Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Παρέμβαση της Λυκόβρυση - Πεύκη 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,06/07/2018

 .......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου .......

Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Ομάδας “Λυκόβρυση – Πεύκη 2020” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Ιουλίου  2018  η δημοτική μας παράταξη, πιστή στις αξίες της και στις βασικές της αρχές, επικαιροποίησε ένα πάγιο αίτημά της που επι τέσσερα χρόνια το υποστηρίζει με πάθος, πιστεύοντας βέβαια ακράδαντα πως υποστηρίζει το αυτονόητο:  Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!

                Ένα αίτημα που σαφώς δεν έπρεπε να είναι αίτημα, αλλά θεσμική και ηθική υποχρέωση του κου Δημάρχου, ο οποίος κωφεύει χαρακτηριστικά και κατά τη γνώμη μας για λόγους ανεξήγητους. Η νέα μας πια φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Σύμβουλος κα ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΕΦΗ  υποστήριξε με ενάργεια και πειθώ το θέμα το οποίο αναφέρθηκε στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου, προβληματίζοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων οι οποίοι φυσικά δεν πήραν θέση, μηδέ εξαιρουμένου και του προεδρεύοντος κου Αντιδημάρχου!

              Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Εμείς επισημάναμε το έλλειμμα Δημοκρατίας και σεβασμού των θεσμών που διέπουν τη λειτουργία του Δήμου μας. Ήταν θεσμική, ηθική και κοινωνική μας υποχρέωση μα προ πάντων εκδήλωση σεβασμού προς τους συμπολίτες μας.

              Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι κρατούντες.


Παρακάτω παρατίθενται οι θέσεις της “Λυκόβρυση – Πεύκη 2020”:

Η Δημοτική κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 καλοπροαίρετα εισηγείται τα εξής:

• Να γίνουν ξεχωριστοί απολογισμοί των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών διαμερισμάτων Πεύκης και Λυκόβρυσης με οργάνωση συνελεύσεων τοπικού χαρακτήρα για όλους τους συμπολίτες μας.

• Απολογισμός Δημοτικής Αρχής όπου στην όλη διαδικασία να προεδρεύει ο κος Δήμαρχος.

• Να δοθεί επαρκής χρόνος στο λόγο της μειοψηφίας, τόσο στις εκπροσωπούμενες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους.

• Να δοθεί η ευκαιρία παρουσίας και λόγου στον αμέσως προηγούμενο Δήμαρχο της Πόλης μας, καθότι έτσι εξασφαλίζεται η συνέχεια της δράσης του Δήμου μας.

• Να δοθεί ο λόγος σε όλους τους φορείς της περιοχής μας μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία.

• Να φροντίσει η Δημοτική αρχή να ενημερωθούν όλοι οι συμπολίτες μας έγκαιρα για να υπάρχει συμμετοχή και να δοθεί ο λόγος σε όσους το ζητήσουν αφού πρώτα έχει καθοριστεί η διαδικασία του απολογισμού με την σύμφωνη γνώμη της μειοψηφίας.

 

• Θεωρούμε πως ο Δήμος μας και δημοκρατική παράδοση έχει και η νέα Δημοτική Αρχή διαπνέεται από δημοκρατικά αισθήματα, σε μια εποχή που όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας έχουν απόλυτη ανάγκη της ενημέρωσης και της δημοκρατικής συμμετοχής τους στα δημοτικά δρώμενα.

Πιστεύουμε απόλυτα πως η Δημοτική Αρχή και ο κος Δήμαρχος ιδιαιτέρως θα ανταποκριθούν στην άμεση αυτή εκδήλωση δημοκρατικής τους ευαισθησίας στη πράξη. Ευχόμαστε ολόψυχα να γίνει δεκτή η πρόταση μας και δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεση των ιθυνόντων εφόσον μας ζητηθεί να βοηθήσουμε για την επιτυχία της εκδήλωσης.  tsekouradhms.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων