Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. η Δημιουργία - Αλληλεγγύη
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,22/12/2017

 ......

Αιτία οι συνεχείς και αδικαιολόγητες παρεμβάσεις του γενικού γραμματέα του Δήμου.Ανακοίνωση - καταγγελία του γραφείου τύπου της παράταξης ........

Το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Δημιουργία – Αλληλεγγύη” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία:

Η Δημοτική μας Παράταξη αποχώρησε από  την συνεδρίαση του χτεσινού Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια των ερωτήσεων στη συζήτηση του 5ου θέματος που αφορούσε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας για το 2018.

Σε κάθε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης μας Παναγιώτη Μανούρη απαντούσαν τόσο ο Αντιδήμαρχος τεχν. υπηρεσιών όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου ο οποίος προφανώς λειτουργεί υποκαθιστώντας τον Δήμαρχο αλλά και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών.

Εμείς του αναγνωρίζουμε την πατρότητα του Τεχνικού Προγράμματος που έφτασε να συζητείται 20 Δεκέμβρη  αντί τον Οκτώβρη τουλάχιστον.Αυτό που δεν του αναγνωρίζουμε είναι το δικαίωμα να παρεμβαίνει όποτε θέλει χωρίς άδεια απότον Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο του ΔΣ και για θέματα που δεν τον αφορούν.

Όταν μάλιστα προσπάθησε ο Πρόεδρος να του θυμήσει ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνει και μάλιστα χωρίς μικρόφωνα, εκείνος απάντησε ότι δεν δέχεται νουθεσίες από τον Πρόεδρο και ότι ο Πρόεδρος μπορεί να παρεμβαίνει μόνο στους αιρετούς.

Η κατάσταση με τις παρεμβάσεις του Γεν. Γραμματέα του Δήμου με την ανοχή του Δημάρχου ξεπέρασε εδώ και καιρό κάθε όριο.

Πλέον σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο απαιτούμε να ζητά άδεια επισήμως και να παρεμβαίνει μόνο σε θέματα αρμοδιότητας του και όταν ερωτάται.Σε κα

κάθε άλλη περίπτωση η παράταξη μας δεν θα συμμετέχει στην προσπάθεια για τεχνητή πόλωση μέσα στο ΔΣ που στόχο έχει απλά να διασώσει ότι μπορεί από το πολιτικό ναυάγιο της Δημοτικής Αρχής. Με τον τρόπο που τοποθετούμαστε στο ΔΣ δεν αφήνουμε περιθώρια σε κανένα να μας κατηγορήσει για μη σεβασμό στη λειτουργία του θεσμού.

Καλούμε τον Δήμαρχο να αποφασίσει ποιος θα απαντά από την θέση ευθύνης που κατέχει.

Ο ίδιος , οι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι ΝΠΔΔ που θεσμικά πρέπει να ομιλούν φτάνουν ,όταν έχουν γνώση του θέματος που συζητούμε. Και νομίζουμε ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν την επάρκεια. Χωρίς καμιά προσωπική αιχμή προς τον Γενικό Γραμματέα αν δεν γίνεται αλλιώς ας αναλάβει και χρέη Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών.Λυπούμαστε που δεν μπορεί να υποκαταστήσει και επισήμως τον Δήμαρχο αλλά πρέπει να καταλάβει οτι οι αιρετοί ομιλουν και αποφασίζουν θεσμικά στο χώρο που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Φυσικά η ευθύνη για την εκτροπή της συζήτησης ανήκει στον Δήμαρχο που ανέχτηκε αυτές τις συμπεριφορές.dimiourgiaallileggyh1111111111.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων