Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Και όμως οι αρμόδιοι των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας κοιμούνται τα βράδια με ήσυχη τη συνείδησή τους
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,05/01/2018

 ........

Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για το νέο θάνατο εργαζομένου στην καθαριότητα ........

Από το γραφείο τύπου της Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 Πριν συνέλθει η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το θάνατο του Δημοτικού Υπαλλήλου Η.Ζ., που εργαζόταν στο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης δέχεται νέο χτύπημα. Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Αμφίπολης έχασε τη ζωή του χθες εν ώρα υπηρεσίας.

          Ο 53χρονος εργαζόμενος με ειδικότητα υδρονομέα κλήθηκε να επισκευάσει βλάβη-διαρροή στις Κρηνίδες Σερρών και κατά τη διάρκεια της εργασίας έπεσε από σκάλα σε βάθος τεσσάρων (4) μέτρων με συνέπεια να χτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι.

          Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να τον απεγκλωβίσει και το Ε.Κ.Α.Β. να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά όταν διακομίστηκε στον Κέντρο Υγείας ήταν ήδη αργά. Διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του. Τραγική ειρωνεία είναι πώς στο Κέντρο Υγείας εργάζεται η κόρη του.

          Δυστυχώς, το 2018 δεν έχει μπει με τους καλύτερους οιωνούς. Ήδη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετράει στις πρώτες τρεις ημέρες του νέου χρόνου δύο (2) θανάτους από εργατικά ατυχήματα, όταν το 2017 ήταν από τα πλέον θανατηφόρα.

          Οι αιτίες είναι γνωστές. Έχει επισημανθεί πολλές φορές από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πώς η μη εφαρμογή των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας, με ευθύνη των αρμοδίων Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, είναι εγκληματική.

          Κι όμως οι αρμόδιοι συνεχίζουν να κοιμούνται τα βράδια χωρίς να έχουν βάρος στη συνείδηση τους τις δεκάδες ανθρώπινες ζωές που χάνονται εξαιτίας της εγκληματικής τους αδιαφορίας και της ανεπάρκειας τους να εφαρμόσουν το Νόμο.

 

          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την βαθιά θλίψη της για το θάνατο του άτυχου υπαλλήλου του Δήμου Αμφίπολης και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος.  poeota555555.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων