Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ | Γ.Θεοδωρακόπουλος:Γιατί η Δημοτική Αρχή έχει γυρίσει την πλάτη στην τοπική αγορά;
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,24/12/2017

 ........

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της "Συμμαχίας Πολιτών Λυκόβρυσης - Πεύκης" .......

Το γραφείο τύπου της “Συμμαχίας Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η εικόνα της Τοπικής Αγοράς στο δήμο μας δεν είναι καθόλου καλή. Η μακρά οικονομική κρίση είναι ασφαλώς το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όμως παντού γίνονται προσπάθειες από τους τοπικούς άρχοντες για την τόνωσή της. Σε εμάς εδώ, στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση, από την αρχή της κρίσης δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή προσπάθεια ούτε κάποιο πρόγραμμα στήριξης. Με λίγα λόγια τα πράγματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και για τους καταστηματάρχες και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που είτε είναι κάτοικοι στο δήμο μας είτε δραστηριοποιούνται εδώ.

«Η δημοτική αρχή έχει γυρίσει την πλάτη του στην Τοπική Αγορά, αγνοώντας προφανώς ότι τα μικρά καταστήματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας αποτελούν την ανάσα της πόλης μας και τη ραχοκοκαλιά της Τοπικής Οικονομίας» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και σήμερα επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε:

«Εμείς στηρίζουμε την Τοπική Αγορά. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν, αλλά επάνω από όλα πρέπει να δει ο δήμος με αληθινό ενδιαφέρον την Τοπική Αγορά. Έχουμε συζητήσει στη δημοτική μας παράταξή μας σε βάθος το ζήτημα. Και καταλήξαμε ότι υπάρχουν λύσεις που ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση τουλάχιστον θα μειώσουν τις παρενέργειες».

Ανέφερε και κάποια παραδείγματα:

«Πριν από λίγες ημέρες προτείναμε επισήμως στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 15%, δυστυχώς όμως η διοίκηση Μαυρίδη καταψήφισε την πρότασή μας, ενώ κάποιοι άλλοι που παριστάνουν την …αντιπολίτευση την κατέκριναν κιόλας. Κι όμως είμαστε ο μοναδικός ίσως δήμος που δεν έχει μειώσει μέσα στα μνημόνια τα δημοτικά τέλη. Επίσης έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί και εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΜΗ στολισμό της πόλης, που είναι απαραίτητος για να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναδείξει το πρόβλημα της κακής κατάστασης των πεζοδρομίων ακόμα και στο εμπορικό κέντρο και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης».

 

Κλείνοντας ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του δήμου μας να στηρίξουν την Τοπική Αγορά και τις ημέρες των εορτών κάνοντας τα ψώνια τους στα μικρά καταστήματα της περιοχής μας και επιλέγοντας ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης μας.  THEODOR21111111111.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων