κύριος Τσίπρας υπέγραψε μαζί με τον Σαλβίνι, τον Κουρτς, τον Όρμπαν, την Μέρκελ και άλλους ακροδεξιούς ένα εμετικό ψήφισμα που αποκαλούσε «σιδηρούν παραπέτασμα» τις χώρες που οικοδόμησαν το σοσιαλισμό τον 20ό αιώνα. Και μάλιστα είχαν το θράσος να το κάνουν αυτό ανήμερα της 9ης Μάη, την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, των απελευθερωτικών κινημάτων που είχαν ψυχή και αιμοδότη τα Κομμουνιστικά Κόμματα και έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς στις μάχες.

 

Δεν έφτανε αυτό, είπαν να το τερματίσουν: Έβαλαν σε προεκλογικό τους σποτάκι τον Βάρναλη, τον Ρίτσο, τον Βελουχιώτη, τον Ζαχαριάδη, τον Μπελογιάννη, τον Πλουμπίδη, δίπλα στο φασίστα-δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, για να το αλλάξουν λίγο αργότερα, όταν τους ξεφώνισε όλος ο κόσμος εντός και εκτός διαδικτύου. Δίπλα-δίπλα ο φασίστας Μεταξάς, που τον υμνούν οι χρυσαυγίτες και όλο το φασισταριό, με τον Βελουχιώτη, τον οποίο ο Μεταξάς εξόρισε στη Γαύδο. Και μαζί ακόμα ο Βενιζέλος του «Ιδιώνυμου», ο Πλαστήρας της εκτέλεσης Μπελογιάννη, ο Γεώργιος Παπανδρέου του Δεκέμβρη του ‘44.

 

Τόσο ξεδιάντροποι και χυδαίοι είναι που ο πρωθυπουργός των μνημονίων, του χαντακώματος του λαϊκού εισοδήματος, του ΝΑΤΟ, ξεκίνησε χτες βράδυ την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία, με τα «ανατριχιαστικά επίκαιρα», όπως είπε, λόγια του Άρη Βελουχιώτη στο λαό της πόλης που απελευθέρωσε ο ηρωικός ΕΛΑΣ 75 χρόνια πριν, περνώντας από φωτιά και σίδερο για το λαό και τα δίκια του.

 

Κάθε πραγματικά προοδευτικός άνθρωπος που νιώθει μόνο αηδία για την καπηλεία αυτή, έχει μόνο μια επιλογή: Να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού. (...) Δυνατό ΚΚΕ λοιπόν, και για να γκρεμίσουμε πανελλαδικά από την τρίτη θέση τους ναζί της Χρυσής Αυγής.

 

Προχωράμε μπροστά, δεν γυρίζουμε πίσω! Δεν είναι λύση η επιστροφή στη ΝΔ, που περιμένει στη γωνία να συνεχίσει την ίδια πολιτική. Δεν είναι λύση η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς αποφασίσει να ονομαστεί, το οποίο νομίζει ότι οι αμαρτίες του ξεχάστηκαν επειδή έμεινε 4 χρόνια στην αντιπολίτευση, ενώ δηλώνει διαθέσιμο για το ρόλο του μπαλαντέρ σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, με κορμό είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Γι’ αυτό, για μια μεγάλη νίκη του λαού, ισχυροποιούμε παντού το ΚΚΕ. Προχωράμε μπροστά, δυναμικά. Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε.zaxaros.jpg
pafilis.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων