Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ... | Ενώνουμε δυνάμεις...ή.... το κράτος είμαι εγώ;
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,08/02/2018

 ...

Το παρασκήνιο της Έκφρασης που κυκλοφορεί  • Ενώνουμε δυνάμεις...ή “το κράτος είμαι εγώ;”
 
Το προεκλογικό σύνθημα της παράταξης του Νίκου Μπάμπαλου ήταν το “Ενώνουμε Δυνάμεις”. Δικαίωμα του καθενός φυσικά να έχει όποιο σύνθημα θέλει, να το τυπώνει, να το ζωγραφίζει, να το διανέμει παντού. Ως παράταξη φυσικά.
 
Έλα όμως που στη δημοτική αρχή του Ηρακλείου κάποιοι μπερδεύονται και θεωρούν ότι πρόσωπα, παρατάξεις και Δήμος είναι το ίδιο. Η λογική ότι “αφού κέρδισα τις εκλογές μπορώ να κάνω ότι θέλω” δείχνει αλαζονεία, υποτίμηση των άλλων. Όλων των άλλων.
 
Έμπρακτη υποτίμηση: Το προεκλογικό σύνθημα μιας παράταξης, έγινε de facto λογότυπο του Δήμου. Κοσμεί πλέον τα απορριμματοφόρα του Δήμου και περιφέρεται ανά την πόλη. Έχει και ολίγη “σάλτσα” (Ενώνουμε δυνάμεις για την καθαριότητα – τάχα μου) αλλά αυτή δεν αλλοιώνει τη γεύση της ιδιοκτησιακής αντίληψης για το Δήμο που όπως φαίνεται διακατέχει τη διοίκηση.
 
Αν πρόκειται για μια ατυχή πρωτοβουλία κάποιου, σύντομα θα πρέπει να βαφτούν τα απορριμματοφόρα. Αν όχι, θα παραμείνουν ως έχουν .
 
 
  • 50% παραπάνω στην τιμή απορρίπτεται. Το 750%;
 
Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να απορρίψει την αγορά από την Περιφέρεια Αττικής ενός κτιρίου σε τιμή 50% πάνω από την αντικειμενική. “Σήμερα, λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι εμπορικές τιμές είναι κατώτερες των αντικειμενικών”. Μάλλον δεν τα ξέρουνε καλά εκεί στο Ελεγκτικό! Στη Μεταμόρφωση οι εμπορικές τιμές είναι έως 750% πάνω από την αντικειμενική! Τι, δεν το πιστεύετε; Ρωτήστε τη δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα. Θα σας το επιβεβαιώσει! Μάλιστα είναι έτοιμη να τα “χώσει” χοντρά, σε αυτό το “κόστος”! Το γνωστό οικόπεδο, που είναι κελεπούρι, που είναι ευκαιρία, μην το χάσουμε, κλπ, κλπ! Με το Ελεγκτικό Συνέδριο να δω πως θα καθαρίσουν...
Για την κοινωνία δε συζητάμε. Δε γίνεται να καθαρίσουν. Έχει βγάλει τα συμπεράσματά της και θα τα βρίσκουν μπροστά τους, όσα χρόνια κι αν περάσουν.
 
 
  • Παραίτηση, ενδεχόμενες υποψηφιότητες, γκρίνια....
 
Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, λένε στο χωριό μου (και σε όλα τα χωριά, εξ όσων γνωρίζω).
Μάλλον έτσι εξηγείται η μουρμούρα (παραιτήσεις) από την παράταξη του Ηρακλή Γκότση στη Νέα Ιωνία. Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος ο Ηρακλής Γκότσης, αποχαιρέτησε με “καυτή” ανακοίνωση ο Τάκης Κωστάκης. Αν η διαφωνία περιοριζόταν στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακήρυξης του υποψηφίου, θα ήταν κάπως “ανώδυνη” και λογική. Το θέμα όμως είναι ότι η επιστολή παραίτησης του Τάκη Κωστάκη μιλά για “ερείπια” που αφήνει η δημοτική αρχή (χρεώνοντας άμεσα την Όλγα Κατημερτζή και έμμεσα τον Ηρακλή Γκότση) στην Β' βάθμια σχολική επιτροπή. Ο Τ. Κωστάκης ως αντιδήμαρχος Παιδείας είχε μιλήσει στο ΔΣ και είχε - επανειλημμένα – υπερασπιστεί την πολιτική της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχει μια αντίφαση σε όλο αυτό, όπως και να το δει κάποιος.
 
  • Όπως τα μανιτάρια την άνοιξη
 
 
Μύρισε η άνοιξη...δηλαδή δημοτικές εκλογές. Την άνοιξη φυτρώνουν τα μανιτάρια (μεταξύ άλλων), παραμονές δημοτικών εκλογών φυτρώνουν οι δημοτικές παρατάξεις οι οποίες διακατέχονται “από ανησυχία για το που πάνε τα πράγματα”... “τα οποία είναι άσχημα στο Δήμο μας”... και καλούν “όλους όσους θέλουν να αλλάξει η κατάσταση”... “να έρθουν υγιείς δυνάμεις στα πράγματα”...κλπ κλπ. Μόνο που ενώ είχαν την ανησυχία και τις διαπιστώσεις αυτές εδώ και καιρό, δεν έκαναν τίποτα. Έπιναν καφέ και τα συζητούσαν, το περισσότερο. Ή περιφέροταν σε κάποια κομματικά γραφεία, αναζητούσαν χρίσματα και χρήματα. Για την κοινωνία τίποτα. Για να πλασαριστούμε στις εκλογές πολλά.
Ξεκινάμε “τυχαία” το 2018. Για τις εκλογές του 2019. Σα να μην υπήρξε 2017...2016....2015...2014. Και φυσικά όλοι αυτοί “πυροβολούν” το “παλιό σύστημα”, την “υποκρισία” και φέρνουν και το “νέο”. Μάλιστα. Καταλάβαμε.
 
 
 
 

 enonoumedynameis modified.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων