Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για άτακτη υποχώρηση στα εργασιακά
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,24/10/2016

 .......

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΛΑ.Ε. .......

 Από το γραφείο τύπου της ΛΑ.Ε. εκδόθηκε η παρακάτω δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη,μέλους της Π.Γ. του Μετώπου και πρώην αν.υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δανειστών για τις εργασιακές σχέσεις:

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους ΠΓ της ΛΑΕ, για την συνάντηση του υπουργού εργασίας με το κλιμάκιο των δανειστών για τα εργασιακά.

  • Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για άτακτη υποχώρηση στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά

  • Η ηγεσία της ΝΔ σιγοντάρει και τους δύο για την εργασιακή κατεδάφιση

  • Οι αγώνες του λαού μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδιά τους

«Η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το κλιμάκιο των δανειστών, στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης, προδιέγραψε τις αρνητικές εξελίξεις στα εργασιακά.

Οι δανειστές “έδειξαν τα δόντια τους” με τις θρασύτατες απαιτήσεις τους για νέα και ολοκληρωτική εργασιακή κατεδάφιση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε την πολιτική αδυναμία της να υπερασπίσει τα αυτονόητα και την διαθεσιμότητά της για νέες άτακτες υποχωρήσεις, αφού δεν θέλει να έχει έναντι της χρηματοδότησης των δανειστών (ΕΕ και ΔΝΤ) και των καταστροφικών μνημονίων, που κάθε φορά την συνοδεύουν, εναλλακτική λύση, η οποία να περιλαμβάνει έξοδο από την ευρωζώνη, εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους και ένα αναπτυξιακό φιλολαϊκό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει να αποτελεί το δεξιό δεκανίκι δανειστών και κυβέρνησης πιέζοντας για πιο γρήγορη και πιο πιστή εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης για εκθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι μόνοι παράγοντες, που μπορούν να αποτρέψουν την νέα εργασιακή κατεδάφιση, είναι η ανάπτυξη ενωτικών, μαζικών, συντονισμένων και κλιμακούμενων αγώνων των εργαζομένων και όλου του λαού, καθώς και η κοινή δράση για αυτό το σκοπό, αλλά και για την αντιμνημονιακή ανατροπή, και η συγκρότηση πολιτικού και εκλογικού μετώπου των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων».

 

 stratoulis_6-696x388.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων