Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Έφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Ανδρεοπούλου – Παπανικολάου
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,11/06/2018

 ........

Ανακοίνωση της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας ........

Από την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


Με ιδιαίτερη οδύνη η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας αγγέλλει την εκδημία του ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου μας, συμπατριώτισσας και Ομότιμης Καθηγήτριας της Φυσικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ειρήνης Ανδρεοπούλου – Παπανικολάου.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, να εκδώσει το παρόν δελτίο τύπου, αντιπροσωπεία να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Ιουνίου 2018 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής του ομωνύμου Δήμου και εν συνεχεία στην ταφή στη γενέτειρά της, στον Πύργο Υπάτης του Νομού Φθιώτιδας. Τέλος αποφάσιστηκε ομόφωνα να οργανωθεί τιμητική εκδήλωση για το πολυσχιδές έργο και προσφορά της μακαριστής στην Παιδεία, τα Γράμματα και τις Τέχνες της πατρίδας μας. Σε όλα τα Τμήματά μας την προσεχή εβδομάδα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. 

Η Ειρήνη Ανδρεοπούλου – Παπανικολάου γεννήθηκε στον Πύργο Υπάτης του Νομού Φθιώτιδας στα 1926 και αμέσως μετά κατέβηκε στην Πάτρα όπου ήταν εγκατεστημένος ο πατέρας της. Εκεί πήρε τα πρώτα γράμματα στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Στον πόλεμο του 1940 αναγκάστηκε να διακόψει το σχολείο και να καταφύγει στα ψηλά βουνά της Οίτης λόγω των ανηλεών βομβαρδισμών της Πάτρας. Εκεί παραμένει σε όλη τη διάρκεια της κατοχής. Μετά την απελευθέρωση ολοκληρώνει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ανοίγεται ο δρόμος για Πανεπιστημιακές σπουδές.  Επιλέγει συνειδητά να φοιτήσει στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής (ΕΑΣΑ) μετά από επιτυχείς εξετάσεις. Αποφοιτά στα 1951. Παράλληλα φοιτά στη σχολή χορού και ρυθμικής της Ραλλούς Μάνου και συμμετέχει στο Ελληνικό χορόδραμα. Για την εποχή της ήταν άθλος και ταυτόγχρονα μοναδικό να κατέχει μια καθηγήτρια φυσικής αγωγής δίπλωμα ρυθμικής και χορού! Παίρνει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και πραγματοποιεί διετείς μεταπτυχιακές σπουδές (πρωτόγνωρο για την εποχή και μάλιστα για γυναίκα) στη Δανία. Μετά τη Δανία παρακολουθεί επί τρίμηνο τη Σχολή Φυσικής Αγωγής στη Στοκχόλμη και στη Φιλανδία. Ενώ έχει υποσχέσεις για θαυμαστή επαγγελματική ανέλιξη στη Δανία, εκείνη σαν γνήσια Ελληνίδα δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από τα γυρίσει και να προσφέρει στην πατρίδα μας. Οι σπουδές της και ο ανεπανάληπτα δυναμικός χαρακτήρας της, την καθιστούν πρωτοπόρο για την εποχή της. Αρχίζει να διδάσκει στην ΕΑΣΑ και εν συνεχεία στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους διδασκαλίας και πρωτοποριακά προγράμματα. Συμμετέχει σε πληθώρα επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας σε όλη την Ελλάδα, συντελεί στην εξέλιξη και διάδοση της σύγχρονης γυμναστικής στα σχολεία, συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της. Παράλληλα και για 30 συναπτά έτη εργάστηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο ως διευθύντρια όλης της μετασχολικής κίνησης του ιδρύματος. Δίδαξε στη Σχολή Χορού της Ραλλούς Μάνου, δημιούργησε και παρουσίασε προγράμματα γυμναστικής τα οποία ακούγονταν για χρόνια από το ραδιόφωνο με τίτλο «Η πρωϊνή μας γυμναστική» (1974 -1982), συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του προγράμματος «Αθλητισμός και Γυναίκα» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και στην επιτροπή της νεοσύστατης Γυμναστράδας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (1996), έχει πληθώρα δημοσιεύσεων. Διακρίθηκε όμως και για την σημαίνουσα κοινωνική της δράση. Ξεχωρίζουμε τη προσφορά της στο Σύλλογο Πυργιωτών Υπάτης και στη στήριξη του χωριού της σε όλες τις φάσεις της νεώτερης πορείας του.

Πολλαπλές ήταν οι ευεργεσίες της εκλιπούσης προς την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας. Υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του Σωματείου μας, συμμετείχε σε όλες μας τις δράσεις,  τιμήθηκε  δε τον Ιανουάριο του 2013 από εμάς για την αρίζηλο προσφορά της.  Ήταν πάνω από όλα μια λεβέντισσα Ρουμελιώτισσα γυναίκα και συνάμα πολίτης του κόσμου, με ήθος, αξιοπρέπεια, δυναμισμό και προσήλωση στην υπεράσπιση των αξιών  του Ελληνισμού!

Αιωνία η μνήμη αυτής!andreopoulou1.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων