Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | Ο Δ. Ρεντζής για την ομιλία Καρπέτα στην Εθνική Επέτειο
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,10/05/2017

 ...

Η ομιλία του κ. Καρπέτα στην εκδήλωση για την εθνική επέτειο της επανάστασης του 1821 και οι αναφορές του περί "διπλής επετείου", της επανάστασης του 1821 και της δημιουργίας της ΕΟΚ το 1957 πυροδότησαν αντιδράσεις εντός και εκτός του ΔΣ. 

 

Με γραπτή τοποθέτηση απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Ρεντζής ...

Κύριοι συνάδελφοι

Έχω πει πολλές φορές ότι σέβομαι τον κ. Καρπέτα ως πολιτικό αντίπαλο, αφού εκπροσωπεί ανοικτά και χωρίς ενδοιασμούς τα ιδεολογικά του πιστεύω.

Όμως θεωρώ ότι την 25η Μαρτίου, στον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε στο λαό της Μεταμόρφωσης σαν δήμαρχος αυτής της πόλης ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό.

 

  Αφού προσπάθησε να μετατρέψει την επέτειο της εθνικής γιορτής της επανάστασης του 1821 σε “διπλή” γιορτή, γιορτάζοντας ο κ. Καρπέτας ταυτόχρονα και τη γενέθλια ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή “λυκοσυμμαχίας” θα έλεγα εγώ, όπως εύστοχα της έχουν αποδώσει το χαρακτηρισμό πολιτικές δυνάμεις.

Αμαυρώνοντας τελικά την εθνική επέτειο!

 

  Όσο όμως και αν προσπάθησε ο κ. Δήμαρχος δεν κατάφερε να περάσει το μήνυμα, ότι “ντρίπλες” και να χρησιμοποίησε, ακολουθώντας το ερμηνευτικό σχήμα του Στάθη Καλύβα, τακτικού καθηγητή του Yale, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός για την προσπάθεια “αγιοποίησης” των ταγμάτων ασφαλείας.

 

  Δεν κατάφερε να πείσει ότι το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821συνάδει με το μήνυμα της οικοδόμησης της ΕΕ.

 

  Αφού το δήθεν “ευγενέστερο, ειρηνικότερο και περισσότερο ελπιδοφόρο πολιτικό εγχείρημα” δεν είναι τίποτα άλλο από μια ιμπεριαλιστική μηχανή θανάτου που στηρίζεται σε προσωρινούς συμβιβασμούς και ενώσεις των καπιταλιστών, δημιουργώντας έτσι μια υπερεθνική φυλακή, εγκλωβίζοντας έτσι χώρες, λαούς, εργαζομένους.

 

  Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καρπέτας δεν κατάφερε να πείσει το λαό της πόλης στην οποία είναι δήμαρχος για την αγαπημένη του Ε.Ε.

 

  Το καλοκαίρι του 2015 πρωτοστάτησε μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος σε επιτροπές και συγκεντρώσεις του ΝΑΙ μαζί με άλλους οπαδούς της Ε.Ε και της Ευρωζώνης που βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο, όπως ο κ. Σαραούδας.

 

  Όμως ο λαός της Μεταμόρφωσης έκλεισε τα αυτιά του στις “προβλέψεις” για τον Αρμαγεδδώνα που θα προέκυπτε σε ένα ενδεχόμενο πλειοψηφικό ΟΧΙ, αφού θα μας “πέταγε έξω” από το ευρώ, την Ευρωζώνη, την Ε.Ε.

 

  Αυτοί οι πολίτες στεκόντουσαν μια και δυο ώρες στις ουρές των ΑΤΜ και πήγαν να ψηφίσουν αυτό που τους έλεγε η ψυχή τους!

 

Είπαν ένα βαθιά πατριωτικό, βαθιά ταξικό και ιστορικών διαστάσεων ΟΧΙ.

 

  Έδωσαν ένα μεγαλειώδες 68% στο ΟΧΙ, συμπληρώνοντας στο 62% του ελληνικού λαού, εκθέτοντας τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος που δεν τα υπολόγισαν καλά, καθώς και όσους όπως ο κ. Καρπέτας που πρωτοστατούσαν στις επιτροπές του ΝΑΙ.

 

  Δεν προβλέψατε το αποτέλεσμα κ. Δήμαρχε, ούτε εσείς ούτε η καθεστωτική φοβισμένη δήθεν αριστερά που, όπως έχω πει εκπροσωπείται σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο και χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα, σαν τελευταίο ελιγμό, για να δικαιολογήσει τη μετάλλαξή της.

 

  Και όλοι μαζί αρνείστε ακόμη να ερμηνεύσετε το αποτέλεσμα. Άραγε γιατί; Από αλαζονεία; Από φόβο;

 

  Το αποτέλεσμα είναι προϊόν της λαϊκής εξεγερτικότητας, είναι προϊόν της επαναστατικής δυναμικής, που γεννά στους λαούς η εθνική ταπείνωση, για την οποία κάποιοι πρωτοστατούν.

 

Άρα κ. Δήμαρχε η επέτειος του 1821 συσχετίζεται μάλλον με την 5-7-2015.

 

  Τι σημαίνει όμως αυτό που ακούστηκε, ότι η ομιλία σας είναι “επιστημονικά τεκμηριωμένη”;

 

  Σημαίνει γι αυτόν που το καταθέτει, ότι συμφωνεί με τις απόψεις σας περί Ε.Ε.

 

  Ε, κάντε και εσείς μια συγκέντρωση για την Ε.Ε, να πείτε ότι θέλετε, να υπάρχουν μόνο σημαίες της Ε.Ε και όχι μόνο ελληνικές, να απελευθερωθούν και κάποιοι, για τους οποίους, όπως φαίνεται, “κάθισε τελικά η μπίλια”

  Και επειδή, όπως είπατε, κάθε ιστορική ματιά γίνεται με την οπτική του παρόντος, ας λάβετε υπόψη σας το δημοψήφισμα στην Ιταλία, το δημοψήφισμα στη Βρετανία, τον προβληματισμό που έχει ανοίξει στα αστικά επιτελεία για το μέλλον της Ε.Ε και του ευρώ, τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της αντιδραστικής, ιμπεριαλιστικής ένωσης να μεγαλώνουν, ώστε τμήματα του κεφαλαίου να σκέφτονται τρόπους να προστατέψουν τις εθνικές καπιταλιστικές οικονομίες τους.


ΕΤΣΙ:

 

Την 25η Μαρτίου θα γιορτάζουμε την επέτειο της επανάστασης του 1821!

Κάθε μέρα θα γιορτάζουμε την επέτειο της 05-07-2015!


ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

 

Δημήτρης Ρεντζής

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεταμόρφωσης. "


Η επίμαχη ομιλία του κ. Καρπέτα ΕΔΩ


Σχετική ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση ΕΔΩrentzhs.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων