Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Η μόρφωση είναι δικαίωμα. Ας το διεκδικήσουμε!
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,11/09/2018

 ........

Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της "Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση" ........

Το γραφείο επικοινωνίας της “Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση” εξέδωσε ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την παρακάτω ανακοίνωση:

Σήμερα, 11.09.2018 ξεκινά σε όλα τα σχολεία της χώρας μας η νέα σχολική χρονιά.

Σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα - μαθητές, γονείς, δασκάλους και καθηγητές - θέλουμε να ευχηθούμε μια γόνιμη χρονιά, γεμάτη γνώση και μόρφωση. Θέλουμε να προτρέψουμε θερμά τους μαθητές όλων των βαθμίδων να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τη μόρφωση, αγνοώντας αντιξοότητες και δυσκολίες. Ο κόσμος της γνώσης είναι ένας συναρπαστικός κόσμος ο οποίος, αν συνδυαστεί με αξίες και αρχές, δίνει μια γεμάτη ζωή.  Στους καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς ευχόμαστε δύναμη και αντοχή. Εκφράζουμε την εκτίμησή μας για το σημαντικό έργο που επιτελούν - όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα - μέσα σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες.
Στους γονείς ευχόμαστε αντοχές, αυτές που χρειάζεται κάθε γονιός για να υποστηρίξει το παιδί του στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Τους καλούμε να σταθούν στο πλευρό τους και συλλογικά, για να διεκδικήσουν όλα αυτά που θα κάνουν τη μαθητική ζωή καλύτερη.

  Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία της εκπαίδευσης είναι σημαντικός. Είναι ο ρόλος του υπεύθυνου για τη σωστή λειτουργία των σχολείων, ώστε οι μαθητές να μη συναντήσουν εμπόδια υλικοτεχνικής φύσης και συνθηκών μάθησης. Η τοπική Αυτοδιοίκηση δε μπορεί - κυρίως - να εύχεται. Οφείλει πρωτίστως να πράττει.

  Την ώρα αυτή, τη μέρα που ανοίγουν τα σχολεία και στην πόλη μας υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα: Στο διαδημοτικό γυμνάσιο - δεύτερο λύκειο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ώστε να στεγαστούν με ανεκτό τρόπο οι επιπλέον μαθητές, σε μια σειρά σχολείων -  με σημαντικότερο το 7ο δημοτικό - εκκρεμούν εργασίες, ακόμα και σε ζητήματα ασφαλείας. Στις 11 Σεπτεμβρίου αυτά τα ζητήματα έπρεπε να είναι τελειωμένα. Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, ώστε οι μαθητές μας να διεκδικήσουν τη μόρφωση σε συνθήκες κανονικότητας και ασφάλειας.

 Να ευχηθούμε - τέλος - και να δεσμευτούμε ότι θα πράξουμε τα αναγκαία για την πιο γρήγορη έναρξη των εργασιών ανέγερσης του κτιρίου του 2ου Λυκείου, να περάσουμε σύντομα από τη φάση της προετοιμασίας στη φάση της υλοποίησης.

 Η μόρφωση είναι δικαίωμα. Ας το διεκδικήσουμε! 

Για τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση


Βασίλης Καραβάκος


 

επικεφαλήςlmeta21.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων