Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Χριστουγεννιάτικο Σπιτάκι Πεύκης 2017:Μια συγκλονιστική εμπειρία
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,24/12/2017

 .......

Μια συγκλονιστική αφήγηση του Γ.Βακαλόπουλου,γενικού γραμματέα της Δημοτικής Ομάδας "Λυκόβρυση - Πεύκη 2020" .......

Τρίτη  19 Δεκεμβρίου 2017 στην Πεύκη, στο όμορφο προάστειό μας, που όσοι ακούν πως κατοικούμε εδώ μας θεωρούν πλούσιους ή τουλάχιστον οικονομικά ανεξάρτητους... Τα φαινόμενα όμως απατούν γιατί αυτό που ζήσαμε την Τρίτη το απόγευμα ήταν για μας συγκλονιστικό!

                 Η ομάδα μας εργαζόταν στο στήσιμο του χριστουγεννιάτικου σπιτιού μας και όλοι μας είμασταν αφοσιωμένοι στο έργο που είχαμε να κάνουμε γιατί έπρεπε να το τελειώσουμε πριν νυχτώσει! Ανεβασμένος με μια σκάλα στη σκεπή βλέπω να πλησιάζουν δύο συνάνθρωποί μας -άγνωστοι σε μας- και να κοντοστέκονται παρατηρώντας το τι κάνουμε. Κάποια στιγμή με φωνάζουν <Φιλάρα μπορούμε να σου μιλήσουμε?>. Εγώ κατέβηκα αμέσως και τους πλησίασα και  άρχισαν οι διευκρινιστικές ερωτήσεις για το τί κάνουμε, ποιοι είμαστε και πότε θα τελειώσει το στήσιμο της καλύβας, όπως ακριβώς αποκάλεσαν το όμορφο ξύλινο σπιτάκι μας.

                  Αφού έδωσα τις απαντήσεις που περίμεναν, ένας από τους δύο με πλησιάζει πιο κοντά και μου λέει χαρακτηριστικά: < Φιλάρα μπορούμε να κοιμόμαστε τα βράδια μέσα στην καλύβα? δεν θα σας πειράξουμε τίποτα! Δεν είμαστε κλέφτες. Άστεγοι είμαστε και έρχονται πολύ κρύες μέρες. Δεν θα αντέξουμε το παγκάκι! Εμείς θα φεύγουμε πολύ νωρίς το πρωί. Δεν θα σας ενοχλήσουμε!  Έρχονται Χριστούγεννα φιλαράκο κάνε μας τη χάρη...>

                ΄΄Έμεινα άναυδος! Στην Πεύκη των Βορείων προαστείων έγινε αυτή η συζήτηση. Στη μικρή μας πόλη που όλα δείχνουν, εξωτερικά τουλάχιστον, πως υπάρχει μια στοιχειώδης ευημερία. Στη μικρή μας πόλη που όλοι μας θα ζήσουμε, άλλοι με πολλά και άλλοι με λιγότερα τα φετινά Χριστούγεννα μέσα στο σπίτι μας που κατά τεκμήριο διαθέτει τα χρειώδη για να περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα.

                 Συγκλονίστηκα πραγματικά από το ανθρώπινο αυτό αίτημα δύο άγνωστων σε μας συνανθρώπων μας που στη θέα της <καλύβας> που φτιάχναμε είδαν την προσωρινή λύτρωση  από τη βαρυχειμωνιά που έφτασε πολύ γρήγορα και στην πόλη μας! Το αίτημα δεν ήταν εύκολο να ικανοποιηθεί γιατί απλά δεν τους ξέραμε! Αλλά πιστέψτε με αγαπητοί συμπολίτες στο πρόσωπό τους είδα το Χριστό που σε λίγες μέρες θα γεννηθεί στην παγωμένη φάτνη της Βηθλεέμ και αμέσως εισηγήθηκα θετικά να ικανοποιήσουμε το αίτημά τους, με όσους αυτό κινδύνους συνεπαγόταν! Το ρισκάραμε και το ρισκάραμε αρκετά!!

               Κι έτσι η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 απέκτησε τους νυκτερινούς <σεκιουριτάδες> της! Δεν είναι επαίτες! Δεν είναι περιθωριακοί τύποι!  Άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας είναι που έγιναν άνθρωποι της καρδιάς μας που ζεστάθηκε από την μικρή μας προσφορά...

              Αγαπητοί συμπολίτες  ας ψάξουμε ΟΛΟΙ μας αυτά τα Χριστούγεννα να βρούμε τους άστεγους της καρδιάς μας. Εκεί αναμφισβήτητα θα συναντήσουμε το θείο βρέφος εσπαργανωμένο στη ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ! Θα είναι πράγματι η συγκλονιστικότερη συνάντηση!

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!

                                                              ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020                                                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                                      ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 spitakiPefki.jpg
astegos.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων