Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Η θέση της παράταξης Δημιουργία - Αλληλεγγύη για τα προβλήματα στα σχολεία της πόλης
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,22/12/2017

 ......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης .......

Το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργία – Αλληλεγγύη»  εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή της συζήτησης του πρώτου θέματος της 29ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Ιωνίας της 13-12-2017 με θέμα:

  « Συζήτηση και λήψη απόφασης επί κατατεθείσας επιστολής της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ν. Ιωνίας που αφορά προβλήματα των σχολείων», ο επικεφαλής,  Παναγιώτης Μανούρης ανέφερε ότι τα προβλήματα είχαν τεθεί αναλυτικά από τη Δημοτική μας παράταξη και είχε συζητηθεί ως θέμα στη συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου 2017.

Εκεί είχαν μπει  όλα τα ζητήματα που σήμερα θέτει και η Ένωση γονέων.

Η Δημοτική αρχή δεν απάντησε ποτέ και εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ο αντιδήμαρχος ασκούσε κριτική στις προθέσεις μας και « απαντούσε» σε ελάσσονα και όχι στα μείζονα προβλήματα όπως αυτά τέθηκαν και από την Ένωση Γονέων.

Ο κ. Μανούρης παρουσίασε αναλυτική Τεχνική Έκθεση που αφορούσε στην κατάσταση του 5ου και 7ου Δημοτικού σχολείου ( ΑΝΑΤΟΛΙΑ) καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το 11ο και 15ο Δημοτικό (Πλατεία Τσαλδάρη), το 4ο Δημοτικό, το Πέτρινο της Καλογρέζας  και τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας.

Οι Τεχνικές Εκθέσεις έγιναν από συνεργάτη της παράταξής μας ,Πολιτικό Μηχανικό, ο οποίος προέβη σε αυτοψία ενώ σε όλες τις  περιπτώσεις ο επικεφαλής της παράταξής μας Π. Μανούρης μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους και γονείς επισκέφτηκε ένα προς ένα τα σχολικά συγκροτήματα και κατέγραψε  τα προβλήματα.

Σε κάθε πρόβλημα κατατέθηκε και πρόταση τεκμηριωμένη για την επίλυσή του.

Στο χρόνο της τοποθέτησης δεν δόθηκε η ευκαιρία να αναλυθούν τα προβλήματα στο εύρος τους και ο κ.Μανούρης δήλωσε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής να τους υποδείξει προβλήματα και λύσεις.

Τους εξήγησε ότι τα χρόνια προβλήματα λύνονται μόνο με εργολαβίες συντήρησης όπου ο ανάδοχος θα διαθέσει το κατάλληλο τεχνικό προσωπικό που ο Δήμος δεν διαθέτει λόγω της μείωσης των προσλήψεων τα τελευταία χρόνια. Τους εξήγησε ότι με εργολαβίες και εκπτώσεις της τάξεως των 60% και 70% που αφορούν έργα, δεν πρόκειται ποτέ να λυθούν τα προβλήματα. Τόνισε ότι υπάρχουν πράγματα που κοστίζουν και άλλα που δεν κοστίζουν αλλά απαιτούν το ενδιαφέρον και την κινητικότητα της Δημοτικής Αρχής η οποία δυστυχώς έχει βαλτώσει. Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εκθέσεις-αυτοψίες  συνοδεύτηκαν και από σχετικό φωτογραφικό υλικό.

 

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα επιλύσει κάποια από τα προβλήματα μέσω μιας εργολαβίας αλλά τα προβλήματα που έθεσε  ως προτεραιότητες αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων των σχολείων.  manouris22222222222.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων