Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Σαλούν έγινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,08/02/2018

 .......

Ήρθαν στα χέρια κάτοικοι του Μαραθώνα που διαμαρτυρόταν για την εγκατάσταση ΧΥΤΥ στην περιοχή τους με οπαδούς της ΑΕΚ που ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν το θέμα της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου.Διακόπηκε η συνεδρίαση (ρεπορτάζ από την "Εφ.Συν.")  ........

Απίστευτες σκηνές το μεσημέρι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ομάδες τραμπούκων έκαναν τη συνεδρίαση... ροντέο με ύβρεις, προπηλακισμούς και συμπλοκές. Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη συζήτηση για θέμα που αφορά στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν το θέμα της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, το οποίο σχετίζεται με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από νωρίς, όμως, στην αίθουσα είχε βρεθεί ομάδα νεαρών από το Γραμματικό Μαραθώνα, κάνοντας κατάληψη στο προεδρείο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον ΧΥΤΑ στην περιοχή και απαίτησαν να συζητηθεί το θέμα σήμερα.

Για την παρουσία των κατοίκων του Γραμματικού ομάδα νεαρών που βρισκόταν στα θεωρία διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας να μην αλλάξει η ημερήσια διάταξη, ενώ κάποιοι από αυτούς κατέβηκαν προς το προεδρείο και κινήθηκαν απειλητικά προς τους κατοίκους του Γραμματικού.

Προς στιγμήν τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ο πρόεδρος Θεόδωρος Σχοινάς πρότεινε να συζητηθεί το θέμα του ΧΥΤΑ σε ειδική συνεδρίαση την 1η Μαρτίου.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, η ένταση επανήλθε όταν ένας από τους συμβούλους πρότεινε να ακουστούν ορισμένες από τις απόψεις των κατοίκων του Μαραθώνα. Σημειώθηκαν, μάλιστα, συμπλοκές ανάμεσα στις δύο ομάδες κάτι που έφερε την οριστική διακοπή της συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι αιρετοί από τον δήμο Φιλαδέλφειας που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσουν στη συνεδρίαση καταγγέλλουν στην efsyn.gr ότι δέχθηκαν προσωποποιημένες απειλές από την ομάδα των τραμπούκων.

Λίγο μετά τα επεισόδια εξέδωσε ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καταδικάζοντας το περιστατικό.

Αναλυτικά:

“Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, δεν έγινε δυνατή η προγραμματισμένη 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξαιτίας επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ ορισμένων ατόμων εκ των διαμαρτυρόμενων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Γραμματικό, και ορισμένων οπαδών της ΑΕΚ. Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις βίαιες ενέργειες. Η συζήτηση και η λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ακούγονται πάντα όλες οι απόψεις, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία για τους πολίτες της Αττικής, και ως τέτοια οφείλουν όλοι να τη διαφυλάσσουν και να τη σέβονται. Επεισόδια σαν αυτά που έλαβαν χώρα σήμερα εντός της αίθουσας του Συμβουλίου, απομειώνουν τη σημασία του θεσμού, αποδυναμώνουν τη δημοκρατική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και δεν υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κυττάρου Δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι, αιρετοί και πολίτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής δημοκρατίας”.

 

Πηγή: www.efsyn.grsivmoulio-attiki-s.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων