Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Τα θαμμένα δεδομένα,πειράματα με το χώμα
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,06/07/2018

 ........

Συνεχίζονται οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λυκόβρυσης - Πεύκης ........

Η δράση μας είχε θέμα: ΤΑ "ΘΑΜΜΕΝΑ" ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΜΑ , που είχαν στόχο την παρατήρηση και εξαγωγή συμπερασμάτων για το έδαφος.

Αν και στο έδαφος συνηθίζουμε να θάβουμε πράγματα που δεν έχουν ζωή, το ίδιο το έδαφος κρατάει μέσα του δεδομένα θαμμένα, κρυμμένα, που όμως είναι ζωντανά. Αποτελείται από υλικά που διαρκώς μεταβάλλονται. Αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί καταναλώνουν οξυγόνο και αποβάλλουν διοξείδιο του άνθρακα, ακριβώς όπως κι εμείς όταν αναπνέουμε.

Φυτά και ρίζες που πεθαίνουν, πεσμένα φύλλα αλλά και άλλα οργανικά υπολείμματα αποτελούν τροφή για τους μικροοργανισμούς καθώς επίσης και για τα σκουλήκια και τα έντομα που ζουν στο έδαφος.Το χώμα είναι η βάση για την ζωή και την ανάπτυξη.

Τα παιδιά πήραν δείγμα εδάφους και τους ζητήθηκε να κάνουν την δική τους καταγραφή των δεδομένων του αφού πρώτα το παρατήρησαν με γυμνό μάτι και με μεγεθυντικό φακό. Έτσι έγιναν μικροί εξερευνητές, γνώρισαν τα μυστικά του εδάφους, και τα συστατικά που το δομούν.

Διασκέδασαν και αποκόμισαν μια μοναδική εμπειρία!

Την δράση υλοποίησε η εθελόντρια κ.Σoφία Γουναροπούλου την οποία και ευχαριστούμε πολύ.

Η Άννα Ασπραδάκη, Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ δήλωσε : «Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία φέτος, για 6η συνεχόμενη χρονιά, σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Το θέμα άκρως ενδιαφέρον  «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». 

Ο Δήμος συνεχίζει να συνεργάζεται και να υλοποιεί το Πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης διότι τα οφέλη είναι πολλαπλά. Αρχικά είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών για παιδιά στην βιβλιοθήκη, η καλλιέργεια των αναγνωστικών συνηθειών των παιδιών καθώς και  η «μύηση» τους στον χώρου της βιβλιοθήκης.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία στην Δημοτική μας βιβλιοθήκη θα  γίνεται ολόκληρο το καλοκαίρι, με μια συνεχή ροή εργαστηρίων που διαρκεί σχεδόν από την ημέρα που κλείνουν τα σχολεία ως την ημέρα που ανοίγουν. Άλλωστε, ένας ακόμη στόχος είναι τα παιδιά να δραστηριοποιούνται στην βιβλιοθήκη μας για όλο αυτό το διάστημα.

Απαραίτητη και καθοριστική είναι η βοήθεια των εθελοντρίων μας για την υλοποίηση όλων των προγραμμάτων- εκδηλώσεων. κ.Ελένη Μανδαμαδιώτου, κ.Σόφη Γουναροπούλου, κ.Σοφία Τσακωνιάτη σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη στήριξη σας».

Σας υπενθυμίζουμε ότι  τα προγράμματα - εργαστήρια είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά του Δήμου μας (από 4 ετών έως 12 ετών) και πραγματοποιούνται 11.30-13.30.

Πληροφορίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλ. 210 6128825.xoma1.jpg
xoma(1).jpg
xoma(2).jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων