Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δ. Στρατούλης: Μαύρη μέρα για τους συνταξιούχους – ολοκληρώνεται η κατεδάφιση των επικουρικών
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,03/11/2016

 .......

Δήλωση του μέλους της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και πρώην υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης για τις νέες περικοπές συντάξεων .........

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην κυρία Φρατζέσκα Σαββοργινάκη στην τηλεόραση του ART ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα είναι μαύρη, κατάμαυρη ημέρα για τους συνταξιούχους, γιατί με το νέο κύμα μειώσεων στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις αυτές έχουν πλέον περικοπεί έως και 50% από 1-6-2016 μέχρι τώρα για 300.000 συνταξιούχων, ενώ είχε προηγηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η περικοπή του συνόλου των επικουρικών συντάξεων κατά 6%, όσο ακριβώς ήταν η εισφορά που επιβλήθηκε σε αυτές για υγειονομική περίθαλψη.

Η έναρξη από σήμερα της παρακράτησης αναδρομικά των μειώσεων στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις οδηγεί για τους επόμενους 5 μήνες σε πραγματική μείωση τους μέχρι και 85%, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες συνταξιούχων στην απόλυτη εξαθλίωση, φτώχεια και απόγνωση.

Οι μειώσεις στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις είναι όχι μόνο αντικοινωνικές και ανθρωποκτόνες αλλά και παράνομες – ακόμη και με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο 4387/2016 – καθώς σε ορισμένα ταμεία ή κλάδους εφαρμόζεται ένα ενιαίο μέσο ποσοστό αναπλήρωσης για όλους αδιαφορώντας για το πόσες εισφορές πλήρωνε κάποιος και για πόσα χρόνια.

Οι μειώσεις συντάξεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, νομιμοποιούν πολιτικά και προστίθενται επιβαρυντικά στις μειώσεις των συντάξεων κατά 35% έως 50% των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδηγώντας τις συντάξεις στα τάρταρα.

Η κυβέρνηση με τους 20 τρόπους που μειώνει τις συντάξεις ή αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές κυρίως για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες αφαιρεί από τα εισοδήματα τους 8,25 δις ευρώ μέχρι το 2019 για να δοθούν στους δανειστές της χώρας.

Η ΛΑΕ αγωνίζεται για μια άλλη πολιτική, που στο επίκεντρό της θα έχει την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την έξοδο από την Ευρωζώνη, την έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται με την εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικού μετασχηματισμού, ώστε να σταματήσει η φτωχοποίηση, να στηριχθούν οι συντάξεις και οι μισθοί και να αντιμετωπιστεί η ανεργία.

 

Καλούμε τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους και όλο το λαό σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, για την ανατροπή των «συνταξιοκτόνων» μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν και τις στηρίζουν.»stratoulisdimitris2-696x466.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων