Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Απαρτία με το ζόρι και με άλλη μια φορά απόντα τον Δήμαρχο!
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,24/12/2017

 .......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της δημοτικής παράταξης "Λυκόβρυση - Πεύκη"  ........

Το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Λυκόβρυση – Πεύκη» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Χρειάστηκαν 50 ολόκληρα λεπτά, συνεχή τηλεφωνήματα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ποριώτου προς απόντες δημοτικούς συμβούλους και η υπέρμετρη κατανόηση εκ μέρους όλων όσων ήμασταν συνεπείς στο αυτονόητο θεσμικό μας καθήκον, για να επιτευχθεί απαρτία στις 18:50’ και να ξεκινήσει τελικά το δημοτικό συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου 2017. Δείξαμε όλες και όλοι οι συνάδελφοι υπομονή ανταποκρινόμενοι στην παραίνεση και έκκληση της Προέδρου να συζητηθούν επείγοντα θέματα που δεν μπορούσαν να αναβληθούν.

 

Η απαρτία επιτεύχθηκε με την παρουσία τριών εκ των εννέα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης (κ.κ. Πάγκαλος, Ασβεστάς και Κωνστάντος), δύο εκ των επτά ανεξάρτητων (κ.κ. Σκαμάκης και Νικολαροπούλου) και δώδεκα εκ των δεκαοκτώ της πλειοψηφίας ορισμένοι εκ των οποίων όμως προσήλθαν μετά από συνεχή τηλεφωνήματα της Προέδρου.

 

Αρνητικό φαινόμενο που προφανώς ενθαρρύνει και τις απουσίες μελών της πλειοψηφίας η εκ νέου απουσία του Δημάρχου κ. Μαυρίδη από τη συνεδρίαση.

 

Με τη διαδικασία του επείγοντος εγκρίθηκε και ψηφίστηκε η μελέτη του έργου «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του προαυλίου του Γυμνασίου Λυκόβρυσης» και η υποβολή της για χρηματοδότηση μέσω του Πράσινου Ταμείου σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση. Η μελέτη περιλαμβάνει διαμόρφωση του χώρου δίπλα στο Γυμνάσιο σε γήπεδο πετοσφαίρισης, ισοπέδωση της υφιστάμενης επιφάνειας του προαυλίου, επισκευή του υφιστάμενου γηπέδου καλαθοσφαίρισης, επισκευή υφιστάμενου γηπέδου πετοσφαίρισης και εργασίες αποστραγγίσεων, κατασκευής τοιχείου για διευθέτηση των ομβρίων υδάτων και εγκατάστασης φωτισμού των γηπέδων. Συνολικός προϋπολογισμός του έργου 268.000 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγαρμμα του Δήμου για το 2018 το οποίο συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι μηδένισαν και απαξίωσαν στο σύνολό του καταψηφίζοντάς το. Μεταξύ αυτών και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Πατούλη η οποία δεν ήταν παρούσα ούτε στην επίτευξη της απαρτίας, ούτε στη ψηφοφορία για συζήτηση του θέματος και έγκρισης της μελέτης. Ωστόσο σε κάθε ευκαιρία διατυμπανίζει δημόσια την ευαισθησία της για τα εκπαιδευτικά ζητήματα και ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο σχολείο στο οποίο και η ίδια διδάσκει. Η δημοτική μας παράταξη ψήφισε θετικά σε όλες τις ψηφοφορίες για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Το δημοτικό συμβούλιο επέμεινε στην προγενέστερη απόφασή του για ανανέωση των συμβάσεων και των 27 εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μετά την απόρριψη της ανανέωσης τριών συμβάσεων από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές που αφορούσαν στου δύο ηλεκτροτεχνίτες και στον ένα εργαζόμενο καθαριότητας. Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται και πάλι ότι οι τρεις συγκεκριμένοι εργαζόμενοι συνεισφέρουν στο πλαίσιο των εργασιών τους στον τομέα της καθαριότητας και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η ανανέωση της σύμβασής τους όπως οι διατάξεις του νόμου ορίζουν. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της απουσίας του Σωματείου των Εργαζομένων προς υποστήριξη των συναδέλφων τους όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν. Ιδιαίτερο προβληματισμό δημιούργησε η διαφοροποίηση στην ψηφοφορία του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Νικολιδάκη ο ποίος ήταν και ο μόνος που ΔΕΝ ψήφισε θετικά στην απόφαση από το σύνολο των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων. Η δημοτική μας παράταξη ψήφισε θετικά.

 

Στο θέμα της «συντήρησης και επισκευής οχημάτων του Δήμου» με απευθείας ανάθεση λόγω της άγονης διαδικασίας με διαγωνισμούς που είχε προηγηθεί, υπήρξε παρέμβαση από τον επί τρία έτη Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και νυν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Σκαμάκη αμφισβητώντας την επιχειρηματική συνέπεια και ηθική μίας εκ των επιλεγομένων εταιριών. Σε συνεχή ερωτήματα της παράταξής μας προς τους εκπροσώπους της Διοίκησης για το περιεχόμενο των καταγγελιών του κ. Σκαμάκη ΔΕΝ υπήρξε σχόλιο μην αφήνοντάς μας περιθώριο παρά να καταψηφίσουμε τη συγκεκριμένη εισήγηση. Το θέμα εγκρίθηκε αποκλειστικά με τις ψήφους της πλειοψηφίας.

 

 

Λόγω της απουσίας του Δημάρχου από τη συνεδρίαση και της απαράδεκτης καθυστέρησης στην έναρξη της  συνεδρίασης το σύνολο των παρόντων δημοτικών συμβούλων αρνήθηκε να προβεί στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ενώ δεν υπήρξαν και παρεμβάσεις στη διάρκεια των θεμάτων ημερήσιας διάταξης εκ μέρους της παράταξής μας, εκτός δύο αναγκαστικών περιπτώσεων, αρκούμενοι στην κατά περίπτωση ψήφιση των θεμάτων. photokon2121.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων