Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Τα θανατηφόρα ατυχήματα δεν είναι σύμπτωση ή κακιά στιγμή
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,04/01/2018

 .........

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης για το θάνατο του συμβασιούχου εργάτη καθαριότητας .......

 Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το θάνατο του συμβασιούχου εργάτη καθαριότητας:

Αντίο Ηλία…

Παραμονή πρωτοχρονιάς έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφός μας που έδινε τη μάχη από τις 23 Οκτώβρη όταν και σημειώθηκε το εργατικό «ατύχημα» που του στέρησε τελικά τη ζωή.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Για όλους εμάς που τον ζούσαμε καθημερινά, ο Ηλίας θα είναι πάντα μαζί μας.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς στην καθαριότητα των δήμων, δεν είναι αποτέλεσμα «σύμπτωσης» ή «κακιάς στιγμής». Αιτία έχουν την εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας, την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων.

Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Υπεύθυνο είναι το σύστημα που βλέπει ως κόστος την υγιεινή και ασφάλειά μας, ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών και θυσιάζει τις ζωές μας. Τα εργατικά «ατυχήματα» είναι εργοδοτικά εγκλήματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ν’ απαιτήσουμε νέα μηχανήματα, νέες υποδομές, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη συστήματα ασφαλείας, ανθρώπινα κανονικά ωράρια. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ν’ αποδεχθούμε ως κανονικότητα να τσακίζεται κάθε λίγο ένας από εμάς.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων. Να σταματήσουν να κυκλοφορούν σαράβαλα, υπερφορτωμένα, με φθαρμένα ελαστικά οχήματα.

Οι σκέψεις μας είναι στο πλευρό της οικογένειάς του… daskalakis-troxaio.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων