Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Εμμονή του δημάρχου σε μία πανάκριβη αγορά που πιθανότατα δεν πληροί τις προϋποθέσεις
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,15/05/2018

 .......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση" .........

Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

-Πως ο αρχηγός της Ελπίδας για την Μεταμόρφωση Σ. Σαραούδας εξέθεσε την δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο   

-Εμμονή του δημάρχου σε μία πανάκριβη αγορά που πιθανότατα δεν πληροί τις προϋποθέσεις

 

            Με ιδιαίτερη μεθοδικότητα ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για την Μεταμόρφωση, κ. Στράτος Σαραούδας, επισήμανε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Μεταμόρφωσης, τα σοβαρά λάθη της διοίκησης στο γνωστό θέμα της αγοράς του οικοπέδου για την υπηρεσία της καθαριότητας. Ένα οικόπεδο που είναι και πανάκριβο, καθώς κοστίζει περίπου 2 εκ. ευρώ, και πιθανότατα δεν πληροί τους όρους της διακήρυξης αγοράς. Ενώ, εντύπωση προκαλεί η εμμονή της διοίκησης να το αγοράσει, χωρίς να κάνει πολεοδομικός έλεγχο. Πάντως ο κ. Σαραούδας, έχει καταθέσει προσφυγές σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες διατηρώντας το σοβαρό αυτό θέμα στην επικαιρότητα.         

            Παράλληλα, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η Ελπίδα για την Μεταμόρφωση έθεσε θέμα που αφορούσε στο αν θα έπρεπε ο δήμος να προχωρήσει στην αγορά του οικοπέδου μετά την απάντηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Αχαρνών ότι το οικόπεδο δεν πληροί βασικούς όρους της διακήρυξης, όπως το να είναι ενιαίο, να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και μία σειρά άλλων σοβαρών παραλείψεων.

            Μάλιστα, θα πρέπει να τονιστεί ότι με τη θέση του κ. Σαραούδα να γίνει Πολεοδομικός Έλεγχος συμφωνεί και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης, εκθέτοντας για μία ακόμη φορά την δημοτική αρχή και τις πρακτικές που ακολούθησε για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως η Νομική Υπηρεσία δεν είχε ενημερωθεί αποδεικνύοντας την μυστικοπάθεια που διακατέχει την δημοτική αρχή. 

            ’ξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως καθ’ όλη την διάρκεια της τοποθέτησης του, ο Στράτος Σαραούδας δέχτηκε επιθέσεις από τη συμπολίτευση και τον δήμαρχο ώστε να μην μπορέσει να διατυπώσει τα επιχειρήματά του. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί και η στάση δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που ενώ έχουν σοβαρές αμφιβολίες για αυτήν την αγορά δεν τις εκφράζουν δημόσια προκειμένου να μην πάνε κόντρα στον δήμαρχο.    

            Όπως αναμενόταν ο δήμαρχος δεν απάντησε επί της ουσίας αλλά παρέπεμψε στο τι θα αποφασίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο.  

            Στην επιμονή του κ. Σαραούδα να τεθεί σε ψηφοφορία από το Σώμα το αν συγκεκριμένα θα πρέπει ο δήμος να προχωρήσει σε αυτήν την αγορά, παρά τα όσα υποστηρίζει η Διεύθυνση Πολεοδομίας Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Αχαρνών, η Πρόεδρος διευκόλυνε την δημοτική αρχή και διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να την βγάλει από την δύσκολη θέση που την έφερε ο αρχηγός της Ελπίδας για την Μεταμόρφωση.

 

Πάντως ο κ. Σαραούδας σε δήλωσή του ήταν ξεκάθαρος πως από την στιγμή που το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, η παράταξη θα το επαναφέρει και είναι οριστική η απόφασή της να το διατηρεί στην επικαιρότητα μέχρι να δικαιωθεί. Αυτή η αγορά θα κάνει μεγάλο κακό στον δήμο και η Ελπίδα για την Μεταμόρφωση θεωρεί χρέος της να την πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις της.  elpida_saraoudas222222222222.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων