Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Εμπορικό Κέντρο στη Λυκόβρυση:Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά ο Γ.Θεοδωρακόπουλος
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,09/02/2018

 ........

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Λυκόβρυσης - Πεύκης .........

Το τεράστιο εμπορικό κέντρο που είχε προγραμματιστεί εδώ και δέκα χρόνια να κατασκευαστεί στη Λυκόβρυση, στην είσοδό της από την εθνική οδό και δίπλα στο ημιτελές κλειστό γυμναστήριο και το οποίο κάποιοι ήταν έτοιμοι να το …θυσιάσουν, φαίνεται ότι έχει πάρει το δρόμο του.

Οι πληροφορίες της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και τα δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων επιβεβαιώνουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Φαίνεται όμως ότι η διοίκηση του δήμου μας να μην παρακολουθεί ούτε αυτές τις σοβαρές εξελίξεις. Γιατί όφειλε ήδη να έχει πλάνο και να μελετάει τις εξελίξεις σε διαπαραταξιακό επίπεδο.

«Γιατί δεν είναι απλά τα πράγματα. Είναι ένα θέμα που θα φέρει τα επάνω κάτω στη ζωή του δήμου μας και θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων από κάποιους θετικά και από κάποιους άλλους αρνητικά. Κι επειδή σε τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί η διοίκηση του δήμου να παίζει ή να κρύβεται. Θεωρούμε ότι πρέπει να συγκαλέσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο ώστε και υπεύθυνη ενημέρωση να υπάρξει και να καθοριστούν διαπαραταξιακά οι κατευθυντήριες γραμμές με βάση τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης.

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες στην περιοχή παρατηρείται μεγάλη δραστηριότητα. Οι πρώτες ενδείξεις ήρθαν πριν από λίγους μήνες όταν έπιασε δουλειά ο τεράστιος γερανός που βρισκόταν επί χρόνια σε ακινησία επάνω από το «μεταλλικό κτίριο», στην είσοδο της Λυκόβρυσης. Λίγο ενωρίτερα είχε ασφαλτοστρωθεί και το στενό δρομάκι μπροστά από το «μεταλλικό κτίριο». Ήταν φανερό ότι κάτι γινόταν. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και η επικεφαλής της κοινωνίας των ενεργών πολιτών υπέβαλαν ερωτήσεις κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Δεκεμβρίου 2017 για τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Πριν από δυο εβδομάδες δημοσίευμα σε εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα αναφέρει για την απόφαση του ομογενούς επιχειρηματία (από τη Βενεζουέλα) κ. Π. Κωνσταντίνου να προωθήσει τα σχέδιά του για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στην περιοχή. Και η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε να έχουν αλλάξει πολλά στο κτίριο. Ένα κτίριο που ανήκει κατά τα δυο τρίτα στο δήμο μας και κατά το υπόλοιπο ένα τρίτο στη Μεταμόρφωση» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νικολιδάκης που αναπλήρωνε το δήμαρχο, είπε ότι δεν υπάρχει καμιά επαφή και ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ΒΙΠΑ (ΒΙομηχανικό ΠΑρκο)υπό πολεοδόμηση και ότι έχει ακόμη πολλά προβλήματα.

Όμως ο όμιλος Κωνσταντίνου, που το 2010 έχει πραγματοποιήσει στη Βουλιαγμένης την επένδυση «Athens Metro Mall», τρέχει την επένδυση γρήγορα για τη δημιουργία εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου, στα σύνορα Λυκόβρυσης –Μεταμόρφωσης,όπως σημειώνει και η Καθημερινή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μια επένδυση που θα μοιάζει και στο «χωριό των Σπάτων» και στο Mall, δεδομένου ότι ο όμιλος έχει στην κατοχή του έκταση 90 στρεμμάτων, πολύ μεγαλύτερη από την πρώτη του επένδυση. Για να γίνουν κάποιες συγκρίσεις το εμπορικό κέντρο που είναι αρκετά μικρότερο και λειτουργεί στον Άγιο Δημήτριο (Βουλιαγμένης) φιλοξενεί 100 περίπου και 18 εστιατόρια.

 

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι η ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις ώστε να ενημερώσει έγκυρα τους πολίτες. Κάλεσε όμως για μια ακόμη φορά τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και πει καθαρά τι ακριβώς συμβαίνει. Κι αν δεν γνωρίζει να ρωτήσει.  27901341_1619344791479553_92208460_o[1].jpg
27781609_1619343558146343_2015138459_n[2].jpg
27906346_1619344204812945_1483769945_o[1].jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων