Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Οι αγώνες των εργαζομένων στο Δήμο και το δίκιο
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,13/09/2018

 .......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δημοτικής Ομάδας "Λυκόβρυση - Πεύκη 2020" .......

Είναι γεγονός πως κάθε απόλυση εργαζομένων, οπουδήποτε κι αν εργάζονται, πονάει πολύ, γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και το δικαίωμα για εργασία αναφαίρετο, πολύ περισσότερο για την Πολιτεία ιερή  θεσμική και συνταγματική της υποχρέωση. Κι όταν απολύονται οικογενειάρχες είναι ακόμα πιο οδυνηρό γιατί η οικονομική κρίση, που όλοι μας περνούμε παντοιοτρόπως, έχει εκμηδενίσει τις αντιστάσεις μας.

               Ο λόγος για τους 13 απολυμένους πια εργαζόμενους στο Δήμο μας, που αναμφισβήτητα ο αγώνας τους μας συγκινεί, αλλά επιβάλλεται να αναλύσουμε το θέμα τους με νηφαλιότητα και χωρίς λαϊκίστικες φανφάρες, γιατί τέτοιες κορώνες δεν φέρνουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Η απόφαση από τα προσωρινά μέτρα εξεδόθη και είναι, ως ορίζει ο νόμος, άμεσα εκτελεστή. Η Πολιτεία και πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα! Όμως εκκρεμεί το δικαστήριο το οποίο θα γίνει στις 17/10/18, όπου εκεί ο Δήμος είναι υποχρεωμένος, από κάθε άποψη, να παίξει το ρόλο του υπέρ των εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει ένα αίσιο τέλος.

              Είναι αλήθεια πως σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε να υποστηρίξει τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο. Και το έπραξε σε ικανοποιητικό βαθμό. Στο Δικαστήριο που εκκρεμεί, είναι άμεση ανάγκη να κατατεθεί νέα εισηγητική πρόταση από την μέχρι τώρα απούσα νομική υπηρεσία του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία να μην περιλαμβάνει τη ρήτρα ότι μπορεί ο Δήμος να ανταποκριθεί οικονομικά μέχρι 31/12/18. Αυτό βέβαια είναι μία αλήθεια, αλλά αναμφίβολα δυσκολεύει την όλη επιχειρηματολογία των εργαζομένων.

              Οι εργαζόμενοι τι ζητούν και δια στόματος του συνδικαλιστικού τους οργάνου, το οποίο τους συμπαρίσταται με όλες του τις δυνάμεις. Άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, γιατί μόνο αυτή η λύση υπάρχει και το Δημοτικό Συμβούλιο στο σημείο αυτό είναι ανάγκη να προσπαθήσει πολύ, χωρίς λαϊκισμούς και υπεκφυγές. Να υποστηρίξει άμεσα και καθοριστικά πως οι  απολυμένοι πια εργαζόμενοί στην καθαριότητα του Δήμου, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο και το ότι τέλος πάντων έχουν και αυτοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στην εξαρτημένη μισθωτή εργασία το δικαίωμα στη μόνιμή και σταθερή εργασία.

              Δύσκολο το έργα του Δημοτικού Συμβουλίου. αλλά όχι ακατόρθωτο το αίσιο τέλος του. Η Δημοτική παράταξη ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020  θεωρεί πως όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε και να αγωνιστούμε για ένα θέμα που  πονάει όλους μας. Οι συμπολίτες μας, 15 απολυμένοι εργαζόμενοι στο Δήμο μας περιμένουν από μας πράξεις και όχι λόγια του αέρα που είναι διαποτισμένα από στείρες ενδοπαραταξιακές αντιδικίες.

 

             Αναμένουμε με αγωνία και πολύ συμπάθεια την αίσια έκβαση του αγώνα των συνανθρώπων μας!!lykpefk1202044.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων