Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ και του ΚΚΕ για το μπλόκο της Καλογρέζας
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,03/03/2011

 Οι Οργανώσεις Β/Δ Συνοικιών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν. Ιωνίας
Συγγενείς των εκτελεσμένων

Οι Οργανώσεις Β/Δ Συνοικιών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν. Ιωνίας
Συγγενείς των εκτελεσμένων

Καλούν στην Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 67 χρόνων από την εκτέλεση των 22 κομμουνιστών –ηρώων του Μπλόκου της Καλογρέζας


Συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου των εκτελεσθέντων
Προσυγκέντρωση στις 10.15 στην πλατεία Αναπήρων Καλογρέζα

Η ηρωική αταλάντευτη πορεία ζωής των 22 κομμουνιστών-αντιστασιακών του μπλόκου της Καλογρέζας, των αγωνιστών του εργατικού κινήματος ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ύψωσαν το ανάστημά τους στον ταξικό εχθρό και εντάχθηκαν στο ΚΚΕ. Η θυσία των καλύτερων παιδιών της εργατικής τάξης είναι πηγή έμπνευσης και διδαχή για όλες τις επόμενες γενιές, που φωτίζει το δρόμο του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Φωτίζει τον μοναδικό δρόμο που έχει ο λαός, τον δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, του ισχυρού κοινωνικοπολιτικού λαϊκού μετώπου, που αντιπαλεύει την εξουσία των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.
Σήμερα απαιτείται πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός απέναντι στην αντιλαϊκή θύελλα που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Απαιτείται εγκατάλειψη των κομμάτων του κεφαλαίου, συσπείρωση με το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ προχώρησαν σε σαρωτικές ανατροπές σε βάρος της εργατικής τάξης και φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων εντείνουν στο έπακρο την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Τους σχεδιασμούς τους για την ενίσχυση των στρατηγικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν από τα πριν συναποφασίσει στην ΕΕ τη λεηλασία των λαϊκών δικαιωμάτων και αξιοποιούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση για να επιταχύνουν την εφαρμογή των μέτρων που κάνουν ακόμη πιο φτηνή την εργατική δύναμη.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με ένα ασυμβίβαστο-πατριωτικό ΟΧΙ στη συναίνεση και την υποταγή στην αστική νομιμότητα και τα κηρύγματα εθνικής συνεννόησης που χειραγωγούν και αφοπλίζουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα.
Απαιτείται να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μαζικό κίνημα, ένα αρραγές μέτωπο της εργατικής τάξης, σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, με αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο αγώνας πρέπει να συνδεθεί με το επιτακτικό αίτημα για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, για Λαϊκή Εξουσία.
Η ιστορία της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ηρωικού ένοπλου αγώνα του ΔΣΕ, αποτελεί ανεκτίμητο κεφάλαιο του λαϊκού επαναστατικού κινήματος της Ελλάδας και εδραιώνει την πεποίθησή μας ότι τη δύναμη έχουν οι λαοί, οι συσχετισμοί αλλάζουν, το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα ανατρέπεται.
Πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών
Οργάνωση της πάλης και Αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ για τη Λαϊκή Εξουσία το Σοσιαλισμό. MPLOKOKALOGREZASKNE.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων