Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΠΕΔΑ: Να δοθεί παράταση στην απόκτηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι την 31η Ιουλίου 2019
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,30/06/2018

 ........

Ομόφωνη απόφαση της Ένωσης - Ανακοίνωση του Δ.Σ. .......

Με ομόφωνη απόφαση του,  το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής διεκδικεί από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη  την παράταση της ημερομηνίας για την απόκτηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι  την 31η Ιουλίου 2019.

 Η παράταση -τονίζεται στο έγγραφο διάβημα της Π.Ε.Δ.Α -είναι αναγκαία δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων και  τα οποία, είναι:

 1)            Οι αναγκαίες εργασίες που έπρεπε να γίνουν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να  αποκτήσουν άδεια λειτουργίας δεν μπορούσαν να γίνουν  δεδομένου ότι οι σταθμοί ήταν ήδη σε λειτουργία  (Το ΦΕΚ  δημοσιεύθηκε 28-09-2017).

 2)          Οι κτιριακές δομές που φιλοξενούν Παιδικούς  και Βρεφονηπιακούς σταθμούς  είναι  μισθωμένες, γεγονός  που σημαίνει ότι ο  ιδιοκτήτης πρέπει να αναλάβει τα έξοδα καθώς και τις διαδικασίες αλλαγής χρήσης των κτηρίων.

 3)            Από το 2019, θα τεθεί σε ισχύ σε πολλούς Δήμους η λειτουργία νηπιαγωγείων για παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) χρονών, κατά συνέπεια θα έχουν επενδυθεί χρήματα σε κτήρια  που από την επόμενη περίοδο  δεν θα χρησιμοποιούνται.

 4)            Επειδή το πρόγραμμα της Εναρμόνισης που χειρίζεται η ΕΕΤΑΑ εξελίσσεται με βάση την ισχύουσα  νομοθεσία, αν τυχόν δεν δοθεί παράταση πάρα πολλοί  σταθμοί δεν θα είναι πιστοποιημένοι και άρα δεν θα  μπορούν να χρηματοδοτηθούν. paidikosstathmosfilxalk1.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων