Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Ανεπίτρεπτα εμπόδια βάζει στη λειτουργία του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών η Δημοτική Αρχή
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,11/10/2018

 .......

Καταγγέλλουν οι Δημορικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας .......

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8/2/18 για την παραχώρηση δύο αιθουσών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ » για να ξεκινήσει η λειτουργία του σχολείου των μεταναστών μετά την απόρριψη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολική Επιτροπής, με επιχειρήματα εντελώς έωλα , αντιμετωπίστηκε από τον Δήμαρχο , τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και μερίδας της μειοψηφίας, αλλά και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων που πήραν τον λόγο, κυρίως με κριτική απέναντι στην εκτίμηση της παράταξής μας, που είπε ότι, τέτοιου είδους αποφάσεις – της σχολικής επιτροπής – παραπέμπουν σε ρατσιστικές λογικές. Κάτι που φαίνεται ότι έθιξε πολλούς με αφορμή την αρνητική ψήφο των εκπροσώπων τους να μην παραχωρηθούν οι αίθουσες.

Με εξαίρεση τους Δημ. Συμβούλους Κολμανιώτη, Αβακουμίδη και Κουτσό όλοι όσοι πήραν τον λόγο αποδέχτηκαν στην ουσία τα σαθρά επιχειρήματα του Αντιδήμαρχου Παιδείας Χρ. Χατζηϊωάννου, περί επιβαρυμένου κτιρίου από τις συνεχείς εκδηλώσεις!! περί κατεστραμμένων δαπέδων της αίθουσα προκάτ, περί έλλειψης τουαλέτας τις ώρες που οι μετανάστες διδάσκονται ελληνικά και άλλα τέτοια υπέροχα, τα οποία ανακάλυψαν μετά από πέντε χρόνια συνεχούς λειτουργίας του σχολείου μεταναστών, με στόχο όπως φάνηκε και στη συνέχεια να τους διώξουν από το 4οΔημοτικό Σχολείο και να πάνε αλλού.

Η ομιλία όμως της κας Ολ. Κατημερτζή για το θέμα, ήταν πραγματικά αποκαλυπτική. Έδειξε ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος της άρνησή τους να παραχωρήσουν τις αίθουσες όταν είπε: Μια τέτοια παραχώρηση εφόσον προσκρούει στην αντίθετη άποψη του Δ/ντή του σχολείου δεν είναι ανάγκη να σταθεί αφορμή να χαλάσουμε τη συνεργασία που θέλουμε να έχουμε με τους Δ/ντές.

Η θέση της Δημοτικής Αρχής και η επιλογή της να έχει καλή συνεργασία με ορισμένους δ/ντές που η αρνητική τους στάση σε τέτοια θέματα μπορεί να κρύβει αντιδραστικές έως και ρατσιστικές αντιλήψεις σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαία. Και είναι φυσική συνέπεια, όταν διαλέγεις για σύμμαχο αυτή τη πλευρά, να έρχεσαι σε σύγκρουση με την άλλη, αυτήν δηλαδή που δε μπορείς να βάλεις στο χέρι. Όπως το εργατικό κίνημα που συγκρούεται με τέτοιες αντιλήψεις και λογικές, γι αυτό και απορρίπτεις το αίτημα του συλλόγου των δασκάλων που αριθμεί πάνω από 800 μέλη.

Εκτός αυτού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχτηκαν και άλλες πλευρές της ίδιας πολιτικής λογικής με τη δημοτική αρχή, μέσα από πονηρές και συγκαλυμμένες ερωτήσεις άλλης Δημοκρατικής Παράταξης όπως: Αν το σχολείο μεταναστών λειτουργεί με άδεια του υπουργείου ή αν ακολουθεί κάποιο εγκεκριμένο πρόγραμμα ή αν έχει τη δυνατότητα να δίνει πιστοποιητικά γλωσσομάθειας....!!! Αυτό τους μάρανε η πιστοποίηση και η νομιμότητα!!!

Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, που δε διστάζουν να χρησιμοποιούν τις σοβαρότατες ελλείψεις, των σχολικών κτιρίων για συγκεκριμένους στόχους και ας είναι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής, μας κατηγόρησαν ότι εκμεταλλευόμαστε το ευαίσθητο θέμα των μεταναστών πολιτικά!! Έτσι νόμισαν ότι μπορούν να συγκαλύψουν τη δική τους πολιτική στάση, που εκ του αποτελέσματος στρέφονταν εναντίον τους.

Αποκορύφωμα όμως και επιβεβαίωση των πραγματικών τους επιδιώξεων, ήταν η άρνηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να βάλει για ψήφιση την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Ιωνίας για παραχώρηση των αιθουσών του 4ου Δημ. Σ. στον σύλλογο « Γ.ΣΕΦΕΡΗ » Και δεν τόλμησαν να το κάνουν γιατί ήταν ανέτοιμοι να δώσουν συγκεκριμένη λύση. Πολύ περισσότερο όμως, δεν μπορούσαν να ψηφίσουν την πρότασή μας, χωρίς την άδεια του εκλεκτού τους διευθυντή. Τα άλλα που είπαν για δημοκρατικές διαδικασίες και ότι δεν έχει συζητηθεί στη ΔΕΠ (δημοτική επιτροπή παιδείας) η οποία και είναι αρμόδια να αποφασίσει, δεν πείθουν κανένα. Γιατί κυρίαρχο πολιτικό και αποφασιστικό όργανο του Δήμου (που μπορούσε να δώσει άμεσα λύση) είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που ορκίζονται ότι δεν μπαίνουν εμπόδιο στη λειτουργία του σχολείου των μεταναστών διαψεύδονται από τις ίδιες τους τις πράξεις .Από της 27/9/18 που έστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση την εισήγηση και μέχρι της 8/10/18 ημέρα του συμβουλίου, είχαν ξεχάσει ότι υπάρχει δημοτική επιτροπή παιδείας και περίμεναν να γίνει το δημοτικό συμβούλιο για να ξεκινήσουν τις Δημοκρατικές τους διαδικασίες!!!. Έτσι εάν και όταν συνεδριάσει η ΔΕΠ και βγάλει θετική απόφαση και αν συμφωνήσει και ο δήμαρχος με την παραχώρηση θα ξεκινήσουν τα μαθήματα . Σε περίπτωση δε αρνητικής απόφασης θα πρέπει ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών να ξανααιτηθεί έναν άλλον χώρο από τους προτεινόμενους από τη δημοτική αρχή και το αίτημά του να ξανασυζητηθεί από τα αρμόδια όργανα όποτε κι αν αυτά συνεδριάσουν . Δηλαδή τα μαθήματα καλώς εχόντων των πραγμάτων να αρχίσουν.. Καλά Χριστούγεννα!!

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή που ο πρόεδρος της έκρινε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο να αποφασίσει, να δώσει άμεσα λύση για να αρχίσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα μαθήματα.

 

Κατά τα άλλα ο Ιωνιώτικος λαός καταλαβαίνει και έχει την πείρα να κρίνει τη στάση του καθενός και από αυτό το ζήτημα .2121lasy2121.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων