Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παν. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δίνει Γη και Ύδωρ στην ΕΕ και το ΔΝΤ
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,19/12/2016

 ........

Η υποταγή στη γερμανική Ε.Ε. οδηγεί την κυβέρνηση στην εγκατάλειψη της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών-Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΛΑ.Ε.  .........

 Από το γραφείο τύπου της ΛΑ.Ε. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε έδωσε το παρόν στο 10ο Τακτικό Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών που διεξήχθη την Κυριακή (18/12) στην Αθήνα.

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης και την παρέμβασή του στο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση μετά τις «ψευτομαγκιές» με το φιλοδώρημα στους συνταξιούχους, αναδιπλώνεται άτακτα και ακολουθεί μια πορεία δουλοπρεπούς υποχώρησης στην ΕΕ του Σόιμπλε και στο ΔΝΤ του Τόμσεν, ενώ τα σενάρια για το γρήγορο τέλος της αξιολόγησης, της ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση και της εξόδου στη συνέχεια στις αγορές, μοιάζουν όνειρο θερινής νυκτός.

Είναι τραγωδία για τις εργασιακές σχέσεις, ότι η κυβέρνηση δια της νέας υπουργού Εργασίας φαίνεται ότι απεδέχθη όλες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά και συγκεκριμένα τις ομαδικές απολύσεις, τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τον υπουργό και την ουσιαστική ακύρωση και διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων».

Ο Παν. Λαφαζάνης αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των γερμανικών οφειλών τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση στο όνομα ενός νέου γερμανικού «ραγιαδισμού» έχει εγκαταλείψει πλήρως στην πράξη κάθε διεκδίκηση των απαράγραπτων γερμανικών κατοχικών οφειλών και αυτήν την εγκατάλειψη μιας μείζονος εθνικής υπόθεσης την έχει αντικαταστήσει με μια άνευ προηγουμένου παράδοση στην γερμανική ΕΕ.

Είναι χαρακτηριστικό δείγμα απεριόριστης υποτέλειας το γεγονός ότι οι υπουργοί της Δικαιοσύνης της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπεκφεύγουν και δεν υπογράφουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του γερμανικού Δημοσίου, οι οποίες δικαιώνουν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και επιδικάζουν αποζημιώσεις στους συγγενείς τους, μόνο και μόνο για να μη θιγούν τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στη χώρα μας.

Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις για τις γερμανικές οφειλές, θα τις εφαρμόσει η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε;

Είναι αδιανόητο, επίσης, το Γενικό Λογιστήριο να έχει καταγράψει τεκμηριωμένα με έκθεσή του σε πάνω από 300 δισ. τις γερμανικές οφειλές προς τη χώρα μας και η κυβέρνηση να αρνείται το αίτημα να εγγράψει αυτές τις απαιτήσεις της χώρας στον προϋπολογισμό, ο οποίος και μόνο γι’ αυτόν το λόγο είναι παράνομος και έκπτωτος.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να εγγράφει μέχρι το τελευταίο ευρώ, με βάση το Γενικό Λογιστήριο, στον προϋπολογισμό το υποτιθέμενο χρέος της χώρας προς τρίτους και την ίδια ώρα να παρασιωπούνται οι νόμιμες, κατά το Γενικό Λογιστήριο, απαιτήσεις της χώρας από τρίτους και συγκεκριμένα από τη Γερμανία.

 

Αν οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν αναδεικνύουν και δεν νομιμοποιούν οι ίδιες τις απαιτήσεις μας από τη Γερμανία για τις κατοχικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τότε πώς είναι δυνατόν να τις αναγνωρίσει και πολύ περισσότερο να τις ικανοποιήσει η Γερμανία;».lafaz696x4272121.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων