Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Σώθηκαν τα 2.000.000 ευρώ
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,10/06/2018

 ...

Μετά από αγώνα σχεδόν 2 ετών, ακυρώνεται και η δεύτερη απόπειρα της δημοτικής αρχής να αγοράσει το γνωστό “οικόπεδο” αντί 2.000.000 ευρώ. ....

Σε μία πολύ σημαντική της απόφαση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακύρωσε την απόπειρα αγοράς του - γνωστού πια - οικοπέδου από το Δήμο Μεταμόρφωσης, αντί του ποσού των 1.930.000 ευρώ (με αντικειμενική αξία 260.000 ευρώ)

 

  Η απόφαση αυτή γνώρισε διπλή απόρριψη: πρώτα στις 2 Μαΐου η επιτροπή του άρθρου 152 (εξετάζει σε 2ο βαθμό τις προσφυγές) ενέκρινε την προσφυγή των Βασίλη Καραβάκου, Μιχάλη Χαρίση και Δημητρη Ρεντζή κατά της απόφασης αγοράς του οικοπέδου μέσω δημοπρασίας.

 

  Έπειτα από 5 ημέρες και με δεδομένη την αρχική απόρριψη της αγοράς, ακολούθησε η απόρριψη της νομιμότητας της πράξης της οικονομικής επιτροπής, από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κοκκινάκη. Με την απόφασή του ο Γραμματέας θεωρεί υπερβολικό το τίμημα, το οποίο είναι 500.000 παραπάνω ακόμα και από την εκτίμηση του πιστοποιημένου εκτιμητή που ανέφερε ως εμπορική αξία το 1.400.000. Φυσικά ακόμα και αυτή η τιμή του εκτιμητή είναι περίπου 5,5 φορές πάνω από την αντικειμενική αξία.

 

  • Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική αφού διασώζει 2.000.000 ευρώ του ταμείου του Δήμου Μεταμόρφωσης και επιπλέον τα ποσά που θα δαπανούσαν στην πορεία για τη διαμόρφωση ενός χώρου ακατάλληλου για τις χρήσεις που χρειάζεται ο Δήμος.

 

  • Είναι πολύ σημαντική, επιπλέον, επειδή δείχνει ότι η επιμονή και σταθερότητα των Δυνάμεων που επέμειναν στην ανατροπή αυτής της απόφασης οδήγησε σε αποτέλεσμα πάρα τις πολλές αντιξοότητες που συνάντησε. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 η οποία απέρριψε την αγορά ήταν η 10η συνολικά κρίση επί των προσφυγών των τριών προαναφερθέντων. Είχαν προηγηθεί 9 απόρριψης σιωπηρές για αντίστοιχες προσφυγές για το ίδιο θέμα και με τα ίδια επιχειρήματα.


Πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η ενημέρωση του κόσμου της Μεταμόρφωσης κυρίως από τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, η οποία διένειμε χιλιάδες φυλλάδια και εφημερίδες με το επίμαχο θέμα. 

 


Αν οι πολίτες θέλουν μπορούν να επιβάλουν λύσεις

 

 

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει πως όταν ο κόσμος ενημερώνεται έχει τη δύναμη με την κατακραυγή του να οδηγήσει σε ανατροπές επιλογών παρότι αρχικά φαινόταν αδύνατο ότι αυτό μπορεί να συμβεί.

 

  Η εξέλιξη αυτή είναι σφόδρα αρνητική για τη δημοτική αρχή αφού δικαιώνει απόλυτα τους επικριτές της, οι οποίοι εξ αρχής ανέδειξαν ως το σημαντικότερο ζήτημα το τεράστιο τίμημα. Η δημοτική αρχή, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οφείλει να αλλάξει τα πλάνα της για αποψίλωση του δημοτικού ταμείου μέσω αγορών οικοπέδων, για τα οποία μάλιστα,κατά κανόνα, γίνεται απευθείας διαπραγμάτευση. Πρόκειται για μία μέθοδο και αμφιλεγόμενη που αφήνει σκιές, ειδικά μετά την απόπειρα της αγορά του οικοπέδου στον Κηφισό.

 

  Ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να τεθούν οι όποιες επιλογές στην κρίση του εκλογικού σώματος και αυτό να αποφασίσει έχοντας γνώση όλων των στοιχείων.oikopedoaporipsikifisos22.jpg
akyrosi-oikonomiki.jpg
fylladiosymmaxia-khfisosoikopedo.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων