Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε. με το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,22/10/2016

 .......

Λαφαζάνης: Δώρο στη DEUTCHE TELEKOM, σε βάρος της οικονομίας και της εθνικής ασφάλειας, το ξεπούλημα του εναπομείναντος του 5% του Δημοσίου στον ΟΤΕ   ........

Από το γραφείο τύπου της ΛΑ.Ε. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε., με τον Γραμματέα του Π.Σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε Δημ. Στρατούλη και Γιάννη Δούκα, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε το θέμα του ξεπουλήματος νέου πακέτου μετοχών, ύψους 5%, που κατείχε το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΤΕ, στο ΤΑΙΠΕΔ με προορισμό τη DeutscheTelecom καθώς και το θέμα της νέας συμφωνίας μετόχων του ΟΤΕ (ελληνικό Δημόσιο και Deutsche Telecom).

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά το τέλος της συνάντησης έκανε την παρακάτω δήλωση:

»Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τις πολιτικές της τελευταίας εικοσαετίας και εφαρμόζοντας τις αποικιακές μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ξεπουλάει ότι απέμεινε στο δημόσιο από μια στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας επιχείρηση όπως ο ΟΤΕ, προσφέροντας και μάλιστα χαριστικά ,ένα νέο μεγάλο δώρο στην Deutsche Telecom. Έτσι, το ελληνικό Δημόσιο, εκχωρώντας πακέτο μετοχών του ΟΤΕ ύψους 5%, χάνει ένα βασικόεργαλείο χάραξης πολιτικής πάνω στα δίκτυα και στις τηλεπικοινωνίες και αποποιείται τις δυνατότητες που αυτή η συμμετοχή  παρείχε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η συνέχιση αυτής της εθελόδουλης πολιτικής σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιοαπεμπολεί τις ελάχιστες δυνατότητες παρέμβασης που του έχουν απομείνει σε μια σειρά από σοβαρά θέματα, όπως η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, η τιμολογιακή πολιτική και σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εθνική άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Ταυτόχρονα, το ξεπούλημα του 5% του Δημοσίου στον ΟΤΕ  θα έχει άκρως δυσμενείς συνέπειες στις αμοιβές των εργαζομένων και στις εργασιακές σχέσεις, οι οποίες, άλλωστε, έχουν επιδεινωθεί ραγδαία στον όμιλο του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια.

Τέλος,  η ρύθμιση που λέει πως οποιαδήποτε νέα συμφωνία μετόχων για οποιοδήποτε θέμα δεν θα επικυρώνεται από το κοινοβούλιο είναι απαράδεκτη και δηλώνει ότι από τούδε και στο εξής στον στρατηγικό αυτό τομέα όλα θα γίνονται εκ κρυπτώ και παραβύστω.

 

Οι μνημονιακές αυτές πολιτικές δεν βελτιώνονται. Οι πολιτικές αυτές μόνο ανατρέπονται.»lae_correct-696x356.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων