Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου προσφέρουμε όλες και όλοι εθελοντικά αίμα στο Δήμο μας! Δωρίζουμε ζωή!
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,13/03/2018

 ........

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "Λυκόβρυση - Πεύκη" ........

Το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Λυκόβρυση – Πεύκη» απευθύνει με ανακοίνωση της κάλεσμα συμμετοχής στην ετήσια αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2018 από τις 10.00’ π.μ. μέχρι τις 8.00’ μ.μ. στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» (παλιό Δημαρχείο Πεύκης).

 Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «Λυκόβρυση – Πεύκη» έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, σε δύο εβδομάδες από σήμερα, πραγματοποιείται η τακτική εαρινή εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης (Δημαρχείο Πεύκης) από τις 10:00’ π.μ. μέχρι και τις 8:00’ μ.μ. σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Με αφετηρία τη δεκαετία του ’80 και εμπνευστή τον τότε Δήμαρχο Αντώνη Κυδωνάκη, ξεκίνησε η Τράπεζα Αίματος του αυτόνομου στην αρχή Δήμου Πεύκης και από το 2011 του ενιαίου πλέον Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, σε σταθερή συνεργασία με το παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» στο οποίο εκτός από τις καθημερινές ανάγκες μεταγγίσεων στα παιδιά, νοσηλεύονται οι μικροί μαχητές της ζωής στην υπερσύγχρονη ογκολογική μονάδα με ατομικές ανάγκες εκατοντάδων μεταγγίσεων κάθε χρόνο, ενώ εξυπηρετείται και μεγάλος αριθμός πολυμεταγγιζόμενων όπως οι συνάνθρωποί μας με θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

 

Πολύ συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο διαβάζουμε τις εκκλήσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, των νοσοκομείων αλλά και συλλόγων πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, για προσέλευση στα κέντρα αιμοδοσίας ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε αίμα. Είναι βέβαιο ότι όλοι μας έχουμε δεχθεί τηλεφώνημα από γνωστό μας πρόσωπο για να προσφέρουμε αίμα για την κάλυψη αναγκών συγκεκριμένου ασθενή. Δυστυχώς ως χώρα και κοινωνία ΔΕΝ έχουμε κατακτήσει τον εφικτό στόχο της επάρκειας αίματος σε ποσοστό 100% από εθελοντική προσφορά όπως συμβαίνει σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομικά και πολιτισμικά χώρες. Οι λόγοι πολλοί, κυρίως όμως η έλλειψη προσωπικής ενσυναίσθησης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της καθεμίας και του καθενός μας χωριστά!

 

Είναι γνωστό ότι τα αίμα δεν έχει υποκατάστατο, δεν παράγεται εργαστηριακά, προσφέρεται αποκλειστικά από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσα από μια απλή, ασφαλή και ευεργετική για την υγεία του εθελοντή δότη διαδικασία που διαρκεί 10 λεπτά και προσφέρει ζωή σε τρεις ανώνυμους συνανθρώπους μας!

 

Ως παλαιός εθελοντής αιμοδότης στην τράπεζα αίματος του Δήμου μας, γνωρίζω ότι όλοι Δήμαρχοι από τον εμπνευστή Αντώνη Κυδωνάκη, τους επόμενους κ.κ. Παύλο Καμάρα, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, Δημήτρη Φωκιανό και το σημερινό κ. Αναστάσιο Μαυρίδη έχουν αγκαλιάσει την εθελοντική αιμοδοσία ως μια πράξη ύψιστου ανθρωπισμού.

 

Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μου, κυρίως τις νέες και τους νέους, τους προσκαλώ να προσέλθουν με χαρά και ενθουσιασμό στην εθελοντική αιμοδοσία (Δευτέρα 22 Μαρτίου)!

 

Στα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας όπως είχα την ευκαιρία να τονίσω και στις καθιερωμένες εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, προσβλέπουμε σε μια συντονισμένη και ευρεία συμμετοχή τόσο στην ενημέρωση αθλητών και γονέων όσο και με την παρουσία τους την ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας!

 

Στους εθελοντές αιμοδότες εκτός από τις προκαταβολικές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για τη συμμετοχή, θα ήθελα να τους παρακαλέσω να προσπαθήσουν να προσέλθουν μαζί με έναν συμπολίτη μας που για πρώτη φορά θα θελήσει να προσφέρει εθελοντικά αίμα ώστε να βρίσκονται κοντά του, υπερνικώντας τις φοβίες του, προσφέροντας ενθάρρυνση και το πιο ζεστό χαμόγελο επιβράβευσης για την πράξη του!

 

Είμαι βέβαιος ότι με τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση όλων μας, η τακτική εαρινή εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας τη Δευτέρα 22 Μαρτίου θα καταγραφεί ως μια μεγάλη εορτή αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς στον ανώνυμο πάσχοντα συνάνθρωπό μας!

 

Πληροφορίες για ότι αφορά στην εθελοντική αιμοδοσία www.ekea.gr (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) και για την εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο μας στα τηλέφωνα 210-6122730 & 213-2051745


 

Δημήτρης Κωνστάντος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Λυκόβρυση Πεύκη.-“ Πεύκη . AIMALYKPEFK21.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων