Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Παναγιώτης Μανούρης: Παλεύουμε για εκλογή από τον πρώτο γύρο
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,10/03/2019

...
Στα ερωτήματα της Έκφρασης  απαντά ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, για το παρόν και το μέλλον της Νέας Ιωνίας

  ...


Έκφραση: Σε τρεις μήνες κλείνει ένας κύκλος 5 ετών, της μεγαλύτερης θητείας στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τι μπορείτε να πείτε ως απολογισμό της παρουσίας σας;


Π. Μανούρης:
Αυτά τα 5 χρόνια ήταν μία πολύτιμη εμπειρία για την παράταξή μας, τους συνεργάτες μου κι εμένα. Μας έμαθαν πως η Νέα Ιωνία διαθέτει σε αφθονία και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Εθελοντές στάθηκαν στο πλευρό μας και κράτησαν τα γραφεία της παράταξης ανοιχτά για τους συμπολίτες μας, με ένα υποδειγματικό μοίρασμα ευθυνών, ωραρίων και εργασιών. Και το εντυπωσιακό ήταν πως σταδιακά όλο και περισσότεροι άνθρωποι συσπειρώνονταν γύρω μας. Πολιτική «ανοιχτών θυρών» όμως δεν κρατήσαμε μόνο στα γραφεία αλλά και στις αγωνίες και τα αιτήματα της πόλης. Πήγαμε σε κάθε γωνιά της: σε πλατείες, καφενεία, σε χώρους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας και ακούσαμε θέσεις, παράπονα και προβλήματα. Μεταφέραμε όσα μπορέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Υπηρεσίες του Δήμου, με τη δύναμη που μας έδινε η θέση μας ως μείζον αντιπολίτευση. Επικοινωνήσαμε απόψεις μέσα από την εφημερίδα μας που μοιράσαμε στους δρόμους και τις λαϊκές χέρι με χέρι.
 

Είχα τη χαρά να μιλήσω με πολλούς από τους συμπολίτες μας και να ακούσω προβληματισμούς και παρατηρήσεις για πολλά καθημερινά ζητήματα. Το ίδιο έγινε και με τις περιοδείες μας ανά γειτονιά. Είδαμε τους συλλόγους – σωματεία της πόλης μας, πολιτιστικούς και αθλητικούς καθώς και τους εργαζομένους στο Δήμο. Μιλήσαμε με τους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες μαγαζιών υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίασης κ.α) ώστε να είμαστε σε θέση να φτιάξουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα με λύσεις και προτάσεις για το αύριο.


Παράλληλα, σταθήκαμε με ευθύνη στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και κάναμε δομική και όχι στείρα αντιπολίτευση. Διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε ζητήματα που θεωρούμε ως βασικές τις διαφορές μας με τις επιλογές της Δημοτικής αρχής . Τεκμηριώσαμε με επιχειρήματα τις δικές μας απόψεις αλλά όπου χρειάστηκε στηρίξαμε τις όποιες αποφάσεις είχαν να κάνουν με τη σωστή λειτουργία της πόλης. Διδάξαμε πολιτική αξιοπρέπεια και πολιτισμό από την δύσκολη θέση της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της μείζονος. Δεν ενδώσαμε στις σειρήνες του λαϊκισμού και δεν χτυπήσαμε κάτω από τη ζώνη. Μείναμε στην πολιτική ατζέντα για το αύριο της πόλης και δεν χρησιμοποιήσαμε το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου για ύβρεις και προπηλακισμούς. Έτσι μπορώ σήμερα με περηφάνια να πω πως αντιπολιτευτήκαμε με την ίδια αξιοπρέπεια και δημιουργικότητα που θέλουμε να διοικήσουμε το Δήμο μετά τις εκλογές.

 

Έκφραση: Τι έλειψε από τη δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας, ώστε εσείς σήμερα να χαρακτηρίζετε ως στασιμότητα τα 5 αυτά χρόνια;

 

Π. Μανούρης: Η απάντηση είναι απτή και βρίσκεται στους δρόμους, στις πλατείες και σε κάθε γωνιά της Νέας Ιωνίας. Δεν υπήρξε κανένα στρατηγικό όραμα για την πόλη. Δεν έγινε κανένα ουσιώδες έργο υποδομής και δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία για μελέτες που θα βοηθούσαν στη μόχλευση πόρων. Ρώτησα πρόσφατα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ευθαρσώς τον κύριο Γκότση ποιο έργο θεωρεί πως αφήνει πίσω του κι απάντηση δεν πήρα. Σ’ αυτή την ίδια πενταετία της οικονομικής κρίσης υπάρχουν Δήμοι γύρω μας που προχώρησαν. Εδώ, στη Νέα Ιωνία, την φιλοπρόοδη γειτονιά των Μικρασιατών, ζούμε πια μόνο παρακμή και κινήσεις εντυπωσιασμού. Βιασύνη για έργα βιτρίνας και προβολή μιας εικονικής πραγματικότητας που ο πολίτης αντιλαμβάνεται εύκολα, βαδίζοντας απλώς στην πόλη. Η παροιμιώδης ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής ξανάφερε στο προσκήνιο προβλήματα όπως, η καθαριότητα, η παραβατικότητα, ο ελλιπής φωτισμός, τα επικίνδυνα πεζοδρόμια, οι ανασφαλείς παιδικές χαρές και άλλα. Θεωρώ ότι λείπει η γνώση, η βούληση και οι ικανότητες που απαιτεί η σύγχρονη διοίκηση ενός αστικού Δήμου με τα προβλήματα που έχει η Νέα Ιωνία. Απλή διαχείριση της μιζέριας, ιδεοληψίες και βόλεμα των ημετέρων, αποτελούν συνταγές ενός κακού παρελθόντος που επανήλθαν στο προσκήνιο.


Έκφραση: Από προγράμματα έχουμε ακούσει πολλά, από πολλούς, τα οποία συνήθως μένουν στα χαρτιά. Γιατί το δικό σας θα εφαρμοστεί;


Παναγιώτης Μανούρης: Γιατί απαντά ουσιαστικά σε πραγματικά προβλήματα της πόλης μας. Γιατί βλέπει το μέλλον κατάματα και μιλάει για αυτό. Γιατί γεννήθηκε από την εμπειρία μας και τη μελέτη των καλών πρακτικών που εφάρμοσαν άλλοι Δήμοι της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Κυρίως όμως γιατί είναι κοστολογημένο και με αναφορά στους πόρους χρηματοδότησης του. Είναι πρόγραμμα που θα το έλεγα μεταφορικά «παιδί μου και παιδί της παράταξης μας». Με την έννοια πως δεν είναι αντίγραφο πρακτικών αλλά απάντηση στις αληθινές ανάγκες της πόλης μας. Εμείς ήδη από το 2014 μιλούσαμε για “έξυπνη πόλη”, “ανοιχτές τοπικές αγορές” και πολλές - πολλές άλλες καινοτομίες και όσα λέγαμε τότε τα βρήκαν μπροστά τους οι διοικούντες. Εμείς όμως αυτή την πενταετία μελετήσαμε, ρωτήσαμε, συμβουλευτήκαμε, σχεδιάσαμε και εμπιστευθήκαμε τεχνοκράτες ειδικούς, που χαράζουν στρατηγικές ανάπτυξης σε διεθνές και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες είναι η Έξυπνη πόλη, η βιώσιμη κινητικότητα, η χρήση της τεχνολογίας στην ανάπτυξη του Εμπορίου, ο εύστοχος φωτισμός μνημείων και κομβικών σημείων, το φροντισμένο αστικό πράσινο, η ανάδειξη χώρων ιστορίας και πολιτισμού και ο Δήμος που προλαβαίνει τις ανάγκες του πολίτη, βελτιώνοντας την καθημερινότητά του.


Έκφραση: Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες της πρότασης σας;

 

 

Παναγιώτης Μανούρης:

 

Α) Αντιμετώπιση της καθημερινότητας, καθαριότητα, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, φωτισμός – μείωση της παραβατικότητας, στάθμευση, κυκλοφοριακό με ομάδες άμεσης παρέμβασης, τηλεφωνικό κέντρο και πλατφόρμα επικοινωνίας του πολίτη με τον Δήμο άμεσα και αποτελεσματικά.

Β) Δημιουργία ενός σύγχρονου τοπικού κοινωνικού κράτους με κέντρο την κοινωνική μας υπηρεσία κα παροχές στους “αδύναμους” συμπολίτες μας, με σεβασμό στο πρόβλημα και τα προσωπικά τους δεδομένα. Όχι στην μετατροπή του πολίτη σε “πελάτη”. Το κοινωνικό παντοπωλείο θα γίνει επιτέλους ένα θεσμός που δεν θα δίνει ελεημοσύνη (πολλές φορές με αδιαφανή τρόπο) σε δημότες – πολίτες μας. Αξιοπρέπεια με αποτελεσματικότητα και ταυτόχρονη αναδιανομή εισοδήματος μέσα από προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Γ) Πολιτισμός – Αθλητισμός. Ενεργός ρόλος του Δήμου. Όχι Δήμος-παρατηρητής αλλά αρωγός και μαέστρος στην παραγωγή με εξωστρέφεια πολιτιστικού προϊόντος και προώθηση άθλησης σε σώμα και πνεύμα .

Δ) Ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ανάπτυξη της πόλης μας με αιχμή του δόρατος την Εμπορική κίνηση που θα στηρίξουμε και θα αναπτύξουμε με σύγχρονα εργαλεία. Το πρόγραμμά μας (που θα ανακοινωθεί μέσα στο Μάρτιο) έχει ειδική ανάλυση για τον στρατηγικό μας σχεδιασμό που θα βοηθήσει τη Νέα Ιωνία να ανακτήσει τον Εμπορικό της ρόλο.

 

Έκφραση: Είναι γνωστό ότι σας στηρίζει τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝ. ΑΛΛ. Με ποιες δεσμεύσεις από πλευράς σας; Πως διασφαλίζετε το ακηδεμόνευτο της παράταξης σας;

 

Παναγιώτης Μανούρης: Καμία δέσμευση. Είμαστε ανεξάρτητη δημοτική παράταξη και συνθέτουμε γύρω από ένα πρόγραμμα ουσίας όλους τους δημοκράτες συμπολίτες μας και για να είμαι πιο συγκεκριμένος όσους μας εμπιστευτούν για τη μεγάλη αλλαγή στο αύριο της Ιωνίας μας. Η στήριξη των κομμάτων προέκυψε μετά από ενημέρωση τους σχετικά με την στάση και το πρόγραμμα μας και κλήθηκα να παρουσιάσω τις προτάσεις μας για το αύριο της πόλης. Οι αποφάσεις τους μας τιμούν αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ακηδεμόνευτη και δεν στηρίζεται πλέον στις λογικές των κομματικών γραμμών. Εμείς θα τιμήσουμε την ψήφο των δημοτών μας. Είμαστε γνώστες της Αυτοδιοίκησης και ξέρουμε να διοικήσουμε με σύγχρονα εργαλεία έναν Δήμο, αφουγκραζόμενοι την κοινωνία.


Έκφραση: Στην πρόσφατη εκδήλωση σας μιλήσατε για εκλογή από το πρώτο γύρο. Που βασίζετε την αισιοδοξία αυτή; Μήπως μιλάμε για σύνθημα συσπείρωσης;

 

Παναγιώτης Μανούρης: Σε κάθε περίπτωση έχουμε αποδείξεις ότι ως αντιπολίτευση έχουμε κουλτούρα συνεργασιών όταν χρειάζεται για το καλό της πόλης . Όμως θεωρούμε ότι η παράταξη μας μπορεί να πάρει τη νίκη από τον πρώτο γύρο, κόντρα στα μικροπολιτικές του παρασκηνίου που θέλουν να χειραγωγήσουν τη ψήφο των συμπολιτών μας.


Είχαμε σαφή τέτοια δείγματα το 2014 από παρατάξεις που σήμερα διαλύθηκαν αφού χρησιμοποιήθηκαν ως δεκανίκι για την επικράτηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο κόσμος δεν λειτουργεί ως κοπάδι, δεν παίρνει εντολές. Θα κρίνει και θα πάρει τις τύχες της πόλης στα χέρια του. Εμείς θα παλέψουμε για την πρώτη Κυριακή με καθαρό πρόγραμμα και πολιτική αυτοδιοικητική ατζέντα.

 

Έκφραση: Με δυο λόγια: Τι έχετε να πείτε στο ψηφοφόρο για να σας επιλέξει; Γιατί να υπερβεί κομματικές και άλλες γραμμές και να έρθει σε εσάς;

 

Π. Μανούρης: Αν κάποιος θέλει και πιστεύει ότι η πόλη μας πρέπει να μείνει όπως είναι ας ψηφίσει την παράταξη του κ. Γκότση. Αν πιστεύει ότι άμεσα πρέπει να τρέξει μπροστά η Νέα Ιωνία μας, όπως έκαναν ήδη άλλοι Δήμοι τότε ας μας δώσει την ευκαιρία να το κάνουμε. Εμείς δεν τάζουμε. Δεσμευόμαστε. Η φιλοδοξία μου είναι μια σύγχρονη και ανθρώπινη Νέα Ιωνία, κόμβος Εμπορίου και Πολιτισμού. Αν οι πολίτες μας τιμήσουν με την ψήφο τους να είναι σίγουροι πως θα γίνω ο Δήμαρχος της ΝΕΑΣ Νέας Ιωνίας και τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.manourissynentefksi1.jpg
manourissynentefksi2.jpg
syndyasmosdimiourgia-allyleggyh.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων