Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Νέα Ιωνία
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,06/08/2018

 .......

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας .........

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 6 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, βασιζόμενος στο λόγο κυρίως του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά για τη Θεία Μεταμόρφωση, αναφέρθηκε στο κορυφαίο θαύμα που πραγματοποίησε ο Κύριος στο ίδιο το θεανδρικό σώμα Του, αποκαλύπτοντας το άρρητο μεγαλείο της θεότητός Του, προτρέποντας τον πιστό λαό να ξεκινήσει ο καθένας τη δική του μεταμορφωτική πορεία με μετάνοια και υπακοή στο θέλημα του Θεού.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης με Μέλη του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας καθώς και πλήθος πιστών.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό έθος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα σταφύλια, ευχόμενος το φως της Μεταμορφώσεως και η δόξα του Κυρίου μας να φωτίζουν τις ψυχές όλων μας και να ευλογούν την πατρίδα μας.  metamorfoseos0001.JPG
metamorfoseos0002.JPG
metamorfoseos0003.JPG

metamorfoseos0004.JPG
metamorfoseos0005.JPG
metamorfoseos0006.JPG

metamorfoseos0007.JPG
metamorfoseos0008.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων