Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Αν δεις Καράβι να περνά ........
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,04/01/2018

 ........

Με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ένωσης Ρουμελιωτών .......

Μια μυσταγωγική, κατά κοινή ομολογία, βραδιά μας προσέφεραν από καρδιάς οι συντελεστές της εκδήλωσης με γενικό θεματικό κύκλο «Αν δεις Καράβι να περνά ........» την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα στο Δημοτικό Κινηματογράφο Αστέρας.

Επρόκειτο για την πρώτη, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε συνδιοργάνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας και της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας. Σε αυτό το νοσταλγικό ταξίδι στη θάλασσα των ξενιτεμένων με παινέματα και καλαντίσματα, αφηγητής ήταν ο π. Ιάσων Κεσέν, ενώ συμμετείχαν με μοναδική ερμηνευτική δεινότητα η Χορωδία του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης «Η Φανερωμένη» με τη διδασκαλία του κ. Πέτρου Μήτσου, η Χορωδία του Συλλόγου "Παραδοσιακοί Δρόμοι" Πατησίων και Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας με τη διδασκαλία του κ. Παναγιώτη Σδούκου και χορευτική αρτιότητα το Χορευτικό Τμήμα Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας με τη διδασκαλία του κ. Ανδρέα Ατζάμπου. Συνόδευσε Παραδοσιακή Ορχήστρα αποτελούμενη από τους κ. Γρηγόρη Λάγγα στο βιολί, κ. Γιώργο Φίλιππα στα κρουστά, κ. Αποστόλη Βαλσαμά στο ούτι, λαούτο, φωνητικά, κ. Κωνσταντίνο Φουρλάνο στο μαντολίνο, κα. Ελένη Φουρλάνου στη βιόλα και κ. Πέτρο Μήτσου στην τσαμπούνα, κιθάρα και φλογέρα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο συνεργάτης μας κ. Παναγιώτης Σδούκος.

Με ιδιαίτερη λυρικότητα, εμμελή απόδοση, απόλυτο σεβασμό στο ύφος και το ήθος της μουσικής και χορευτικής μας παρακαταθήκης, αρμονική και συνάμα δωρική σύζευξη του ήχου και του λόγου, αψεγάδιαστη ροή, το πολυπληθές ακροατήριο βίωσε το νοήμα των ημερών του Δωδεκαημέρου, στόχος άλλωστε και του όλου εγχειρήματος!

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος στη λιτή προσλαλιά του αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλες και όλους που εργάστηκαν για την εκδήλωση, και ιδιαιτέρως τους προσκεκλημένους Συλλόγους, τόνισε, μεταξύ άλλων «Ο Σύλλογός μας αποδεικνύει και απόψε ότι μπορεί με σεβασμό στη μοναδικότητα ενός εκάστου, να ενώνει ανθρώπους και ηχοχρώματα με αριπρεπή τρόπο, με αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στην ανάγκη να θεραπεύεται λιτά και απέριτα, πέρα από εύκολους εντυπωσιασμούς και ανέξοδες ρητορείες η Παράδοσή μας. Ας μιλήσουν τα Χοροδρώμενα, τα Ευλογημένα Παινέματα και τα Χαρούμενα Κάλαντα με το Καράβι πλοηγό που κουβαλά μνήμες και αναστεναγμούς σαν αέρηδες που το κινούν.»

Και πράγματι, ταξιδεύσαμε νοητά στη θάλασσα του Ελληνισμού, συγκλονιστήκαμε από τις έμμετρες, πηγαίες και γνήσια λαϊκές εμπειρίες των νησιωτών και όχι μόνο, ακούσαμε σπάνιες καταγραφές καλάντων, αναψύξαμε τις ψυχές μας από τον αέρα των Επτανήσων, αισθανθήκαμε περήφανοι για την αριστοτεχνική σύμπραξη εκλεκτών σχημάτων.

Σίγουρα ό,τι αποθησαυρίστηκε εκείνη τη βραδιά, συνιστά τη «μαγιά», τη γονιμοποιητική δύναμη για νέες και ακόμα πιο στοχευμένες συνεργασίες.Το μπορούμε, το αξίζουμε σαν πόλη και θα το αναδείξουμε έτι περαιτέρω.

Απονομές πλακετών και δώρων στους συντελεστές έκαμαν ευχόμενοι Καλές Γιορτές ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγγελος π. Επιφάνιος, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Χρήστος Χατζηιωάνου, η επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κα. Δέσποινα Θωμαϊδου.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάσωνα Κεσέν, στο Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης «Η Φανερωμένη» και στο Σύλλογο "Παραδοσιακοί Δρόμοι" Πατησίων, στον κ. Γιάννη Κοντίτση, Πρόεδρο του Ιωνικού Συνδέσμου για την αβραμιαία φιλοξενία όλων των συντελστών μετά το πέρας της εκδήλωσης, στον κ. Ευάγγελο Τελλίδη για την προσφορά ενός παραδοσιακού καραβιού και στον κ. Κώστα Βασιλείου για τη συνδρομή του στην τεχνική στήριξη.

 

Μας τίμησαν με την παρουσία τους και η εκπρόσωπος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Βασιλεία Ζαχαράκη, πολυπληθής αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αλαγιωτών με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο κα. Γκέλυ Σακαλόγλου, της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών η Καππαδοκία με επικεφαλής την Πρόεδρο κα. Κούλα Μπρόλιου, του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της Αντικαρκινικής Εταιρείας με επικεφαλής την κα. Μοσχούλα Μπέστα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Αντώνης Μαστοράκης, η δημοσιογράφος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Επικοινωνία 94fm κα. Δήμητρα Μπαλαρή, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας κ. Στέλιος Κυριακάκης, ο εκδότης και διευθυντής της τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας ionianet.gr κ. Βασίλης Μαγκαναδέλλης.  25625380_1581800845237969_945811797_o.jpg
P1140767.JPG
P1140769.JPG

P1140771.JPG
P1140774.JPG
P1140810.JPG

P1140831.JPG
P1140837.JPG
P1140791.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων