Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας συμμετέχει στο διετές σχέδιο “Lost in Space”
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,12/03/2019

 ........

Ανακοίνωση της Υπεύθυνης του προγράμματος ........

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229, συμμετέχει από το σχολικό έτος 2018-2019  στο διετές σχέδιο “Lost in Space” που εκπονήσαμε και υποβάλαμε μαζί με τους εταίρους μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Αστρονομία το οποίο οι μαθητές μας προσεγγίζουν με τρόπο διαθεματικό και διεπιστημονικό, με αναφορές εκτός της Φυσικής και των Μαθηματικών, στην Ιστορία, τη Μουσική, την Αρχαία και τη Νεοελληνική Γλώσσα, την Οικιακή Οικονομία. Ταυτόχρονα ασκούνται, αξιοποιούν και βελτιώνουν τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες και τις ξένες γλώσσες, οικοδομώντας παράλληλα τόσο την ταυτότητά τους ως Έλληνες αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει 8μελής παιδαγωγική ομάδα εκπαιδευτικών που αποτελείται από τους:

·      Αποστολίδου Ανθή, Σύνδεσμος του Προγράμματος και Συντονίστρια της Ελληνικής ομάδας, Φυσικός

·      Καλδάνης Κωνσταντίνος, Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, Πληροφορικός, Οικονομικός Υπεύθυνος του προγράμματος

·      Ταστάνη Ελπινίκη, Υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, Φιλόλογος

·      Φραγκόγιαννη Ευσταθία, Γαλλικών

·      Γώγου Γεωργία, Αγγλικών

·      Καίσαρη Μαρία, Μουσικής

·      Κάτρη Μαρία, Οικιακής Οικονομίας

·      Κοντόκωστας Δημήτριος – Νεκτάριος, Μαθηματικός

Kick Οff Teachers’ Meeting (Joint Staff Training), Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Η πρώτη συνάντηση καθηγητών – συντονιστών και συμμετεχόντων από τις χώρες-εταίρους πραγματοποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2018 (8-10/11/2018) στο Λονδίνο. Στη συνάντηση πήραμε μέρος 11 καθηγητές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Η ευρύτερη ομάδα του προγράμματος έθεσε το πλαίσιο εργασίας, συζητήθηκαν όλα τα διαδικαστικά θέματα του προγράμματος ενώ επισκεφθήκαμε το Μουσείο Επιστήμης στο οποίο υπήρχε αφιέρωμα στην εξερεύνηση του διαστήματος

Συμμετοχή στο Athens Science Festival 2019: Το σχολείο μας, επελέγη να λάβει μέρος στο Athens Science Festival 2019 που θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο διάστημα από 3-7/4/2019. Οι μαθητές μας,  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 «Lost in Space», θα παρουσιάσουν δράσεις σχετικές με την εξερεύνηση του διαστήματος, πραγματοποιώντας μαζί με τους επισκέπτες ένα ταξίδι στο μυστηριώδες Σύμπαν.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας (LearningTeaching and Training Activities) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την εβδομάδα 18-22/3/2019. Το σχολείο μας βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες προκειμένου να υποδεχθεί τους φιλοξενούμενους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες!

Η Υπεύθυνη του προγράμματος

Ανθή Αποστολίδου

 

 

Η Παιδαγωγική ΟμάδαERASMUS-SLAM-logos.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων