Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Δεν συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις όπου ο Δήμαρχος δεν απαντά,ενώ κάποιοι Σύμβουλοι τις χρησιμοποιούν για πόλωση του κλίματος
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,28/12/2017

 .......

Η "Δημιουργία - Αλληλεγγύη" εξηγεί με ανακοίνωση της γιατί δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό ........

Με ανακοίνωση της που κοινοποίησε προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, η Δημοτική Παράταξη «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» εξηγεί τη στάση της να μη συμμετέχει στη συνεδρίαση του Σώματος όπου έχει προγραμματιστεί η συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου.

 Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 Αγαπητέ  κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Ιωνίας

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί Συνάδελφοι

 

Φτάσαμε στις 27/12/2017 να συζητάμε τον προϋπολογισμό του Δήμου μας για το 2018, ενώ σχεδόν όλοι οι Δήμοι της χώρας έχουν ψηφίσει προϋπολογισμούς Οκτώβριο έως και Νοέμβριο.

     Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2018, η Δημοτική μας παράταξή αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για το γεγονός της καθυστέρησης  συζήτησης του Τεχνικού προγράμματος, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα τη στάση της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του  Δήμαρχου να ανέχεται κατ΄ επανάληψη  τις αυθαίρετες παρεμβάσεις, με ή χωρίς  μικρόφωνο, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου ο οποίος επιχειρούσε να υποκαθιστά σε κάθε απάντηση τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών δίνοντας μάλιστα  διαφορετικές από αυτόν απαντήσεις.

Αυτό που έγινε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων του επικεφαλής της παράταξης Π. Μανούρη γίνεται κατά κόρον και απέναντι σε άλλους συναδέλφους της Αντιπολίτευσης γενικότερα.

Η συχνότητα των παρεμβάσεων αυξάνεται  όσο περνάει ο χρόνος και όσο η Δημοτική Αρχή στηρίζεται στην ανοχή και την καλή μας διάθεση να κρατάμε χαμηλά τους τόνους. 

    Σήμερα καλεστήκαμε να συζητήσουμε τον προϋπολογισμό του οποίου το μεγαλύτερο μέρος αποτελεί το Τεχνικό Πρόγραμμα  και τα Ανταποδοτικά Τέλη (καθαριότητα).

Σε κανένα από τα δύο δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις ενώ είναι εμφανής από τη μία η απουσία ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών καθαριότητας και ανακύκλωσης προς τους κατοίκους της πόλης μας, (παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα η πόλη ήταν μέσα στο σκουπίδι ενώ η μπάντα του Δήμου έπαιζε τα κάλαντα δίπλα σε γεμάτους κάδους και λόφους σκουπιδιών έξω από αυτούς  στις 11:00 το πρωί) και από την άλλη το Τεχνικό πρόγραμμα κοβόταν και ραβόταν μέχρι τελευταία στιγμή από τον συντάκτη του που προφανώς δεν φάνηκε να ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

     Δεν θα συμμετέχουμε σε μία συνεδρίαση όπου κάποιοι συνάδελφοι (ευτυχώς λίγοι) της συμπολίτευσης θα πολώνουν τεχνηέντως το κλίμα προκειμένου να αποφύγουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις σε χαμηλούς τόνους, τουλάχιστον όπως εμείς υποβάλλουμε ερωτήσεις.

     Όταν θα αποφασίσει ο  Δήμαρχος να απαντά ο ίδιος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι τότε θα συμμετέχουμε σε μία ουσιαστική και πολιτισμένη συζήτηση.

     Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος στο πρωτόγνωρο «Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του» στις 27/12/2017, αφού πρώτα δείχνει την  εξάρτησή του από τις επιλογές της Κεντρικής Κυβέρνησης και δίνοντας δήθεν ένα χρώμα αυτοδιοικητικό, μας εξηγεί για ποιους λόγους μέσα σε δύσκολες συνθήκες ο προϋπολογισμός του δήμου μας έχει «ορατό και κοινωνικό πρόσημο και αναπτυξιακή προοπτική» όπως χαρακτηριστικά λέει.

Θα σχολιάσουμε σε άλλη στιγμή τα όσα για πρώτη φορά παρουσιάζονται από τον κ. Δήμαρχο την παραμονή ψήφισης προϋπολογισμού ο οποίος φαίνεται ότι θέλει να εγκαινιάσει μία μακρά προεκλογική περίοδο.

Εμείς θα σταθούμε στο γεγονός του τρόπου με τον οποίο εκφυλίστηκε φέτος η συζήτηση για το Τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό και στις μεθοδεύσεις για την ψήφισή  του χωρίς ουσιαστικό αντίλογο.

 

      Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Σύμβουλοι

Δεν θα παραστούμε στη σημερινή συνεδρίαση, με κάθε σεβασμό στο θεσμό αλλά και σε όλους εσάς ξεχωριστά ελπίζοντας ότι η στάση μας θα συνετίσει τη Δημοτική αρχή ώστε να εγκαταλείψει τις παλιομοδίτικες μεθόδους τεχνητής πόλωσης που όσοι την επιζητούν απλά θέλουν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση μέσα στο Δ.Σ. από τα καθημερινά και πολλά προβλήματα της πόλης μας αλλά και της αυτοδιοίκησης γενικότερα.

    

 

 

Για τη Δημοτική Παράταξη ¨ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨ :

 

Ο επικεφαλής:       


Παναγιώτης Μανούρης

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

 

Λαζαρίδης Ιωάννης

Καναβός Μιλτιάδης

Παπαμαργαρίτης Μάκης

Βλάχος Χρήστος

 

Χριστοδούλου Βασίλειοςdimiourgiaallileggyh11111111111.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων