Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Ομόφωνες όλες οι αποφάσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 4ης Ιουλίου
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,06/07/2018

 ......

Οι θέσεις της παράταξης "Λυκόβρυση - Πεύκη" όπως αναπτύχθηκαν στη συνεδρίαση ........

Ομόφωνα συνάδελφοι! Εννέα φορές, όσες και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γεωργία Ποριώτου – Χρούσου ανακοίνωσε τη λήψη αποφάσεων με τη θετική ψήφο όλων των παριστάμενων συμβούλων που σε ορισμένα θέματα έφθασαν τους 25 σε σύνολο 33. Αναμφίβολα η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα καταγραφεί στην αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου μας για τις ομόφωνες αποφάσεις που ελήφθησαν στο σύνολο των θεμάτων! Αν αυτό συνιστά μια νέα αφετηρία πιο συναινετικών διαδικασιών ή ήταν απλά ένα τυχαίο γεγονός θα φανεί στη συνέχεια. Ίσως η εφαρμογή της απλής αναλογικής από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να έχει επιδράσει ευεργετικά στη δεδομένη αναγκαιότητα συνεννόησης. Ίσως βέβαια η Διοίκηση του Δήμου για διάφορους λόγους να είναι υποχρεωμένη πλέον να συνυπολογίζει τις απόψεις της αντιπολίτευσης.

 

Μείζον θέμα της συνεδρίασης η τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου ενόψει της συζήτησης ασφαλιστικών μέτρων στις 11 Ιουλίου 15 εργαζομένων του Δήμου μας στον τομέα της καθαριότητας μετά από αίτημα 11 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων (και με τη δική μας υπογραφή). Κύρια χαρακτηριστικά της συζήτησης η πανθομολογούμενη αναγνώριση ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, η έλλειψη έγγραφων απόψεων της Οικονομικής Υπηρεσίας για τη δυνατότητα πληρωμής τους από τα ανταποδοτικά τέλη και η διχογνωμία που καταγράφηκε μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου να καταγραφεί στην απόφαση η δυνατότητα πληρωμής τους μέχρι την 31η/12/2018 και του συνόλου της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων συμβούλων να μην υπάρχει καταληκτική ημερομηνία. Τελικά μετά από διαβούλευση υιοθετήθηκε ομόφωνα και από τους 25 δημοτικούς συμβούλους απόφαση που αναφέρει ότι “οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Δήμου και οι ανάγκες μισθοδοσίας τους καλύπτονται από τον υπάρχοντα προϋπολογισμό”. Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα ανέδειξε και μια σειρά άλλων σημαντικών παραμέτρων που σχετίζονται με το επίπεδο καθαριότητας στο Δήμο, τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι και την εξοικονόμηση πόρων με καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Ομόφωνα απορρίφθηκαν και οι δύο ενστάσεις της αναδόχου εταιρίας στο έργο που ολοκληρώθηκε στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης με αντικείμενο τη διεκδίκηση πρόσθετων οικονομικών αμοιβών. Όπως ενημερωθήκαμε από τον Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Κωνσταντίνο Νικολιδάκη την Τετάρτη 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή του έργου από το Δήμο.

 

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των Δήμων Λυκόβρυσης Πεύκης και Μεταμόρφωσης για τις εργασίες εξωραϊσμού του διαδημοτικού γηπέδου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αλλαγή του χλοοτάπητα εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση:

 

Αναφερθήκαμε στην πρόοδο της μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού που έχει ανατεθεί χωρίς κόστος στον ΣΒΑΠ (21ΟΤΑ) από τις αρχές του 2017. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι ιδιαίτερης σημασίας με δεδομένη τη μείωση του οικονομικού κόστους για το Δήμο και το θετικό περιβαλλοντικό αποτέλεσμα από τη χρήση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας. Επισημάναμε και πάλι την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της μελέτης και έναρξης των διαδικασιών υλοποίησής της με βάση την οικονομική λύση χρηματοδότησης που θα επιλέξει το δημοτικό συμβούλιο. Ο Αναπληρωτής Δημάρχου επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού μελετήσει το θέμα.

 

Εκφράσαμε προς την Πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ κ. Άννα Ασπραδάκη την ολόθερμη στήριξή μας στην υλοποίηση της λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών που θα διατρέξει Πεύκη και Λυκόβρυση το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και στην πραγματοποίηση την τακτικής φθινοπωρινής εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου μας τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων “H Αγία Σοφία”.

 

Αξιολογήσαμε θετικά την ανανέωση των συνεργασιών των υπευθύνων των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δομών του ΠΕΑΠ από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Φωτίδη ενώ εκφραστήκαμε επαινετικά και στη δημιουργία δομής παραδοσιακών χορών υπό την ευθύνη της κ. Μαρίας Μπαφαλούκου, μιας αναμφίβολα εξαιρετικής επιλογής.

 

Αναλύσαμε στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους όσα αρνητικά συνέβησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Τρίτης 3 Ιουλίου σχετικά με τη μετατόπιση του περιπτέρου στη Λυκόβρυση και την εμμονή του Δημάρχου, των συμβούλων της πλειοψηφίας και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου να αγνοήσουν την ισχύουσα νομοθεσία όπως αναλυτικά περιγράψαμε και σε δελτίο τύπου για το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 5 ώρες ενώ η επόμενη αναμένεται, πλην απροόπτου, μετά από 50 και πλέον ημέρες λόγω καλοκαιριού όπως μας ενημέρωσε η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  lykpefk222222222222222222.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων