Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Γ.Θεοδωρακόπουλος:Ο Δήμαρχος αρνήθηκε την πρόταση πεζοδρόμησης της περιοχής Μαρμαράδικων
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,05/11/2018

 ........

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου .......

Το θέμα των μαρμαράδικων της Λυκόβρυσης ξαναήρθε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από πρωτοβουλία της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης Λυκόβρυσης και του επικεφαλής της Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης κατέθεσε επίσημα πρόταση να γίνει πεζοδρόμηση των δρόμων γύρω από τα μαρμαράδικα (πλην του κεντρικού δρόμου) ώστε να προστατευτούν κάπως οι πολίτες που διαμένουν στην περιοχή και να είναι πιο ασφαλής η προσέλευση και η αποχώρηση των μικρών παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο που βρίσκεται μόλις πέντε μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Δυστυχώς όμως ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης και η παράταξη της πλειοψηφίας αρνήθηκαν ακόμα και να ενταχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Έτσι με 11-8 δεν ψηφίστηκε.

Είπαν ΝΑΙ στην πρόταση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου εκτός των δυο μελών της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (Θεοδωρακόπουλος, Μπαλδεράνος) άλλα 3 μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας και 3 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, που έχουν αποχωρήσει από τη διοίκηση. Αντιθέτως είπαν ΟΧΙ και καταψήφισαν τα μέλη (11) της παράταξης του δημάρχου (Νικολιδάκης, Μαμαλάκη, Ποριώτου, Τσελέντας , Ασπραδάκη, Φωτίδης, Παπανικολάου, Πανταζής, Καρύμπας, Γκαραβέλας, Αγγελόπουλος).

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των κατοίκων και των 50 μαθητών του νηπιαγωγείου. «Δεσμευόμαστε ότι αν οι πολίτες μας εμπιστευτούν στις εκλογές του Μαϊου η πεζοδρόμηση θα είναι μια από τις πρώτες μας αποφάσεις. Θα παύσουν οι κάτοικοι της περιοχής να είναι πολίτες β΄ κατηγορίας. Πού ακούστηκε στο κέντρο της πόλης να λειτουργούν το 2018 σχιστήρια μαρμάρου».

Και συνέχισε:

 

«Νοιώθουμε υποχρέωση έναντι των συμπολιτών μας να σταθούμε δίπλα τους διαπιστώνοντας ότι η δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα εδώ και δυο χρόνια. Γιατί ενώ ανέμεναν από ώρα σε ώρα να απομακρυνθούν τα μαρμαράδικα από την καρδιά της Λυκόβρυσης, όπως τους διαβεβαίωνε ο τέως δήμαρχος κ. Φωκιανός διαπίστωσαν ότι αντί να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις πήραν και άδεια επέκτασης. Και από 2.000 τ. μ. πήγαν στα 5.000 τ. μ. υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και τις περιουσίες εκατοντάδων οικογενειών».  37663470.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων