Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Μόρφωση για τα παιδιά σε σύγχρονα και κατάλληλα κτήρια κι όχι σε κοντέινερ
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,11/01/2019

 ........

Η πρόταση της ΛΑ.ΣΥ. Ν.Ιωνίας στη διαπαραταξιακή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος για το θέμα εξεύρεσης  χώρων και αιθουσών που απαιτούνται για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής .........

Την Τρίτη 8/1/2019 συμμετείχαμε σε σύσκεψη στο δημαρχείο που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση της δημοτικής αρχής με θέμα τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την εξεύρεση χώρων και αιθουσών που απαιτούνται για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Με βάση την εισήγηση του αντιδήμαρχου παιδείας, τα 250 περίπου προνήπια, που σήμερα φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς και πρέπει φύγουν για να ενσωματωθούν στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χρειάζονται με βάση την κυβερνητική κατεύθυνση 10 αίθουσες, (25 παιδιά ανά αίθουσα) αριθμός μεγάλος που δεν συνάδει με τις σύγχρονες παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.

Η ένταξη των προνηπίων (παιδιά που συμπληρώνουν το 4ο έτος της ηλικίας τους) στην προσχολική αγωγή επιστημονικά είναι απολύτως σωστή. Η υποχρέωση όμως της λειτουργία της , όπως επιβάλει ο Νόμος της Κυβέρνησης, να ξεκινήσει από το νέο σχολικό έτος, χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, βγάζει στην επιφάνεια τις τεράστιες ελλείψεις χώρων που υπάρχουν για να στεγαστούν τα παιδιά, καθώς και το ότι Κυβέρνηση και δήμος, είχαν άλλες πολιτικές προτεραιότητες σε σχέση με με τις πραγματικές ανάγκες που έχει η παιδεία.

Οι δημοτικές Αρχές στη Ν. Ιωνία δεν είναι άμοιρες ευθυνών, για την ανυπαρξία χώρων, όπως και για την πλήρη έλλειψη μόνιμου και βοηθητικού προσωπικού που απαιτείται, για να λειτουργήσει με επάρκεια η Προσχολική αγωγή.

Αγαπητοί γονείς ,

Τόσο η σημερινή Δημοτική Αρχή όσο και οι προηγούμενες, ακόμη και πριν την εφαρμογή των μνημονίων, ταυτισμένες με τις εκάστοτε αντιλαϊκές πολιτικές, αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τις τεράστιες περικοπές κονδυλίων σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης (Λειτουργικές Δαπάνες, κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών σχολείων και νηπιαγωγείων) από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που η κυβέρνηση σχεδόν τα εξαφάνισε.

Όχι μόνο δε διεκδίκησαν, αλλά αντίθετα αξιοποίησαν αυτή την κατάσταση προτάσσοντας τη βολική δικαιολογία ότι δεν έχουν χρήματα για να προχωρήσουν σε απαλλοτριώσεις, ενώ στην πραγματικότητα έβαζαν πλάτη για την ανάπτυξη μεγάλων εμπορικών αλυσίδων στο χώρο των τροφίμων, διευκολύνοντας την εκχώρηση ή και αξιοποίηση δεκάδων χώρων, όπως παλιά εργοστάσια κ.λ.π.

Η δημοτική Αρχή Γκότση που σήμερα ψάχνει χώρους για να στεγάσει τα νήπια, λίγους μήνες πριν, μαζί με τις παρατάξεις Μανούρη-Θωμαϊδου αποχαρακτήρισαν ένα χώρο 7 στρεμμάτων στο Περισσό που μεταξύ άλλων προορίζονταν και γι αυτό το σκοπό, για να τον δώσει στη Μητρόπολη να κάνει εκκλησία (‘’όντως υπάρχει τεράστια έλλειψη’’), γκαράζ, μουσείο για θρησκευτικό τουρισμό κά. Και το κυριότερο ΙΔΙΩΤΙΚΟ παιδικό σταθμό.

Το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής η Λαϊκή Συσπείρωση το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση εγκαίρως και είχαμε επισημάνει την υποκρισία και τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετάθεση του βάρους της εφαρμογής της στους δήμους ψηφίζοντας έναν νόμο «κολοβό» χωρίς να ικανοποιεί ένα παλλαϊκό αίτημα χρόνων . Ταυτόχρονα είχαμε επισημάνει ότι δεν αρκεί να ψηφίσεις θετικά στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ της δίχρονης αν δεν καταδικάσεις και την πολιτική των περικοπών απαιτώντας γενναία κρατική χρηματοδότηση ώστε να κινηθείς στην κατεύθυνση εύρεσης και δέσμευσης χώρων και ανέγερσης νέων σχολικών αιθουσών με τις κατάλληλες προδιαγραφές και σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αναζητήσει χώρους, δεν έγινε από κάποια δημοκρατική ευαισθησία, ούτε γιατί δεν γνωρίζει αν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, αλλά για να διαμοιράσει τη δική ευθύνη από τις αντιδράσεις των γονιών, για τις πολιτικές της επιλογές και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως στη Λαϊκή Συσπείρωση η οποία ασκεί κριτική, αναδεικνύοντας ότι η τοπική διοίκηση, προωθεί και εφαρμόζει την πολιτική της Κυβέρνησης, σε βάρος των σύγχρονων δικαιωμάτων του λαού, όπως η παιδεία.

Εμείς σε τέτοιες πολιτικές πονηριές άλλοθι δεν δίνουμε. Έχετε την ευθύνη κ. Δήμαρχε, εσείς και η παράταξή σας ως δημοτική αρχή να βρείτε τους κατάλληλους χώρους για αίθουσες νηπιαγωγείων.

Εμείς παλεύουμε για να υπάρχουν αίθουσες που να καλύπτουν τις ανάγκες, αλλά και να πληρούν τις προϋποθέσεις της εκπαίδευσης το 2019. Κι εσείς μας καλείται να βρούμε χώρους για να βάλει το υπουργείο κοντεϊνερ για τα νήπια.

Μια διαπαραταξιακή επιτροπή θα είχε νόημα συγκρότησης αν κινούνταν στη λογική της λαϊκής διεκδίκησης για αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας και όχι στη λογική της διαχείρισης της μιζέριας, λίγο καιρό πριν τις εκλογές, για τη συγκάλυψη των τραγικών ελλείψεων στην εκπαίδευση, που και με τη δική σας στάση συνεχίζει να υπάρχει.

Σε τέτοιες επιτροπές έχουν θέση εκείνοι που διαχρονικά είτε ως δημοτικές αρχές είτε ως αντιπολίτευση έδωσαν με την ψήφο τους ή την με ανοχή τους την ευκαιρία σε εταιρίες μεγάλων εμπορικών συμφερόντων ακόμα και στην εκκλησία, όπως πρόσφατα, να καταλάβουν χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για σχολική χρήση και για πολιτιστικές, αθλητικές κ.ά. δραστηριότητες και ως χώροι πρασίνου και αναψυχής.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Π. Τσουκαλάς , Θ. Χαμαλίδης , Κ. Κατιμερτζόγλου2121lasnion2121.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων