Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Σύλλογος Αμαρυλλίς: Μια πρωτότυπη προσπάθεια για την υποστηριζόμενη διαβίωση των ΑμεΑ
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,11/03/2018

.....
Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ αποτελεί μια συλλογικότητα που δραστηριοποιείται στο Μαρούσι και απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση.  ....

  Κύριος σκοπός του Συλλόγου είναι η δημιουργία και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για τα άτομα αυτά που ηλικιακά είναι μεγαλύτερα των 30 ετών.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται εδώ και μια δεκαετία στη χώρα μας σαν απάντηση στο πρόβλημα της διαβίωσης των ατόμων αυτών όταν δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα υποστήριξης από τους γονείς για φυσικά ή άλλα αίτια.

 

Η υποστήριξη των ατόμων με νοητική υστέρηση ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση είναι απαραίτητη.

 

Όπως εξ ίσου αναγκαία είναι και η απασχόληση τους, ανάλογα με τις ειδικές ικανότητες που διαθέτουν, πάντα σε προστατευμένο περιβάλλον και πλαισιωμένα από ειδικούς επαγγελματίες του κλάδου.

 

Σημαντικό ρόλο επίσης για την ψυχική ισορροπία των ατόμων με ειδικές ανάγκες παίζει η κοινωνική αποδοχή και υποστήριξη τους από την τοπική κοινωνία.

 

Η ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ δεν αποδέχεται την ασυλικού τύπου περίθαλψη των ατόμων αυτών. Αντίθετα τα θέλει ενταγμένα μέσα στο κοινωνικό σύνολο, μέσα στον αστικό ιστό.

 

Έχει θέσει πιλοτικά σε λειτουργία μια δομή που στεγάζεται σε μονοκατοικία στο Μαρούσι εδώ και μερικά χρόνια. Στο χώρο αυτό τα άτομα αυτά δραστηριοποιούνται δημιουργικά και απευθύνονται ανοιχτά στην τοπική κοινωνία. Εκτός από τη διαβίωση τους στο χώρο αυτό λειτουργούν ταυτόχρονα τις Παρασκευές ταβερνάκι στο οποίο προσφέρουν εκλεκτό φαγητό και μεζέδες σε όποιον θα ήθελε να βγει έξω το βράδυ με την παρέα του.

 

Δυο φορές το χρόνο διοργανώνουν στο χώρο τους bazaar στο οποίο παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους σε κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής, γλυκίσματα, λικέρ. Πρόκειται για προϊόντα πολύ καλής ποιότητας και γούστου, χειροποίητα από τα ίδια τα άτομα. Εκτός από τη χαρά της δημιουργίας και της αποδοχής η δράση αυτή συμβάλλει και στην οικονομική βιωσιμότητα της μονάδας.


  Οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της δομής με μεγάλη ευχαρίστηση μπορούν να υποδεχθούν στο χώρο του Συλλόγου όλους όσους θα ήθελαν να ενημερωθούν για τις δράσεις του και να στηρίξουν το έργο του.

 

  Πρόεδρος του Συλλόγου είναι η κ. Γιώτα Μαγιάκη και υπεύθυνη για τα προγράμματα η ειδική παιδαγωγός Βάσω Γκιντζίρη. Η δομή στεγάζεται στην οδό Δ. Μόσχα 49, πίσω από το Δημαρχείο του Αμαρουσίου και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210 805 5406 και 693 236 9667.

 

Ο Σύλλογος διαθέτει email: sgkf.amaryllis@yahoo.gr και σελίδα στο fb: Αμαρυλλίς (Υπηρεσίες για ΑμεΑ)
AMARYLLIS modified.jpg
AMARYLLIS modified.2jpg.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων