Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Ο Συπαληττός ενημερώνει για την Παλαιά Εκκλησία
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,12/02/2018

 .......

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου ........

Με επιστολή του στο τύπο η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Μεταμόρφωσης “Συπαληττός” ενημερώνει για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης της κατεδάφισης της παλαιάς εκκλησίας

 Η επιστολή έχει ως εξής: 

 Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό σας και τους πολίτες της Μεταμορφώσεως ότι την 2-11-2017 εκδικάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η γνωστή αγωγή του Συλλόγου μας. Με την αγωγή  του αυτή ο Σύλλογος έχει υποβάλει το αίτημα να επισκευασθεί και να διατηρηθεί ο παλαιός Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, λόγω του χαρακτήρα του ως μνημείου της πόλεως, καθώς είναι σημαντικό στοιχείο της ιστορικής και της θρησκευτικής συνειδήσεως και της πολιτιστικής εν γένει κληρονομιάς του τόπου, συνδεόμενο με την παράδοση και το ίδιο το όνομά της. Ο Σύλλογος υποχρεώθηκε να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, καθώς ο κ. Δήμαρχος έχει, πέραν πάσης προσδοκίας, υποβάλει στην  αρμόδια Υπηρεσία Πολεοδομίας αίτηση  να του χορηγηθεί άδεια κατεδαφίσεως του Ναού, αδιαφορώντας υπεροπτικά  για το γεγονός, ότι πάνω από τρεις χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη υπογράψει για την διατήρησή του. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι ο κ. Δήμαρχος επιδιώκει την κατεδάφιση, αν και ο επιχώριος  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης έχει από το 2014 ζητήσει και έχει ήδη λάβει από το αρμόδιο Υπουργείο, για την επισκευή του Ναού, το ποσόν των 140.000 ευρώ, ως προκαταβολή συνολικώς προϋπολογισθέντος ποσού 265.000 ευρώ. Το ποσόν αυτό δεν έχει διατεθεί ακόμη  για τον σκοπό, που έχει εισπραχθεί.     

Κατά την παραπάνω δίκη τον Σύλλογο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Αθηνών κ.κ. Γεώργιος Π. Πρωτοπαππάς, Θεοφάνης Σαξώνης και Παναγιώτης Γ. Πρωτοπαππάς. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αθηνών κ.Λιναράς.

Μάρτυρας υπέρ του Συλλόγου εξετάσθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Καραβάκος. Ο Δήμος δεν εξέτασε μάρτυρα, αντ' αυτού δε εξετάστηκε ανωμοτί ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος μεταξύ άλλων ατοπημάτων  χαρακτήρισε απαξιωτικά τον Ναό, σαν .... "ερειπιώνα". 

 

Ο Σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τους κκ πληρεξούσιους δικηγόρους του για τη αφιλοκερδή συμπαράστασή τους, προς τον κ. Β. Καραβάκο για την παρουσία του στο Δικαστήριο, αλλά και προς όλους εκείνους, που επωνύμως ή ανωνύμως, εντός και εκτός του Δήμου,  έχουν στηρίξει ενθέρμως τον ευγενή αγώνα του.  sypallitos.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων