Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Νέα Φιλαδέλφεια: Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο ΠΠΙΕΔ
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,02/06/2008Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο ΠΠΙΕΔ

Με φωνές και χειροκροτήματα γέμισε η ατμόσφαιρα στο αίθριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) την Κυριακή 18 Μαΐουστην κορύφωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και το ΠΠΙΕΔ.

Μετά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Σταύρος Κόντος, τη βραδιά «άνοιξε» η παιδική χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες», με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από τη Μικρά Ασία.

Ακολούθησε η ομιλία της ιστορικού-φιλολόγου και προέδρου της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας, Αρχοντίας Παπαδοπούλου, με θέμα: «Η προσφορά των προσφύγων στον νεώτερο ελληνικό πολιτισμό: Η περίπτωση της Φιλιώς Χαϊδεμένου» και στη συνέχεια η Μαρία Σκόνδρα απήγγειλε ποίημα προς τιμήν της Φιλιώς Χαϊδεμένου.

Αμέσως μετά, προβλήθηκε ταινία- φόρος τιμής στην πρώτη γενιά των Μικρασιατών προσφύγων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή τους, μετά την εγκατάσταση τους στον ελλαδικό χώρο, ενώ η βραδιά έκλεισε με πολύ κέφι, με την παρουσίαση χορών της Μικράς Ασίας από τα χορευτικά τμήματα του 8ου και 9ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχοι Σταυρούλα Κοσμά, Δημήτρης Αλαφάκης και Παναγιώτης Καρακαξίδης, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής και Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ευαγγελινός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Φουλεδάκης, ο Διευθυντής του ΙΚΑ Νέας Φιλαδέλφειας Θανάσης Ξένος καθώς και πλήθος κόσμου.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» άνοιξε τις πόρτες του σε Σχολεία, Συλλόγους και Φορείς από τις 14 έως τις 18 Μαΐου προκειμένου να ξεναγηθούν στην πλούσια ιστορική και λαογραφική συλλογή του.μουσεία και ππιεδvvvvv.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων