Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Πλήγμα Χαρίση σε Σαραούδα.
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,09/02/2019

 ...

“Μας χωρίζουν κόκκινες γραμμές”, λέει ο Μιχάλης Χαρίσης ...

 Η απόπειρα της παράταξης Σαραούδα να χρησιμοποιήσει έναν χαιρετισμό του Μιχάλη Χαρίση στην εκδήλωσή της για την πρωτοχρονιάτικη πίτα και να τον παρουσιάσει ως “στήριξη στην υποψηφιότητα Σαραούδα”, ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στον προεκλογικό αγώνα στη Μεταμόρφωση, αποκαλύπτωντας μια λαθροχειρία στην προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων

 

  Θυμίζουμε ότι μετά την εκδήλωση της παράταξης Σαραούδα την Κυριακή 03.02, ακολούθησε ανακοίνωση όπου αναφερόταν η επιστολή αβροφροσύνης (όπως τη χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Χαρίσης) ως “ισχυροποίηση της υποψηφιότητας Σαραούδα”. Η κοινοποίηση του δημοσιεύματος ηλεκτρονικού μέσου με τίτλο “ Ισχυροποιείται η υποψηφιότητα Σαραούδα” αποδεικνύει την υιοθέτηση τόσο του τίτλου όσο και του περιεχομένου του δημοσιεύματος από τον ίδιο το Σ. Σαραούδα.

 

Στην απάντηση – καταπέλτη ο Μιχάλης Χαρίσης αναφέρεται σε επιστολή αβροφροσύνης.

Τα βασικά σημεία της απάντησης είναι:

  • Δεν επιτρέπουμε να παρερμηνευτεί, όπως έγινε κατά κόρον...
  • Δε σημαίνει για κανένα λόγο στήριξη ή σύμπλευση
  • Είναι πασιφανής οι διαφορετικές σε ποιότητα σκληράδα και αποφασιστικότητα αντιπολιτευτικές γραμμές μας.
  • Κόκκινες γραμμές σε αποφασιστικά ζητήματα για την πόλη μας, μας χωρίζουν αυτά τα 4,5 χρόνια στα έδρανα της Αντιπολίτευσης.
  • Τα βασικά σημεία όπου οι δυο παρατάξεις βρέθηκαν ριζικά αντίθετες: Δημοτικά τέλη, οικόπεδο στον Κηφισό, 2ο Λύκειο, κτήμα Λαμπάκη.

 

  Η απάντηση Χαρίση δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια Σαραούδα να δείξει κάποια δυναμική (που δεν προκύπτει από τα γεγονότα), αφού μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να παρουσιαστεί μια εκδήλωση 300 ατόμων ως 1.000, ακολουθεί η προσπάθεια διαστρέβλωσης της δήλωσης Χαρίση και η δημόσια ανάδειξη της λαθροχειρίας.

 

Η ανακοίνωση Χαρίση έχει ως εξής:


 Αγαπητοί μου συμπολίτες (-τισσες), σας διευκρινίζω ότι δημιουργήθηκε σύγχυση και παρερμηνεία στην κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης «ΕΛΠΙΔΑ» για την Μεταμόρφωση.

 
 Σύγχυση που οφείλεται στον χαιρετισμό μου μέσω προσωπικής επιστολής τόσο στον κ. ΣΑΡΑΟΥΔΑ όσο και στο σύνολο των δημοτών που παρευρέθησαν.

 

 Είναι γνωστό ότι ο κ. Σαραούδας όπως ακόμα μπορώ να αναφέρω και τον Μιχάλη τον Φέκκα, (σημερινό γραμματέα της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας), τον Δελλή Ιωάννη και τον Καλογράννη Κωνσταντίνο πρόεδρο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ όπως και πολλοί άλλοι υπήρξαν μαθητές μου στην μακρόχρονη αυτή εκπαιδευτική μου πορεία των 40 χρόνων.
Κατά συνέπεια είναι απολύτως φυσιολογικό, τόσο εγώ σαν καθηγητής όσο και η σύζυγός μου σαν φιλόλογος, όπως και όλος ο φιλολογικός τομέας των φροντιστηρίων ΧΑΡΙΣΗ, να καμαρώνουμε για την εξέλιξη αυτή των μαθητών μας, αφού όλοι μαζί καταφέραμε να τους γαλουχήσουμε με δημοκρατικά ιδεώδη και τους προτρέψαμε μέσα από αείμνηστα ΑΡΧΑΙΑ – ΚΕΙΜΕΝΑ, να ασχολούνται με τα κοινά και την ανιδιοτελή προσφορά για τον τόπο τους και την πατρίδα γενικότερα.


  Συγχρόνως με πολλούς παρευρισκόμενους στην πίτα δημότες και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της «ΕΛΠΙΔΑ» για την Μεταμόρφωση, μας συνδέει επί πολλά χρόνια γνωριμία και αμοιβαίος σεβασμός. Όπως παρόμοια γνωριμία και σεβασμός μας συνδέει και με στελέχη και υποψηφίους όλων των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας.


  Συνεπώς ένας θερμός χαιρετισμός ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ και μία ευχή για καλή πορεία των δημοτικών προεκλογικών δρώμενων, όπως και η ευχή και η πρόθεση για μία μετέπειτα συνεργασία των δημοτικών μας παρατάξεων με βάση κοινά προγράμματα σύγκλισης που θα δημιουργηθούν με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συσκέψεις για το καλό της πόλης μας είναι απολύτως φυσιολογικός.


  Μέχρι εκεί όμως σε καμία περίπτωση τόσο εγώ προσωπικά σαν ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ, όσο και οι υπόλοιποι συνεργάτες και συντελεστές των «ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» δεν επιτρέπουμε ο παραπάνω ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ να παρερμηνευτεί και να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα (όπως έγινε κατά κόρον στα μέσα επικοινωνίας, εφημερίδα Χ-τύπος και facebook).


  Τονίζω επί πλέον ότι για κανένα λόγο δεν σημαίνει ο χαιρετισμός αυτός αυτόματα ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ή ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ των 2 δημοτικών παρατάξεων.


  Είναι πασιφανές για όσους έχουν παρακολουθήσει τα αντιπολιτευτικά δρώμενα των 2 παρατάξεων να διαπιστώνουν πολύ εύκολα τις διαφορετικές σε ποιότητα σκληράδα και αποφασιστικότητα αντιπολιτευτικές γραμμές μας.


  Κόκκινες γραμμές σε αποφασιστικά ζητήματα για την πόλη μας, μας χωρίζουν αυτά τα 4,5 χρόνια στα έδρανα της Αντιπολίτευσης.


Αναφέρω ενδεικτικά τους ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ των αντιπολιτευτικών μας θέσεων.

1ος Εμείς καταθέσαμε καταγγελία προς την περιφέρεια για τον Δήμαρχο και την διοίκηση ΚΑΡΠΕΤΑ διεκδικώντας μείωση των δημοτικών τελών κατά 40% ώστε να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και να μην είναι υποχρεωμένα μετά την κρίση να επιβαρύνεται ο οικιακός λογαριασμός της ΔΕΗ με τουλάχιστον 60 ευρώ την διμηνία μέσα στην κρίση. ΄Όπως έκαναν όλοι οι δήμοι του λεκανοπεδίου Αττικής.
Ο κ. Σαραούδας ήταν ριζικά ενάντιος, διότι θα έχανε ο δήμος έσοδα και δεν θα μπορούσε να κάνει έργα υποδομής. Απόλυτα σεβαστή η γνώμη του, αλλά ριζικά αντίθετη με την δική μας.


2ος Προσφύγαμε σε 2 μηνυτήριες καταγγελίες τόσο στην περιφέρεια όσο και στην αποκεντρωμένη θεωρώντας ότι τα 2.000.000 ευρώ που ήθελε να πληρώσει ο δήμαρχος και ο συνδυασμός του για την αγορά του ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (ΚΟΥΡΟΥ) στον ΠΑΡΑΚΗΦΙΣΙΟ (για διαχείριση σκουπιδιών) ήταν παράλογος και εξωφρενικός.


  Με τις καταγγελίες αυτές απετράπη και ανακόπηκε η συγκεκριμένη αγορά η οποία θα κόστιζε στον δήμο μας 2.000.000 ευρώ, την στιγμή που η αντικειμενική αξία του οικοπέδου ήταν 450.000 ευρώ δηλ. 4 φορές κάτω από την προτεινόμενη τιμή αγοράς του.


3ος Ψηφίσαμε και διεκδικήσαμε την αγορά του οικοπέδου ΛΑΜΠΑΚΗ πριν 2 χρόνια για κατασκευή δεύτερου λυκείου, όπως προβλεπόταν χωροταξικά εδώ και 25 χρόνια. Δυστυχώς και τώρα που αγοράστηκε έχει αποχαρακτηριστεί από σχολείο και θα λειτουργήσει σαν χώρος πρασίνου.


4ος Πρωτοστατήσαμε, απαιτήσαμε και διεκδικήσαμε την κατασκευή του 2ου λυκείου στην είσοδο της πόλης μας κατ΄ ανάγκη και με την επίσκεψή μας στο υπουργείο όλοι μαζί κερδίσαμε την έγκριση υλοποίησης στον χώρο των σεισμοπλήκτων.


«Σε όλα τα παραπάνω είμαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω ότι η αντιπολιτευτική τακτική του κ. ΣΑΡΑΟΥΔΑ ήταν βελούδινη απέναντι στον δήμαρχο, αφού δεν υπέγραψε καμία καταγγελία από αυτές που υπογράψαμε εμείς.


5ος Διεκδικήσαμε το αυτονόητο το οποίο έχουν κατοχυρώσει σαν δικαίωμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όλες οι δημοτικές παρατάξεις αντιπολίτευσης σε όλη την Ελλάδα και όπως ορίζει ο δημοτικός κώδικας, δηλαδή την λειτουργία μέσα στον δήμο μας ενός ΓΡΑΦΕΙΟΥ για όλες τις παρατάξεις αντιπολίτευσης ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες μας, τόσο από την Νομική όσο και από την τεχνική και οικονομική υπηρεσία του δήμου μας, σε θέματα διαφωνίας τους με την διοίκηση του δήμου.


Από τις παρακάτω 4 πρώτες καθοριστικές για τον τόπο μας αντιπολιτευτικές γραμμές, σε καμία δεν συμφωνήσαμε και δεν έχουμε την υπογραφή του κ. Σαραούδα στις προσφυγές, πάρα μόνο την υπογραφή του κ. Καραβάκου και της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» όπως και του εκλεγμένου με τους «ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Δημήτρη Ρεντζή.


Ο κ. Σαραούδας συμφώνησε όπως και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις ομόφωνα μόνο στον 5ο άξονα διεκδίκησής μας μέσα στον δήμο γραφείων αντιπολίτευσης.

 

 Με όλα τα προαναφερόμενα ξεκαθαρίζω και αποκαθιστώ την ιστορική αλήθεια της αντιπολίτευσής μας αυτών των 4,5 χρόνων και εύχομαι τόσο στον κ. Σαραούδα, όσο και στις υπόλοιπες παρατάξεις, καλή δύναμη και γόνιμο πνεύμα μετεκλογικής συνεργασίας για το καλό του τόπου μας όπως επιβάλλει ο καινούργιος νόμος της λειτουργίας της τοπικής διοίκησης , από όποιο πόστο ή θέση θα μας επανατοποθετήσει η ψήφος του λαού της Μεταμόρφωσης.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή επεξήγηση, είμαι στη διάθεσή οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου συμπολίτη μας ότι ώρα και όποια στιγμή το θελήσει.

 


Μετά τιμής Μεταμόρφωση 08/02/2019

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

 xarisis-saraoudas.JPG
saraoudas-dimosievma.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων